Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Кюстендил намекна, че ще се кандидатира за пети мандат

Петър Паунов - кмет на Кюстендил
Снимка: БТА, архив

Кметът на Кюстендил Петър Паунов направи изявления пред медиите, от които почти е  сигурно, че ще бъде кандидат за пети пореден мандат. Това обаче ще го реши неговата дясна коалиция "Кюстендил", в която са събрани 6-7 формации дясно-център. Никой  не се съмнява, че коалиционните партньори твърдо ще са зад неговата кандидатура.

Повод Паунов да направи изявления беше въпрос на съграждани в дигиталния диалог с Общината във вторник дали има право да се кандидатира и дали наистина ще бъде номиниран. Законът не ограничава кметските мандати. Така че остава да се разбере дали коалицията "Кюстендил" ще го издигне.

Паунов обясни ситуацията така:

"Истината е, че работим нонстоп, носим отговорност, заставаме в момента... преговори с министъра на енергетика, знаете, горе имаме проблем с опити за златодобив, отново се домогват фирми в момента. Ние водим преговори с министър-председателя, министъра на енергетиката, министъра на околна среда и води за всичките неща. Нашите непрекъснати битки, нали всеки трябва да си носи кръста, още повече...- това сме разбрали, че Бог дава на всеки, колкото може да носи".

Коментарите в града са, че Паунов е получил недвусмислен знак и уверение от Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ, че ще бъде подкрепен отново - както беше на местните избори преди 4 и преди 8 години.

Прогнозите са Паунов да спечели петия си мандат - още повече, че БСП и  левицата са в пълна криза, не можаха да направят и мандат на парламентарния вот на 2 април, което не се беше случвало досега.


По публикацията работи: Николай Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни профилактични прегледи при съдов хирург в УМБАЛ "Св. Екатерина"

Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ "Св. Екатерина" организира безплатни профилактични прегледи за пациенти с периферни артериални заболявания на долните крайници. Прегледите вече започнаха и ще продължат до края на месеца. Желаещите да се прегледат по време на тази кампания могат да го направят всеки ден от 10 до 12 часа след..

публикувано на 13.08.24 в 11:53

Европрокуратурата разследва "Булгартрансгаз"

От европейската прокуратура разследват "Булгартрансгаз", потвърдиха за БНР от МВР. Рано тази сутрин полицията е осигурила достъп до газовия оператор. От Булгартрансгаз няма официална информация с какво е свързана проверката на европрокуратурата. Европрокуратурата разследва проекти, които се осъществяват с европейско финансиране...

публикувано на 13.08.24 в 11:52

Училищният закон и ЛГБТ... А сега накъде?

Неправителствени организации внесоха вчера следобед в президентството искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху приетите миналата седмица промени в Закона за предучилищното и училищното образование . С тях се дава определение на нетрадиционна сексуална ориентация и се забранява подобна "пропаганда" сред деца в детски градини и..

публикувано на 13.08.24 в 11:23
Александър Бередин

Местят без предупреждение украински бежанци от Банкя на морето

Възрастни украински бежанци с увреждания, както и украински деца, ще бъдат преселени от град Банкя в курорта "Свети Константин и Елена".   Там обаче ще са доста по-отдалечени от медицинските грижи и училището.  Това разказа пред БНР руснакът Александър Бередин, който помага на украинските бежанци у нас. "Пет от тях са възраст над 75 години и..

публикувано на 13.08.24 в 11:20
Елин Радев

Създадоха Инициативен комитет в подкрепа на кмета на Доспат

Създадоха Инициативен комитет в подкрепа на кмета на община Доспат Елин Радев. В него участват кметове на населени места, граждани, представители на фирми. Той е в отговор на създадената Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите..

публикувано на 13.08.24 в 11:16
Лора Георгиева и София Желева

Паралелна система на нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци

От Антикорупционния фонд съобщиха за дългогодишна паралелна система на нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци и земни маси. От фонда твърдят, че то е покровителствано от служители на Столичния инспекторат. Лора Георгиева и София Желева посочиха пред БНР повече детайли на разследваната от тях схема.  "Касае се за..

публикувано на 13.08.24 в 11:10

Затварят с техника от всички страни пожара в планината Славянка

Огънят в планината Славянка на границата с Гърция, който гори вече четвърта седмица, се очаква днес да бъде затворен от всички страни със специална техника. По последна информация булдозер от гръцка страна ще подпомогне борбата със стихията. Наблюдава се и пожарът, който гори в Република Северна Македония в близост до границата с..

публикувано на 13.08.24 в 10:49