Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца дишат райски газ на ларгото

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Русе се е самосезирала след публикации в електронните медии за случай на деца, които дишат райски газ в централната част на града.

Случаят е от вчера, когато потребител на социална мрежа е публикувал видео клип на осем момичета в тийнейджърска възраст, които скрити до трафопост, дишат балони с райски газ.
Ясно се вижда, че само минута след първото вдишване на едно от девойчетата му прилошава, но въпреки това, насърчавано от другите, продължава с поемането на газа.
Според съобщението от Прокуратурата има данни за извършени административни нарушения на Закона за здравето и Закона за закрила на детето.
Разпоредена е проверка, която следва да се осъществи от екип от служители на полицията и Здравната инспекция.
По информация на БНР, вече е установено мястото, където са се забавлявали непълнолетните момичетата.
Проверката ще установи по какъв начин са се сдобили с флаконите, тъй като продажбата им на лица под 18-годишна възраст е забранена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.