Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев Пловдив с домакински успех срещу Славия в Първа лига

Снимка: БФС

Ботев Пловдив постигна първа победа на своя стадион „Христо Ботев“ след откриването на обновеното клубно съоръжение. „Канарчетата“ надиграха гостуващия тим на Славия с категоричното 3:1 в среща от 8-ия кръг на Първа лига. Две попадения за успеха на „жълто-черните“ реализира Мартин Секулич, а един гол добави Ивелин Попов. За столичния тим точен бе Ертан Томбак в края на срещата. По този начин Ботев Пловдив записа втора поредна победа в Първа лига под ръководството на временния си наставник Рафаел Перейра и с актив от 8 точки се изкачи до 11-ата позиция в класирането. Славия пък регистрира четвърта поредна загуба и със само 4 точки след 7 изиграни мача „белите“ заемат 14-ото място в подреждането. 

В петата минута на срещата Реда Рабей стреля директно от пряк свободен удар на около 25 метра, но топката мина встрани от целта. Веднага след това двубоят бе прекъснат в знак на подкрепа към Петър Хубчев, който се бори с коварна болест. 

В 17-ата минута попадение на Славия бе отменено заради засада. Тони Тасев засече с глава центриране от корнер, Хидайет Ханкич отрази, а при добавката Галин Иванов реализира от близка дистанция. След преразглеждане на ситуацията със системата ВАР обаче голът не бе зачетен. Малко след това капитанът на „белите“ стреля по земя от границата на наказателното поле, но вратарят на Ботев успя да се разтегне и да избие в корнер. 

В 26-ата минута „канарчетата“ откриха резултата, след като се възползваха от грешка в защитата на Славия. Емил Мартинов не съумя да изчисти достатъчно добре и подари топката на Самуел Акере, който с овладяването се озова сам срещу излезлия напред Николай Кръстев, вратарят на гостите се намеси, но след това Янис Карабельов намери Ивелин Попов в наказателното поле и капитанът на „жълто-черните“ намери опразнената врата за 1:0. 

Само пет минути по-късно домакините можеха да удвоят аванса си, след като Попов изведе Реда Рабей отляво в наказателното поле, но френският полузащитник не съумя да преодолее Николай Кръстев. 

Славия отговори в 32-ата минута с точен изстрел от дистанция на Кристиян Стоянов, който обаче не затрудни Хидайет Ханкич. 

Шест минути след това Ботев вкара втори гол. „Жълто-черните“ разгърнаха бърза контраатака, при която Ивелин Попов изведе Самуел Акере на скорост по десния фланг, нигериецът навлезе в наказателното поле и пробва центриране, топката рикошира в крака на Венцислав Керчев и прехвърли Николай Кръстев, а зад стража на „белите“ Мартин Секулич добави с глава в мрежата за 2:0.

Веднага след подновяването на играта от центъра футболистите на Рафаел Ферейра реализираха трето попадение. Акере отне в собствената половина и напредна в близост до противниковото наказателно поле, където в опита си да му отнеме Кристиян Стоянов изведе Мартин Секулич сам срещу Кръстев и с помощта на късмета хърватинът преодоля за трети път стража на столичния тим. Така почивката дойде при резултат 3:0. 

Десет минути след подновяването на играта през втората част Самуел Акере имаше възможност ознаменува добрата си игра и с попадение, но стреля встрани от вратата от границата на наказателното поле. Малко след това пък вратарят на „белите“ Николай Кръстев спаси опасен удар на влезлия като резерва Антоан Бароан.

В 63-ата минута за втори път в мача гол на Славия бе отменен заради засада. Венцислав Керчев прати топката в мрежата на Ханкич, след като засече с глава центриране на Галин Иванов отдясно, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР се оказа, че Керчев е бил в нередовна позиция. 

В 77-ата минута вратарят на "канарчетата" демонстрира добър рефлекс и спаси прецизен удар на Галин Иванов в долния десен ъгъл. Пет минути след това "белите" отбелязаха почетно попадение. Ертан Томбак бе изведен отдясно зад гърба на защитата на Ботев и технично завърши между краката на Хидайет Ханкич, за да оформи крайния резултат - 3:1.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората част. Тимът на треньора Хосе Луис Ачиари имаше превъзходство през по-голямата част от мача и..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да правят нов отбор, след като доста играчи си тръгнаха, както и Любослав Пенев на треньорския пост...

публикувано на 22.07.24 в 23:04
Александър Томаш

Томаш за стадиона в Пазарджик: Мъчим футбола

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 (Варна) започна първенството с успех с 2:0 над Хебър (Пазарджик), като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол. Той говори и за това как..

публикувано на 22.07.24 в 23:01
Ловеч победи ЦСКА София II с 1:0

Обновеният Ловеч започна с победа като гост

Обновеният отбор на Ловеч започна сезона във Втора лига с успех над новака ЦСКА София II с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Виктор Василев в 38-ата минута. Домакините останаха с десет души в 80-ата минута, когато Марк-Емилио Папазов беше изгонен с директен червен картон заради ритник към Кингсли Бучи. Вторият тим на Ботев..

публикувано на 22.07.24 в 22:30
Спартак (Варна) победи с 2:0 Хебър в Пазарджик

Спартак (Варна) се върна в елита с победа

Отборът на Спартак (Варна) се върна в Първа лига с победа 2:0 над Хебър 1918 (Пазарджик) в 1-ия кръг на новото първенство. Срещата в Пазарджик беше определено доминирана от гостите от Морската столица, а лошият терен им попречи да стигнат до по-убедителна и ранна победа. Ахмед Ахмедов откри резултата в края на първото полувреме, а в..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Израелският футболен тим Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре, където ще излезе срещу Черно море (Варна) на 25 юли, в мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, съобщи за БТА изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски. Обикновено гостуващите отбори в европейските клубни турнири пътуват ден преди..

публикувано на 22.07.24 в 20:28
Адриан Андреев

Ясни са съперниците на Андреев и Нестеров във Верона

Българската тенис-надежда Адриан Андреев ще играе срещу грузинеца Николоз Басилашвили в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" във Верона, който е с награден фонд 120 хиляди евро. Жребият за основната схема на турнира беше изтеглена днес, а опитният 32-годишен Басилашвили влиза от квалификациите. В кариерата си той има пет титли от..

публикувано на 22.07.24 в 20:24