Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магдалина Миневска с три четвърти места, Дара Малинова спечели бронз във финалите на МТ по художествена гимнастика в Германия

Магдалена Миневска
Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Магдалена Миневска не успя да спечели медали на финалите на отделните уреди на международния турнир по художествена гимнастика "Gymnastik International" в Шмиден (Германия).

След вчерашната четвърта позиция в многобоя, днес Миневска добави още три четвърти места - на финалите на обръч (с оценка 31.850 точки), на бухалки (33.500) и на лента (30.900) след отлична игра. На бухалки отново 0.50 точки я разделиха от медала, както това се случи в многобоя. На топка българката допусна грешки и остана осма с 27.500 точки.

В надпреварата при девойките Дара Малинова спечели бронзово отличие на обръч с оценка 30.350 точки. В другия си финал на бухалки Малинова беше оценена с 28.600 точки, след подадена и одобрена контестация, и се нареди на четвърто място.

Магдалена Вълкова участва на лента и се класира на пето място с резултат от 27.100 точки.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец започна новия сезон с успех над ЦСКА

Лудогорец с първи успех за новия сезон, надигра ЦСКА-София

Лудогорец победи ЦСКА-София с 1:0 в среща от първия кръг на футболния елит в България. Единственото попадение в срещата падна в 54-ата минута, когато националът Християн Петров си отбеляза автогол. През първото полувреме на мача Тобиас Хайнц пропусна дузпа за „армейците“. Главният съдия на двубоя Никола Попов бе награден точно преди старта. Опитният..

публикувано на 21.07.24 в 23:34

Тъжна вест! Почина Йордан Самоковлийски

На 74-годишна възраст днес почина емблематичният футболист и треньор на Пирин (Благоевград) Йордан Самоковлийски. Той е юноша на Марек, а като футболист прави забележителна кариера при "орлетата", като достига и до националния отбор.  Като треньор има няколко престоя начело на пиринци, а също така е водил Вихрен, Миньор (Перник), Банско, Добруджа и..

публикувано на 21.07.24 в 22:53
Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон  в Първа лига

Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон в Първа лига

Носителят на купата на България Ботев (Пловдив) започна новия сезон в Първа лига с победа с 3:1 над Ботев (Враца) като гост. На стадиона под връх Околчица всички попадения паднаха през второто полувреме, като на два пъти точен за победителите бе хърватинът Мартин Секулич. Още едно попадение добави Янис Карабельов,а точен за домакините от Враца бе..

публикувано на 21.07.24 в 21:13
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция.  25-годишният словенец от отбора на Обединените арабски емирства триумфира в най-престижното колоездачно състезание в света за трети път в кариерата си след 2020 и 2021 година. Той стана едва осмият колоездач, който печели Обиколките на Италия и Франция в една година, а до момента никой..

публикувано на 21.07.24 в 20:58
Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Австралиецът Оскар Пиастри постигна първата си победа във Формула 1. На пистата "Хунгароринг" той спечели състезанието за Голямата награда на Унгария, 13-и кръг за сезон 2024. 23-годишният пилот на МакЛарън тръгна от втора позиция и води през по-голямата част от състезанието, но накрая трябваше да бъде пропуснат от съотборника си Ландо Норис, за да се..

публикувано на 21.07.24 в 18:06

Виктория Томова премина първия кръг на турнира в Прага

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в чешката столица Прага. Поставената под номер 5 в схемата Томова се нуждаеше от час и 32 минути, за да сломи съпротивата на 542-рата в света Рената Ямрихова от Словакия след 7:6(3), 6:3. Мачът започна с пробив за 49-ата в..

публикувано на 21.07.24 в 17:13

Никола Цолов: Видях много български знамена, благодаря за подкрепата

Никола Цолов грабна първата си победа в основно състезание от Формула 3. Българският пилот беше най-бърз на пистата "Хунгароринг" в Унгария. До този момент той имаше два успеха в спринтовите надпревари в Монте Карло и в Австрия. "Супер щастлив съм за победата днес. Това е доста голямо постижение за мен, особено във фийчър..

публикувано на 21.07.24 в 16:57