Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн Мюнхен се провали пред своите привърженици

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Байерн Мюнхен загуби с 1:3 след обрат пред собствена публика срещу РБ Лайпциг в двубой от 33-ия кръг от Първа Бундеслига. 

Баварците все още се намират на първо място в класирането, но Борусия Дортмунд може да измести "червените" и държи съдбата на титлата в свои ръце.

Точен удар на Серж Гнабри даде аванс за шампионите в 25-ата минута на двубоя на "Алианц Арена". 

През втората част "червените бикове" играха по-силно и достигнаха до обрат. Конрад Лаймер стреля силно под напречната греда в 65-ата минута след бърза контра, изравнявайки резултата. Осем минути след това Бенжамен Павар извърши нарушение в наказателното поле и Нкунку беше точен при отсъдената дузпа.

Силната игра на гостите продължи и те достигнаха до още един 11-метров наказателен удар след фаул на Нусаир Мазрауи. Доминик Собослай оформи крайното 3:1 след още едно точно изпълнение на дузпа.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аякс отстрани Пантинайкос след 34 дузпи в Лига Европа

Аякс отстрани Пантинайкос след 34 дузпи в Лига Европа

Отборът на Аякс се класира по драматичен начин за плейофите в турнира по футбол Лига Европа, след като загуби като домакин на Панатинайкос с 0:1 в редовното време на реванша. Първият мач беше спечелен от амстердамския тим отново с 1:0. В продълженияте не падна гол и се стигна до изпълнение на 34 дузпи!!! Нидерландският клуб спечели с резултат 13:12..

публикувано на 16.08.24 в 06:19
Всички резултати в турнира Лига на конференциите

Всички резултати в турнира Лига на конференциите

Трети квалификационен кръг в турнира по футбол Лига на конференциите - срещи-реванш: ПАФОС (Кипър) - ЦСКА 1948 (България)  4:0 след продължения, 1:0 в редовното време (0:1 в първата среща) ЗРИНСКИ МОСТАР (Босна/Херц) - Ботев Пловдив (България)   2:0 (1:2) Флора Талин (Естония) - ВИКИНГУР (Исландия)    1:2 (1:1) ЛЕГИЯ ВАРШАВА..

публикувано на 16.08.24 в 06:13
Владимир Николов - президент на ВК Левски

Волейболен клуб Левски представи нов спонсор

Волейболният клуб Левски представи новия си партньор, като това е компанията Palms Bet. Двете страни подписаха договор за сътрудничество за 3 години, като той може да бъде продължен за по-дълъг период при взаимно разбирателство и добра работа. От страна на Левски на представянето бяха президентите на клуба Владимир Николов и Давид Давидов,..

публикувано на 15.08.24 в 17:21
Кимия Ализаде

Кимиа Ализаде: Бронзовият медал не е този, който исках, но се борих за България

Кимиа Ализаде, която донесе  в историята на българското таекуондо медал от Олимпийски игри, заяви при прибирането си в София, че се е борила в името на България и се радва, че е успяла да зарадва българите с бронзов медал. Родената в Иран Ализаде отчете, че целта ѝ е била златото в категория 57 килограма, но е допуснала грешка в първия си мач, която ѝ е..

публикувано на 15.08.24 в 16:57
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с по-висока трудност на прескок за следващата година

Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева ще увеличи трудността в изпълненията си на прескок за следващата година, обяви самата тя на пресконференция. През този сезон тя стана европейска вицешампионка на този уред, а на Олимпийските игри в Париж се класира за финала, където зае престижното пето място. Георгиева беше избрана за спортист..

публикувано на 15.08.24 в 16:37
Георги Дерменджиев

Ръководството на Лудогорец прие оставката на Георги Дерменджиев

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши треньора Георги Дерменджиев, която бе депозирана след тежката загуба от Карабах в третия предварителен кръг на Шампионската лига, съобщиха от клуба. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката в сряда, а в четвъртък договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и..

публикувано на 15.08.24 в 11:20
Сандра Велчева-Хънт

Сандра Велчева-Хънт: Впечатли ме организацията на игрите в Париж

Българката Сандра Велчева-Хънт, на която Международната федерация (ФИБА) гласува доверие да бъде технически делегат на срещите от баскетболните турнири при мъжете и жените на Олимпийските игри в Париж, заяви в интервю за БТА, че това е било най-сериозното и отговорно състезание за нея до момента. Попитана за назначението си на Олимпиадата и..

публикувано на 15.08.24 в 10:39