Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов и Стилиян Петров с остри обвинения към БФС

Димитър Бербатов и Стилиян Петров
Снимка: БТА

Кандидатът за президент на БФС - Димитър Бербатов и неговият бивш съотборник в националния отбор и съмишленик в идеите Стилиян Петров излязоха в рамките на няколко часа с критични постове в социалните мрежи.

Двамата атакуваха с доста остър тон актуалното ръководство на футболния съюз. Петров, който е и рекордьор по брой мачове с националната фланелка, е на мнение как българският фен няма да усети отново истинска наслада, докато настоящото ръководство е начело. Той акцентира върху мача с Черна гора в неделя (1:2) от Европейските квалификации и попита "как българските фенове трябва да се справят повтарящи се загуби на националния отбор, безхаберните интервюта и безочливите обещания на деградирали ръководители".

На страницата "Р-Еволюцията" е тук, която е официалната платформа на кандидатурата на Бербатов, голмайстор номер 1 на представителния тим пък пита защо ФИФА не предприема нещо спрямо президента на БФС Борислав Михайлов.
"Омръзна ли ви от празни обещания и клишета? Колко пъти още трябва да чуем: толкова си можем, подмладяваме отбора, до три години, до пет години?", пита Стилиян Петров.

"Как да поддържаме реалистичните очаквания към нашите момчета? Разбираме, че и победата, и загубата са част от спорта. Въпреки че повечето мачове на националния ни отбор завършват разочароващо и болезнено за всички нас в последните години!

Как да се съсредоточим върху положителни страни във всеки процес, вместо да мислим само за загубите? Сериозно внимание трябва да се обърне на представянето на отделните играчи, подобряването на отбора или други фактори, които показват напредък“, се казва в част от обръщението на Стилиян Петров.

Според него, съдбата на селекционера Младен Кръстаич е ясна и предстои в следващите дни да бъде сменен. „Сега предстои смяната на поредния треньор. За пореден път един си тръгва и идва следващият, а процесът на управление и действията на ръководните органи си остават все същите – остарели, некомпетентни и компрометирани. 

"Докато тези управници не бъдат изритани и държани под отговорност за всичките им управленски недъзи, няма да усетим онази наслада отново. Единствено цялата българска общественост може да извърши това. Защо? Защото няма как да плащат на съдии в съдилища, няма как да заплашват клубове, няма как да обещават нищожни заплатки на затънали до гушата сънародници. Камъни и колове трябва за тези таратутняци“.

В поста на Димитър Бербатов се припомнят стари обвинения към Михайлов и се задава въпрос дали „Ненамесата на ФИФА в случая „Михайлов“ подсказва за двоен стандарт. Излиза, че ФИФА реагира, само когато това е продиктувано от широк обществен интерес. Това не говори добре за световната футболна централа и процесите там.  ъй като БФС е член и на ФИФА, и на УЕФА, задаваме същия въпрос и към европейската футболна асоциация: УЕФА, в колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция?“, завършва публикацията в страницата.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Живко Желев

Втородивизионният Литекс (Ловеч) започна лятната си подготовка с ново име и с нов треньор

Втородивизионният Литекс (Ловеч) започна лятната си подготовка с ново име и с нов  треньор. След като Гриша Ганчев се отказа от футбола и прехвърли безвъзмездно цялата спортна база и управлението на футболния клуб на Община Ловеч, от новия сезон отборът ще играе с ново име.  За момента то не е уточнено, но ще се случи в предстоящите дни, тъй..

публикувано на 16.06.24 в 17:48
ПФК Левски подписа договор за три години със защитника  Алдаир Невеш Пауло Фаустино

Футболен клуб Левски подписа за три години с десен бек от Португалия

ПФК Левски подписа договор за три години със защитника  Алдаир Невеш Пауло Фаустино, съобщават от футболения клуб. Португалецът е на 24 години и играе предимно като десен бек, а "сините" го привлякоха от испанския Понферадина. Алдаир прекара миналия сезон под наем в португалския втородивизонен Пасош Ферейра, за който той изигра 25 мача и вкара..

публикувано на 16.06.24 в 17:38
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева със злато във финалите с топка и с лента от турнира Гран При в Бърно

Елвира Краснобаева спечели титлите с топка и с лента, сребро с бухалки и бронз с обръч във финалите на отделните уреди на турнира по художествена гимнастика от веригата  Гран При  в Бърно (Чехия). Така възпитаничката на Светлана Юриевна завършва надпреварата с пет отличия, след като вчера стана шампионка и в многобоя. В първия финал Краснобаева..

публикувано на 16.06.24 в 17:28

България с девет медала от Открития ЕШ по лека атлетика за спортисти с интелектуални затруднения

Общо девет медала спечелиха българските състезатели от Открития европейски шампионат по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания в Швеция Към шестте отличия от първите два дни Александър Асенов и Радена Ангелова добавиха още злато, сребро и бронз  в актива на България. Асенов, който спечели златото в спринта на 100 метра, беше над всички..

публикувано на 16.06.24 в 15:49
Клод Гонсалвеш

Бившият халф на Лудогорец Клод Гонсалвеш ще продължи кариерата си в Легия Варшава

Полският гранд Легия Варшава представи новото попълнение Клод Гонсалвеш. Бившият халф на Лудогорец подписа за три години с поляците. 30-годишният португалец пристигна във Варшава като свободен агент, след като договорът му с Лудогорец не бе подновен. "Много съм щастлив. С Легия бих искал да спечеля титлата. Обичам да играя под напрежение. Присъединих..

публикувано на 16.06.24 в 11:25

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16 часа съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт, Словения - Дания. Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си на..

публикувано на 16.06.24 в 07:44
Дерой Дуарте

Лудогорец привлече нов полузащитник

Лудогорец си осигури услугите на още един полузащитник.  Това е халфът на нидерландския  Фортуна Ситард Дерой Дуарте.. Дуарте е национална Кабо Верде и пристига като свободен агент, след като договорът му с Фортуна изтече.  24-годишният футболист вече е преминал медицински прегледи, след което е парафирал за 4 години. Дуарте е сложил подписа си под..

публикувано на 16.06.24 в 06:21