Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов и Стилиян Петров с остри обвинения към БФС

Димитър Бербатов и Стилиян Петров
Снимка: БТА

Кандидатът за президент на БФС - Димитър Бербатов и неговият бивш съотборник в националния отбор и съмишленик в идеите Стилиян Петров излязоха в рамките на няколко часа с критични постове в социалните мрежи.

Двамата атакуваха с доста остър тон актуалното ръководство на футболния съюз. Петров, който е и рекордьор по брой мачове с националната фланелка, е на мнение как българският фен няма да усети отново истинска наслада, докато настоящото ръководство е начело. Той акцентира върху мача с Черна гора в неделя (1:2) от Европейските квалификации и попита "как българските фенове трябва да се справят повтарящи се загуби на националния отбор, безхаберните интервюта и безочливите обещания на деградирали ръководители".

На страницата "Р-Еволюцията" е тук, която е официалната платформа на кандидатурата на Бербатов, голмайстор номер 1 на представителния тим пък пита защо ФИФА не предприема нещо спрямо президента на БФС Борислав Михайлов.
"Омръзна ли ви от празни обещания и клишета? Колко пъти още трябва да чуем: толкова си можем, подмладяваме отбора, до три години, до пет години?", пита Стилиян Петров.

"Как да поддържаме реалистичните очаквания към нашите момчета? Разбираме, че и победата, и загубата са част от спорта. Въпреки че повечето мачове на националния ни отбор завършват разочароващо и болезнено за всички нас в последните години!

Как да се съсредоточим върху положителни страни във всеки процес, вместо да мислим само за загубите? Сериозно внимание трябва да се обърне на представянето на отделните играчи, подобряването на отбора или други фактори, които показват напредък“, се казва в част от обръщението на Стилиян Петров.

Според него, съдбата на селекционера Младен Кръстаич е ясна и предстои в следващите дни да бъде сменен. „Сега предстои смяната на поредния треньор. За пореден път един си тръгва и идва следващият, а процесът на управление и действията на ръководните органи си остават все същите – остарели, некомпетентни и компрометирани. 

"Докато тези управници не бъдат изритани и държани под отговорност за всичките им управленски недъзи, няма да усетим онази наслада отново. Единствено цялата българска общественост може да извърши това. Защо? Защото няма как да плащат на съдии в съдилища, няма как да заплашват клубове, няма как да обещават нищожни заплатки на затънали до гушата сънародници. Камъни и колове трябва за тези таратутняци“.

В поста на Димитър Бербатов се припомнят стари обвинения към Михайлов и се задава въпрос дали „Ненамесата на ФИФА в случая „Михайлов“ подсказва за двоен стандарт. Излиза, че ФИФА реагира, само когато това е продиктувано от широк обществен интерес. Това не говори добре за световната футболна централа и процесите там.  ъй като БФС е член и на ФИФА, и на УЕФА, задаваме същия въпрос и към европейската футболна асоциация: УЕФА, в колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция?“, завършва публикацията в страницата.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача. Подробности за състоянието засега не се съобщават. Груев е сред избраниците на националния селекционер..

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд постигна Карим Адейеми, а два гола добави лятното попълнение Серху Гираси. По веднъж се разписаха Емре Джан..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1 Интер - Цървена звезда   4:0 ПСВ Айндховен - Спортинг Лисабон   1:1 Слован Братислава - Манчестър..

публикувано на 01.10.24 в 23:54
Президентът на федерацията Илияна Раева.

Федерацията извади Елвира Краснобаева от националния отбор

Федерацията по художествена гимнастика реагира със съобщение за желанието на Елвира Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра Чернишева,  Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си..

публикувано на 01.10.24 в 16:10
Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо при младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо за младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на световното първенство по олимпийско таекуондо за младежи и девойки, което се провежда в Корвя. Състезателят на ВенциславСоколов отстъпи с 0:2 рунда във финала в категория 63 килограма пред  корееца Джунг Джебин. Преди да стигне до двубоя за титлата представителят на клуб „Ахил“ записа 5 победи – над Кога..

публикувано на 01.10.24 в 13:24
Елвира Краснобаева

БФХГ ще излезе с официална позиция по случая "Елвира Краснобаева", след като проведе УС

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика ще излезе с официална позиция по случая „Елвира Краснобаева“, след като проведе управителен съвет, съобщиха от централата специално за БНР. Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си Припомням, че снощи гимнастичката публикува в..

публикувано на 01.10.24 в 12:00