Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на юли пътнически самолет е прелетял над Украйна въпреки забраната

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: Ройтерс

В края на юли самолет, пълен с пътници, е прелетял над Украйна, въпреки че над страната е обявена забранена за полети зона заради войната. Това съобщи норвежката обществена телевизия NRK.

Чартърният полет на самолет Airbus A320, собственост на турска авиокомпания, е пътувал от Осло за  курорта Анталия. 

На борда е имало 180 пътници. Капитанът на самолета е взел решение за промяна на маршрута заради буря над Унгария и за кратко е навлязъл в  забранената за полети зона над Украйна.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартин Танчев: Нужна е разяснителна кампания за черните кутии в новите автомобили

Да има широка информационна кампания за наличието на нови системи за сигурност. Това призова Мартин Танчев - лицензиран експерт по събиране на информация.  Дилърите на автомобили трябва да информират клиентите си, че в колите им има "черни кутии". В България това не се случва. Нужна е кампания, която да обяснява за новите системи.   "Огромна..

публикувано на 13.07.24 в 10:35
Огнян Минчев

Огнян Минчев: Европа, Америка и целият Запад са в лидерска криза

Няма лидерска криза на НАТО, а криза на западния свят като цяло.  Европа, Америка и целият Запад са в лидерска криза . Това мнение изрази пред БНР политологът доц. Огнян Минчев. "Байдън демонстрира вече станалите твърде печално известни свои слабости, свързани с възрастта и здравословното състояние. Редица други лидери бяха по-тихи и..

публикувано на 13.07.24 в 10:30

Мунир Мамадзаде за детската болница в Киев: Трагедията е опустошителна

В понеделник Русия предприе изненадващ масиран дневен ракетен бараж срещу столицата Киев и още няколко украински града. Загинаха повече от 40 души, ранените бяха много повече. Поразени бяха граждански обекти, сред които и детската болница в Киев. Москва се опита цинично да хвърли вината върху украинската противовъздушна отбрана. Доказано е..

публикувано на 13.07.24 в 09:49

Продължава и гасенето и на пожара край с. Преколница, близо до границата с РСМ

Трети ден продължава гасенето на пожара в района на граничното кюстендилско село Преколница , обхванал около 120 декара частна гора.  Пламъците вчера се пренесоха в труднодостъпно дере. На терена са три екипа на пожарната, десетки горски работници. Районът е напълно обезлюден, няма къщи и имоти, каза кметът на селото Христина Илиева, но е в близост до..

публикувано на 13.07.24 в 09:45
главен комисар Александър Джартов

Александър Джартов: Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов: "Основно имаме големи пожари като фронт и като площи в района на село Срем, както и в Горнославци, община Ивайловград. Продължава в община..

публикувано на 13.07.24 в 09:41

Гафовете на Байдън и останалите световни новини от седмицата

С над 14 милиона гледания за два дни в събитие се превърна тази седмица и разпространяването на трейлъра на втората част на " Гладиатор ", 24 години след премиерата на първия филм на Ридли Скот. Действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм. Почитателите на киното и историческите епоси ще се пренасат в центъра на тънещата в..

публикувано на 13.07.24 в 09:40

Рафаел Лос: Невъзможно е НАТО да бъде имунизирана срещу Тръмп

Лидерите на 32-те страни членки на НАТО се събраха тази седмица във Вашингтон, където преди 75 години е подписан Северноатлантическия договор. Във Вашингтонската декларация съюзниците потвърдиха своето единство и готовност да бранят територията на НАТО. Русия остава дефинирана като най-голямата и пряка заплаха, Китай – като системно..

публикувано на 13.07.24 в 09:37