Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София надигра Локомотив (Пд) и остана в битката за титлата

ЦСКА София - Локомотив Пд
Снимка: БГНЕС

ЦСКА София победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 и временно оглави класирането в Първа футболна лига. "Червените" имат две точки повече от Лудогорец, който утре може да се върне начело при победа като гост на ЦСКА 1948.

Капитанът Юрген Матай отбеляза единствения гол в мача и помогна на отбора да прекъсне негативната серия от четири шампионатни мача без победа у дома срещу Локомотив (Пловдив). С победното попадение нидерландският защитник се реваншира за пропуснатата дузпа срещу този съперник в редовния сезон през март, когато двубоят на "Българска армия" завърши 1:1.

Съставът на Саша Илич започна по-агресивно и създаде няколко положения още в началото. В 7-а минута Амос Юга пусна успореден пас, но никой в червено не успя да нанесе завършващ удар. Лазар Туфегджич бе сред най-активните играчи на ЦСКА София и опита няколко удара от дистанция, а при един от тях в 25-а минута вратарят Динко Хоркаш изби в корнер, след чието изпълнение падна и първия гол в мача. Тибо Вион центрира от ъгловия удар, Линдсет продължи с глава и капитанът Юрген Матай отблизо прати топката в мрежата.

През второто полувреме ЦСКА София продължи да държи инициативата, но рядко стигаше до опасни ситуации за гол. В 70-а минута отново Туфегджич проби в наказателното поле, финтира защитник и стреля опасно, но топката се отби в левия страничен стълб. В 73-а минута гостите от Пловдив имаха претенции за дузпа за задържане на Махмутович срещу Димитър Илиев, но реферът Станимир Тренчев прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

В последната минута на добавеното време влезлият като резерва Бисмарк Чарлс прати топката в мрежата на Локомотив, но попадението бе отменено заради засада.

Първенство на България по футбол, 33-и кръг на Първа Лига, среща от първата шестица:

ЦСКА София - Локомотив (Пловдив) - 1:0 (1:0)
голмайстор: 1:0 Юрген Матай 25
стадион: Българска армия
главен съдия: Станимир Тренчев
жълти картони: 
- ЦСКА София: Лазар Туфегджич, Марселино Кареасо
- Локомотив: Матеус Да Силва, Христо Иванов, Хорхе Сегура
състави:
ЦСКА София: Густаво Бусато, Иван Турицов, Енес Махмутович, Юрген Матей,  Християн Петров, Тибо Вион, Амос Юга, Лазар Туфегджич (81-Марселино Кареасо), Джонатан Линдсет,  Дауда Бамба (64-Дюкенс Назон), Маурисио Гарсес (85-Бисмарк Чарлс)

Локомотив: Динко Хоркаш, Йосип Томашевич, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Матеус Да Силва, Христо Иванов (46-Димитър Илиев), Георги Каракашев, Пиер Зебли, Джовани, Бабакар Дион, Ерик Сорга (70-Петър Андреев).

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Томас Бах - президент на МОК

Томас Бах: Хелиф и Лин са родени жени

Международният олимпийски комитет (МОК) иска да запази бокса в програмата на Игрите за Лос Анджелис 2028, каза президентът на организацията Томас Бах. През юни 2023 година сесията на МОК отне членството на Международната боксова асоциация (IBA), тъй като федерацията, лишена от правото да провежда олимпийските квалификации през 2019-а, не можеше да реши..

публикувано на 03.08.24 в 14:37

Националът Йордан Минчев сменя Балкан Ботевград с Белгия

Баскетболният национал Йордан Минчев ще продължи кариерата си в първенството на Белгия, след като подписа договор за следващия сезон със Спиру Шарлероа, обявиха от клуба с публикация в социалните мрежи. През последния сезон той игра за Балкан Ботевград, към който се присъедини към отбора през есента на 2023 година от румънския Сибиу и изигра 37 мача...

публикувано на 03.08.24 в 11:38

Кристиан Василев завърши 14-ти в гребането

Българският гребец Кристиан Василев се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на втората позиция във финал C. Василев се движеше трети в първите 1500 метра, но направи много силна атака във финалните 500, с която изпревари бразилецът Лукаш Вертен Ферейра. Крайното време на българина беше 6:44.61, а по-бърз от..

публикувано на 03.08.24 в 10:58

Български експонат обогати Олимпийския музей в Лозана

Олимпийската шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио 2020 Стефани Кирякова подари свое трико на Олимпийския музей на МОК в Лозана. "Да видиш трикото си на снимка е едно. Но да преживееш олимпийския музей, където е събрана историята на олимпийските игри от тяхното начало и да осъзнаеш, че си част от това, е съвсем различно...

публикувано на 03.08.24 в 10:19
Треньорът на ЦСКА София Томислав Стипич.

Спартак (Варна) - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

Третият кръг във футболното ни първенство продължава с два мача. От 19 часа Спартак Варна – ЦСКА София, който ще предаваме пряко по "Хоризонт" в предаването "Спорт и музика". Дотук Спартак е с победа и равенство, а ЦСКА София с победа и загуба. От 21,15 часа играят Лудогорец и Арда. Шампионите стартираха с победа в единствения си мач досега, а..

публикувано на 03.08.24 в 07:44
Леон Маршан отново триумфира.

Четвърто злато за Леон Маршан (шампионите)

Плувецът Леон Маршан спечели четвъртия си златен медал – на 200 метра съчетано, с 1:54,06 минути и подобри олимпийския рекорд на Майкъл Фелпс. В леката атлетика, в бягането на 10 000 метра угандиецът Джошуа Чептегей също записа олимпийски рекорд с 26:43,14 минути. Медалисти от седмия ден на Олимпийските игри в Париж: спортна стрелба, 50 метра..

публикувано на 03.08.24 в 06:12
Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Отборът на Левски постигна трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига. „Сините“ надиграха с 2:0 Локомотив (Пловдив) като гост в среща от третия кръг на шампионата. Асими Фадига в 9-ата минута и Мустафа Сангаре в 85-ата бяха точни за успеха на столичния тим.  По този начин играчите на Станислав Генчев вече имат пълен актив от 9 точки и..

публикувано на 02.08.24 в 23:19