Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ким Чен Ун ще посети Русия за среща с Владимир Путин

Ким Чен Ун
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун планира да пътува този месец до Русия, за да се срещне с президента Владимир Путин. Това предаде американската телевизия Си Би Ес, като се позова на източник от американското правителство. 

Двамата държавни глави ще обсъдят възможността Северна Корея да предостави на Москва оръжия за войната в Украйна, обяснил американският служител. Ким Чен Ун вероятно ще пътува с брониран влак, съобщили източници на вестник "Ню Йорк таймс". Точното място на бъдещата среща още не е известно. 

Засега няма официален коментар от Пхенян или Москва, но новината излиза, след като Белият дом обяви, че оръжейните преговори между двете страни напредват активно.
По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Путин очаква споразумение с Турция за газов хъб в "много близко бъдеще"

Русия е близо до споразумение с Турция за създаване на център за търговия с природен газ, докато Кремъл търси алтернативни маршрути за износ на горивото, съобщава Блумбърг. "Надявам се, че в много близко бъдеще ще завършим нашите преговори“,..

публикувано на 04.09.23 в 23:19
Ким Чен-ун и Владимир Путин

Путин и Ким Чен-ун планират да се срещнат в Русия

Руският президент Владимир Путин и върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун планират да се срещнат в Русия, съобщи в понеделник "Ню Йорк Таймс" (New York Times), цитирайки американски и съюзнически представители, запознати с въпроса. Според..

публикувано на 04.09.23 в 21:54
Светлана Алексиевич

Светлана Алексиевич: Путин преобърна мисленето за войната

" Нужни са ни нови думи, за да опишем това, което се случва в момента. Трябва да осмислим всичко, за да опишем тази война. Путин преобърна мисленето за войната. Европа никога не е мислила ,че може да има нова война" . Това заяви на пресконференция н..

публикувано на 04.09.23 в 13:13
Аналена Бербок, германски външен министър

Аналена Бербок: Игрите на Путин със зърнената сделка са "цинични"

Германският външен министър Аналена Бербок обвини в понеделник руския президент Владимир Путин, че играе "цинични" игри с излизането на страната му от Черноморската инициатива за зърно, предаде Ройтерс. Говорейки пред репортери на съвместна..

публикувано на 04.09.23 в 21:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три пожарни от София са изпратени в помощ на гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов. Все още не е овладян..

публикувано на 26.08.24 в 21:25

ВВС на Украйна: Днешната руска ракетна атака беше "най-масираната" от началото на войната

Командването на Военновъздушните сили на Украйна определи днешната комбинирана руска въздушна атака като "най-масираната" от началото на инвазията на Москва в страната. По време на атаката по-рано в понеделник Русия е изстреляла 236 ракети и..

публикувано на 26.08.24 в 20:46

ООН спира временно хуманитарните операции в Газа след нови израелски заповеди за евакуация

Хуманитарните операции на ООН в Газа бяха временно преустанови в понеделник след новите заповеди на Израел за евакуация на Дейр ал-Балах в централната част на палестинската територия, съобщава Ройтерс. Високопоставен служител на ООН потвърди..

публикувано на 26.08.24 в 20:22

Намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово

Хидрогеоложки проучвания намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово. Заради недостига на питейна вода и задълбочаващият се режим на водоподаване, хората от Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава..

публикувано на 26.08.24 в 20:10
Снимката е илюстративна

Загинал и ранени при пожар в руската петролна рафинерия в Омск

Един човек е загинал, а седмина други бяха ранени, след пожар в руската петролна рафинерия в Омск, обяви губернаторът на областта, като добави, че съоръжението работи нормално и производствените планове няма да бъдат засегнати. "Пожарът в..

публикувано на 26.08.24 в 19:41
архив

Напълно потушен е горският пожар в землищата на селата Сопот и Мике в Ловешко

Служители на Държавното горско стопанство – Лесидрен и огнеборци са потушили   напълно днес горски пожар в  землищата на селата Сопот и Микре в област Ловеч. Сигналът за пожара е бил подаден в събота около 17.00 ч., огънят   е бил потушен, но..

публикувано на 26.08.24 в 19:25
снимка: Джулия Марангони

"Фантомът от операта" се завръща в НДК от 29 август до 5 септември

Фантомът от операта се завръща с няколко дати у нас. Спектакълът ще се играе в зала 1 на НДК от 29 август до 5 септември т. г. съобщи в "12+4" Иван Русланов. Това са финалните представление на българска сцена, а екипът на емблематичния..

публикувано на 26.08.24 в 19:04