Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Рибарски: Резултатите не отговарят на амбициите на отбора

Атанас Рибарски
Снимка: БТА

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Атанас Рибарски, бе разочарован след поражението с 0:1 от Крумовград в последния мач от петия кръг на Първа лига по футбол. Той заяви, че резултатите в последните две срещи не отговарят на амбициите на тима. 

"Разделихме си по едно полувреме. Влязохме по-добре в мача, за съжаление обаче не успяхме да отбележим гол. Началото на второто полувреме и голът, който получихме, беше доста неочаквано. Стъписа ни, накара ни да бързаме, накара ни да грешим. След това имахме две ситуации, които според мен трябва да изиграем по начин, който би изиграл отбор, претендиращ за топ 3", заяви Рибарски.

"Не съм гледал ситуацията за дузпата. Искам да акцентирам върху футболните ситуации, има и ВАР, така че ме съмнява да сме били ощетени. По-скоро липсата на гол тежи повече", допълни наставникът на ЦСКА 1948.

"В първите 15-20 минути от мача мисля, че беше поведението, което приляга на нашия отбор. Стигнахме до ситуации, уцелихме и греда, но не успяхме да отбележим, след което в последните 10 минути от първата част направихме много непредизвикани грешки, които внесоха някакъв смут и неоправдана прибързаност. След допускането на гола вече беше доста трудно, вкарахме всички офанзивни футболисти в игра, искахме да дадем по-голяма широчина на атаката и да наситим наказателното поле, но за съжаление в случаите, в които стигнахме до стрелба, тя беше неточна", каза още Рибарски и коментира дали се притеснява за своя пост.

"Това ми е първа загуба, откакто съм начело на първия отбор. Резултатите в последните два мача обаче не отговарят на амбициите на отбора. Достатъчно отговорен човек съм, нося си отговорност, но това ще го коментираме с ръководството", завърши Атанас Рибарски. 


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда

Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда

Паралимпийските игри в Париж бяха закрити тази вечер с грандиозно шоу на "Стад дьо Франс". Церемонията, в която се включиха близо 4400 атлети от 168 делегации, премина под проливен дъжд, което доведе до промени в програмата на организаторите във Франция. Въпреки лошото време спортистите бяха в отлично настроение и не се притесниха от атмосферните..

публикувано на 09.09.24 в 06:20
Лора Христова и Милена Тодорова с по две национални титли на шампионата в Банско

Лора Христова и Милена Тодорова с по две титли от ДП в Банско

Младите ни надежди Лора Христова, Васил Зашев и Благой Тодев се опълчиха на утвърдените асове в завършилото днес в Банско открито държавно първенство по летен биатлон, валидно и за Балканската купа. Лора Христова финишира най-бързо в първия 6-километров спринт при девойките, а резултатът й бе с минута и половина по-добър от този на Милена Тодорова, която..

публикувано на 09.09.24 в 06:12
Олимпийската шампионка Ивет Горанова със сзалот от турнир по карате в Хърватия

Олимпийската шампионка Ивет Горанова със злато от турнир в Хърватия

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели златен медал от 23-о издание на международния турнир по карате в хърватския град Риека. Горанова от клуб Петромакс стана първа в категория до 61 кг "кумите", след като на финала надделя над Александра Шолохова (Украйна) с 5:3. В надпреварата участваха състезатели от Хърватия, Украйна, Австрия,..

публикувано на 09.09.24 в 06:07
Кристиано Роналдо осигури поредна победа на Португалия.

Роналдо спаси Португалия, еврошампионът Испания е неудържим (резултати)

Португалия победи с 2:1 Шотландия във втория си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Кристиано Роналдо отбеляза решаващия гол за "мореплавателите", въпреки че беше оставен на пейката. Суперзвездата се появи на почивката и в 88-ата минута донесе трите точки на своя тим на "Луж" в Лисабон. Попадението беше под номер 901 в кариерата на..

публикувано на 09.09.24 в 00:02

Яник Синер е носителят на титлата на US Open

Италианецът Яник Синер завоюва титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете, а с това взе и чек за 3,6 милиона долара от наградния фонд. Във финала в Ню Йорк пред препълнените трибуни на корт "Артър Аш" водачът в световната ранглиста победи американеца Тейлър Фриц с 6:3, 6:4, 7:5 за 2 часа и 17 минути. Интрига в срещата до голяма степен..

публикувано на 08.09.24 в 23:53

Примож Роглич е победител във Вуелтата за 4-ти път

Словенецът Примож Роглич спечели за четвърти път Обиколката на Испания.  Колоездачът от тима на Ред Бул-Бора-Хансгрое завърши с второ време във финалния 21-ви етап - 24,6 километра индивидуален часовник с начало и край в Мадрид, но това му бе напълно достатъчно, за да триумфира с "червеното трико" за първи път след серията си от три поредни успеха..

публикувано на 08.09.24 в 21:22

Сали Салиев спечели сребро на световното по борба

Сали Салиев завоюва сребърен медал на Световното първенство по борба за юноши в Понтеведра (Испания). В решителната схватка за титлата състезателят на Олимпиец (Търговище) отстъпи пред руснака Мустафагаджи Малачдибиров с 0:11 при 92-килограмовите на свободния стил. Това е първи медал за Салиев от шампионат на планетата и четвърти в кариерата след..

публикувано на 08.09.24 в 21:19