Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилияна Николова със злато във финалите на обръч и топка на СК

Стилияна Николова
Снимка: Анна Недкова - БФХГ

Стилияна Николова спечели още два златни медала от световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в "Арена София". Възпитаничката на Валентина Иванова изигра блестящо съчетанията си с обръч и с топка и заслужено получи най-високите оценки в двата финала - 33.800 точки за изпълнението с обръч и 35.000 точки за това с топка.

Във финала с обръч среброто с 33.600 заслужи Ася Ади Катц (Израел), а бронза стана притежание на световната шампионка Софиа Рафаели (Италия) с 32.600 точки.


Другата ни представителка в изпълненията с обръч Ева Брезалиева завърши на седма позиция, след като допусна сериозна грешка - излизане на уред извън терена, заради което получи 28.750 точки.

В изпълненията с топка Рафаели стъпи на второто място с оценка от 33.150 точки, а трета е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 31.750 точки.


При ансамблите във  финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, които станаха първи в многобоя снощи, днес допуснаха грешки и бяха оценени с 30.600 точки. Златото взе Италия с 34.850 точки, Израел с 34.700 и Франция с 33.400 точки. 
По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултати от Лига Европа и Лига на Конференциите

Резултати от ранните мачове от днешната програма на Лига Европа и Лига на Конференциите: Мачове от втория кръг в Лига Европа: Ференцварош (Унгария) - Тотнъм (Англия) - 1:2 Хофенхайм (Германия) - Динамо Киев (Украйна) - 2:0  Лацио (Италия) - Ница (Франция) - 4:1  Макаби Тел Авив (Израел) - Мидтиланд (Дания) - 0:2 Олимпиакос (Гърция) - Спортинг..

публикувано на 03.10.24 в 21:57

Загорчич обяви група от 20 души за домакинството на Черно море

Треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за домакинството на Черно море. В нея след лечение на лека контузия се завръща Кристиян Стоянов. Ертан Томбак и Владимир Николов продължават да имат травми. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" от 11-ия кръг на елитното ни футболно първенство е в петък, 4 октомври, от..

публикувано на 03.10.24 в 21:16

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 

публикувано на 03.10.24 в 18:07
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46