Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОИ: От днес започва да се изпълнява програмата за профилактика и рехабилитация за тази година

Снимка: БГНЕС

Програмата за профилактика и рехабилитация през тази година започва да се изпълнява от днес, съобщава Националният осигурителен институт.

Покриват се разходи за нощувки, частична помощ от 8 лева за храноден и до 4 терапевтични процедури дневно в рамките на 10 дни. 

Договори са сключени  с общо 52 заведения, изпълнители на програмата. От нея могат да се възползват осигурените, за които са внесени или дължими осигурителни вноски за шест последователни месеца, предхождащи този, през който се провежда рехабилитацията.

Хората, които получават лична пенсия за инвалидност, но не са навършили възраст за пенсиониране и имат валидно ТЕЛК решение, също могат да се възползват от програмата на НОИ. 


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Клисурския манастир завършва първият летен лагер по религия за деца

В Клисурския манастир "Св. Св. Кирил и Методий" край Вършец завършва първият летен лагер по религия за деца. 20 момичета от Видинска епархия и страната завършват лагера днес.  Преди обяд, пред своите родители, децата ще изнесат представление със стихчета и песни, научени по време на лагера.  Те ще изиграят сцената за пророк Даниил и..

публикувано на 10.07.24 в 08:15
Новата ракета

Новата ракета "Ариана 6" изведе успешно микроспътници в орбита

Час и шест минути след излитането си днес новата европейска ракета "Ариана 6" изведе в орбита микроспътниците, които носеше. Този успех при първия полет на ракетата носител бе посрещнат с бурни аплодисменти и възторжени възгласи в космическия център Куру във Френска Гвиана, предаде АФП. "Това е исторически ден за Европейската космическа..

публикувано на 10.07.24 в 08:14

НСОРБ готви позиция относно новия законопроект за ВиК

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на поредния законопроект за водоснабдяването и канализацията, който предвижда консолидиране и на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните и промени,  свързани с регулиране на цената на услугата.  Текстовете предизвикаха недоволство сред кметове на общини, а на предстоящото в четвъртък..

публикувано на 10.07.24 в 08:09
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Управлението на кризи обсъждат на форум в София

Учени от България и франкофонски държави ще обсъждат на конференция в София управлението на кризи. Организатор е Специализираният институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт. Форумът, който ще се проведе в Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще бъде открит от вицепрезидента Илияна Йотова.

публикувано на 10.07.24 в 08:06

Започва основният ремонт на Дунав мост

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев. Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че..

публикувано на 10.07.24 в 07:59
доц. Искрен Иванов

Доц. Искрен Иванов: Конфликтът в Украйна върви към замразяване

Конфликтът в Украйна върви към замразяване и задънен изход . Не виждаме осезаем напредък за нито една от двете страни. Това мнение изрази пред БНР доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Много зависи по какъв начин съюзниците ще се..

публикувано на 10.07.24 в 07:56

ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас

ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас – стана ясно след комуникация между Комисията и българското земеделско министерство. Ще бъдат допустими инвестиции само в съществуващите до момента напоителни инсталации. Агроведомството публикува за ново обществено обсъждане подмярката за инвестиции в напояването. Общият бюджет на процедурата е..

публикувано на 10.07.24 в 07:53