Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елица Костова се класира за финала в Благоевград

Елица Костова
Снимка: БФТ

Елица Костова се класира за финала на турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis в Благоевград.

Състезанието е с награден фонд от 20 хиляди долара.

На полуфиналите Костова победи с 4:6, 6:1 и 7:6 Йоана Гаспар от Румъния.

В спора за титлата в неделя българката ще играе срещу Ксения Ласкутова от Русия, която победи в другата полуфинална среща Борислава Ботушарова с 6:2, 6:4.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората част. Тимът на треньора Хосе Луис Ачиари имаше превъзходство през по-голямата част от мача и..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да правят нов отбор, след като доста играчи си тръгнаха, както и Любослав Пенев на треньорския пост...

публикувано на 22.07.24 в 23:04
Александър Томаш

Томаш за стадиона в Пазарджик: Мъчим футбола

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 (Варна) започна първенството с успех с 2:0 над Хебър (Пазарджик), като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол. Той говори и за това как..

публикувано на 22.07.24 в 23:01
Ловеч победи ЦСКА София II с 1:0

Обновеният Ловеч започна с победа като гост

Обновеният отбор на Ловеч започна сезона във Втора лига с успех над новака ЦСКА София II с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Виктор Василев в 38-ата минута. Домакините останаха с десет души в 80-ата минута, когато Марк-Емилио Папазов беше изгонен с директен червен картон заради ритник към Кингсли Бучи. Вторият тим на Ботев..

публикувано на 22.07.24 в 22:30
Спартак (Варна) победи с 2:0 Хебър в Пазарджик

Спартак (Варна) се върна в елита с победа

Отборът на Спартак (Варна) се върна в Първа лига с победа 2:0 над Хебър 1918 (Пазарджик) в 1-ия кръг на новото първенство. Срещата в Пазарджик беше определено доминирана от гостите от Морската столица, а лошият терен им попречи да стигнат до по-убедителна и ранна победа. Ахмед Ахмедов откри резултата в края на първото полувреме, а в..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Израелският футболен тим Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре, където ще излезе срещу Черно море (Варна) на 25 юли, в мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, съобщи за БТА изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски. Обикновено гостуващите отбори в европейските клубни турнири пътуват ден преди..

публикувано на 22.07.24 в 20:28
Адриан Андреев

Ясни са съперниците на Андреев и Нестеров във Верона

Българската тенис-надежда Адриан Андреев ще играе срещу грузинеца Николоз Басилашвили в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" във Верона, който е с награден фонд 120 хиляди евро. Жребият за основната схема на турнира беше изтеглена днес, а опитният 32-годишен Басилашвили влиза от квалификациите. В кариерата си той има пет титли от..

публикувано на 22.07.24 в 20:24