Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибари са в протестна готовност заради ограничен достъп до залива „Болата“

Заливът Болата е част от резерват Калиакра
Снимка: Надежда Серафимова

Рибари са в протестна готовност заради ограничен достъп до залива „Болата“ на автомобили, превозващи лодки и колесари. Недоволството е продиктувано след публикуван клип в социалните мрежи, показващ полицейски автомобил на пътя, водещ до залива и устна забрана от длъжностното лице за стигане до морето.

Заливът „Болата“ е част от защитена местност „Степите“ и паркирането на автомобили, кемпери и каравани върху плажната ивица е забранено. 

Рибарите са притеснени от поредния случай, в който им се забранява достъпа до „Болата“, тъй като това, по техни думи, е единственото място, на което могат да пуснат лодките си в морето, сподели Виктор Лучиянов от Балчик.

От ОД на МВР Добрич отрекоха, че е издадена подобна заповед и уточниха, че са изпратили патрулна кола, която да направи проверка на място и да състави констативни протоколи, ако има нарушители, паркирали на плажната ивица. Не стана ясно защо полицейският автомобил е препречил пътя към залива.  

Рибарите са категорични, че са готови да затворят пътя от село Българево към Калиакра, ако не им се даде достъп до морето.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Божидар Божанов

Божанов: Условия за съставяне на редовно правителство в рамките на 50-ото НС няма

Условия за съставяне на редовно правителство в рамките на 50-ия парламент няма, смята зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Божидар Божанов. Според него разговорите за третия мандат имат смисъл само, ако послужат за основа за формиране на кабинет в следващото Народно събрание: ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на..

публикувано на 23.07.24 в 18:39
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис с държавния глава Джо Байдън

Камала Харис на път да спечели с лекота номинацията за президентските избори

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис си е осигурила подкрепата на достатъчно делегати, за да спечели номинацията на Демократическата партия за предстоящите президентски избори. Същевременно днес се очаква в Белия дом да се завърне и президентът Джо Байдън, който в неделя се отказа от надпреварата.  До понеделник вечерта Камала Харис успя да си..

публикувано на 23.07.24 в 18:25
Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл.

Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка

Директорът на американската служба по сигурността Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка десет дни след покушението срещу кандидата на Републиканската партия и бивш президент на САЩ Доналд Тръмп. Чийтъл бе подложена на остри критики заради пропуските в охраната на митинга в град Бътлър, където 20-годишен жител на Пенсилвания, въоръжен с..

публикувано на 23.07.24 в 18:19

Дъжд угаси пожарите в Северна Гърция

Дъжд загаси пожарите в Северна Гърция. Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна Туристите да не влизат в морето до преминаване на бурите, съветват властите в южвата ни съседка. Гърция: Пореден ден с висок риск от пожари, земетресение разлюля Крит В Северна Гърция заваля дъжд, като естествено..

публикувано на 23.07.24 в 18:17

Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна

Овладян е пожарът в Северна Гърция, близо до границата с България, който заплашваше да премине на наша територия. В района е завалял дъжд, който е помогнал на пожарникарите в южната ни съседка да се справят със стихията. Има риск пожарът в граничната планина Славянка да премине от Гърция и на наша територия Българските..

публикувано на 23.07.24 в 17:38
Васил Терзиев

ГЕРБ-СДС обвини столичния кмет заради спряното събаряне на ловния хотел на Румен Гайтански

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС обвини столичния кмет Васил Терзиев в нарушение на обществения интерес със спряното събаряне на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански до язовир "Искър". "Доверчив или прекалено сговорчив се оказа г-н Терзиев когато повярва на обещанията на Румен Гайтански, че той сам ще събори незаконните си постройки до язовир "Искър"...

публикувано на 23.07.24 в 17:05

МВнР: Българските граждани, които посещават Гърция, да не носят ножове с острие над 7-10 см

Министерството на външните работи предупреди, че според гръцките закони е забранено носенето на оръжие - огнестрелно и хладно, включително нож. Информацията беше разпространена след случаи на задържани в Гърция български граждани с ножове. В практиката на гръцките полицейски органи е прието, че ножове с дължина на острието над 7-10 см се смятат за..

публикувано на 23.07.24 в 17:00