Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена загина, след като падна в жилищна кооперация в столичния квартал "Лагера"

Снимка: Евелина Стоянова

Жена загина, след като падна в жилищна кооперация в столичния квартал "Лагера".

Инцидентът е станал този следобед.

По първоначална информация жената се е облегнала на стъкло на парапет в блока, което се е счупило, жената е паднала и е починала на място.

На мястото на инцидента има екипи на полицията и "Съдебна медицина".

По случая се води разследване.



Снимки: Евелина Стоянова

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Човек е загинал, а петима са ранени при украинско нападение над ферибот в пристанище в Керченския пролив

Един човек е загинал, а петима са ранени при украинско нападение с дронове срещу ферибот в акваторията на пристанище Кавказ, в южната част на Краснодарския край, съобщи губернаторът на района. Агенция Франс прес отбелязва, че поразеният ферибот се намира в пристанище в Керченския пролив, разделящ Русия от Крим.  Засега няма коментар от украинска страна...

публикувано на 23.07.24 в 12:27

ЕК отпуска 80 млн. евро за по-бърз интернет в Гърция

Европейската комисия отпуска 80 милиона евро за по-бърз интернет за гърците.  В сравнение с България интернетът в съседната страна е по-бавен и по-скъп, сочи европейско проучване. С ваучери до 200 евро гърците ще си осигурят високоскоростен интернет съгласно европейската схема за "гигабитови ваучери". Право на тази помощ имат физически..

публикувано на 23.07.24 в 11:52
Жители на сградата я напуснаха след инцидента.

Двама загинали след срутване на балкон в Неапол

В неаполския квартал "Скампиа" се срути външен балкон на една от емблематичните в него жилищни сгради. Загинали са двама души, ранените са 13, от които 7 деца. След много силен тътен комуникационният балкон на ниво трети етаж на жилищната кооперация наречена "Синята платноходка" заради нейната форма и цвят, се срутва върху комуникационните..

публикувано на 23.07.24 в 11:44

5 медала за българските ученици от най-престижното състезание по математика в света за 2024 година

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 година. На 65-ата Международна олимпиада по  математика  българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала и почетна грамота, съобщиха от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, цитирани..

публикувано на 23.07.24 в 11:08

Премиерът: Процедурата за временно управляващ посолството ни в Украйна е спазена

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че Николай Ненчев, бивш министър на отбраната, е назначен за временно управляващ посолството ни в Украйна. Главчев е категоричен, че за това не се изисква указ от президента и процедурата е спазена. "Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Това е формата, която съм преценил, че..

публикувано на 23.07.24 в 11:00
Христофор Караджов

Христофор Караджов за вота в САЩ: Спринт за Камала Харис, беше най-логичният кандидат

"Това е абсолютно осъзнато решение на Байдън, което не му се удаде лесно. До събота буквално е казвал – не, ще стоя", обясни в интервю за БНР  проф. Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет. Завръщането на Тръмп на власт би било колосален провал за демократите и той е послушал съветниците си, допълни той...

публикувано на 23.07.24 в 10:59
Атанас Зафиров

Зафиров: Намаляват шансовете за успех на третия мандат

Според изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров все повече намаляват шансовете за успех на третия мандат за съставяне на правителство, но въпреки това трябва да се положат усилия за диалог за намиране на общи решения: "Нека да изчакаме президента да реши на кого го връчва. Като гледам заявките на всички партии, всички декларират,..

публикувано на 23.07.24 в 10:55