Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При 84,61 обработени протоколи в Перник: Над 16% преднина за ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ

Снимка: БГНЕС

При 84,61% обработени протоколи ГЕРБ-СДС води в Перник пред "Продължаваме промяната - Демократична България" с повече от 16 процента.

Обработката на протоколите е към края си, грешките са в рамките на нормалното, твърдят от РИК. 36,70 процента е резултатът на ГЕРБ-СДС срещу 20,01 % за "Продължаваме промяната - Демократична България". 

"Възраждане" са трети с 15,04%, а "БСП за България" са четвърти с 10,09%. От останалите партии и коалиции 4-процентовата бариера прескача "Има такъв народ" с резултат от 4,52%.

Над 4 % от избирателите не подкрепят никого. 40,05 процента е избирателната активност в област Перник. Тя е с около 2 процента по-висока от изборите през октомври м. г.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Св. Синод на БПЦ с призив за молитва и подкрепа към борещите се с огнената стихия в страната

Св. Синод на БПЦ отправя призив за молитва и подкрепа към огнеборците, служителите на МВР, доброволците и всички, които помагат в борбата с огнената стихия в страната, както и за подкрепа към всички пострадали, загубили своя дом. Нека в тези трудни дни, когато хиляди декари българска земя са обхванати от това бедствие, да отправим молитвен..

публикувано на 15.07.24 в 20:25

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради бушуващия край града пожар

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради пожара, който бушува край града. В гасенето участват 7 екипа на пожарната в Стара Загора, Казанлък и Чирпан. В борбата с пламъците се включват и военните, горски служители и десетки доброволци. Пламъците обхващат труднодостъпен терен между местностите 7-ми километър и Черен острец...

публикувано на 15.07.24 в 20:21
Семинар по българистика във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Великотърновския университет, за са се посветят три седмици на езика и културата ни.  В 47-ото издание на форума участват както студенти и докторанти, така и университетски преподаватели, учители, преводачи, има акордеонист, полицай, композитор и държавни служители. Всички са..

публикувано на 15.07.24 в 20:17
Доналд Тръмп

Делото срещу Тръмп за държане на класифицирани документи беше прекратено

Окръжен съд във Флорида прекрати наказателното дело срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп по обвиненията, че неправомерно е запазил секретни държавни документи в документи в личното си имение "Мар-а-Лаго",  след напускане на поста. Тръмп поиска спиране на делото за намерените в имението му секретни документи Американски..

публикувано на 15.07.24 в 20:15
Слави Трифонов

Трифонов: ИТН няма да бъде просто "гумен печат" на предложените от ПП-ДБ закони

"Има такъв народ"  няма да бъде просто "гумен печат" на предложените от ПП-ДБ закони, написа в профила си във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. Така той коментира предложението на ПП-ДБ президентът Румен Радев да отложи връчването на втория мандат с до три месеца, както и разпространената декларация със законопроектите, за които ще търсят..

публикувано на 15.07.24 в 19:54

Александър Маринов: Отиваме на избори, правителство няма да има с втория и третия мандат

Правителство няма да има с втори мандат, мисля, че и с трети няма да има. Отиваме на избори, прогнозира политологът Александър Маринов в интервю пред БНР. Да се отложи връчването на втория мандат за съставяне на правителство, това е много екзотично предложение, дори по високите български стандарти за екзотика в политиката, оцени той искането..

публикувано на 15.07.24 в 19:39
Снимката е илюстративна, архив.

Отлага се началото на ремонта на столичната улица "Опълченска"

Отлага се началото на ремонта на столичната улица "Опълченска", съобщиха от Столичната община. Планира се изграждане на три платна за движение, нови тротоари и улично осветление. На 16 юли 2024 г. започва разширението на столичната ул. "Опълченска" Първият етап на разширението на "Опълченска" започва след седмица Живеещи в района на..

публикувано на 15.07.24 в 19:32