Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) продължава победния си ход

Локомотив (Пд) - Славия
Снимка: БГНЕС

Футболният Локомотив (Пловдив) продължава с победната си серия в Първа лига и вече има 9 последователни успеха от началото на сезона. "Смърфовете" надиграха гостуващия Славия с 2:0 в среща от 10-ия кръг на шампионата в официалния дебют на новия наставник на "белите" Иван Колев. И двете попадения за "черно-белите" реализира влезлият като резерва през втората част Алфа Конте, който се разписа на два пъти само в рамките на 3 минути между 69-ата и 72-ата. Така Локомотив остава без загуба в 10 мача от старта на кампанията и след равенство и 9 поредни победи играчите на Александър Томаш продължават да са лидери в класирането с 28 точки, с 4 повече от втория Черно море. Славия пък записа шеста поредна загуба и заема 14-ата позиция в подреждането с едва 4 точки, колкото има и тимът на Пирин (Благоевград).
Мачът на стадион "Локомотив" започна с леко игрово преимущество на домакините, но играчите на Александър Томаш трудно стигаха до чисти положения пред вратата на столичния тим. В 12-ата минута Георги Минчев не успя да стигне до извеждащо подаване на Джовани, а малко след това бразилецът намери по отличен начин от дълбочина и Христо Иванов, чийто завършващ удар бе спасен от Светослав Вуцов, а в последствие бе маркирана и засада на бившия играч на Арда (Кърджали). В 33-ата минута Евандро отправи първи точен удар в мача. Бразилецът опита изстрел от над 20 метра, попаднал право в ръцете на вратаря на Славия. Минута преди края на редовното време на първото полувреме Локомотив стигна до най-чистото положение за гол през първата част. Джовани изведе Георги Минчев отляво в наказателното поле на Славия и нападателят стреля от малък ъгъл, но Светослав Вуцов скъси дистанция и парира неговия шут. Така почивката дойде при нулево равенство. 


Три минути след подновяването на играта през втората част Бабакар Дион нанесе удар от въздуха от границата на наказателното поле, преминал покрай гредата. В 58-ата минута Славия стигна до отличен шанс. Влезлият като резерва на почивката Емил Стоев центрира към Денислав Александров и бившият играч на Локомотив засече от близка дистанция, но Динко Хоркаш изби с крак. В следващата атака Иван Минчев пък опита изстрел от дистанция, който също бе отразен от хърватския страж на "смърфовете". Домакините отговориха 5 минути по-късно, когато Джовани центрира към Георги Минчев, но нападателят не успя да осъществи добър контакт с топката и отправи слаб завършващ удар, спасен от Вуцов. В 69-ата минута обаче Локомотив стигна до попадение. Резервата Алфа Конте се пребори с Велко Йеленкович на левия фланг, навлезе в наказателното поле и стреля неспасяемо по диагонала в долния ляв ъгъл за 1:0. Само три минути по-късно Конте повтори упражнението, след като получи отляво, отново надбяга Йеленкович и завърши технично с десния крак покрай Светослав Вуцов за 2:0. В 87-ата минута Конте потърси своя хеттрик с шут от малък ъгъл директно от пряк свободен удар, но не намери целта. Така срещата завърши с успех за "черно-белите", който е девети пореден за "смърфовете" от началото на сезона. 

В следващия кръг Локомотив гостува на шампиона Лудогорец, докато Славия посреща Левски.


Първенство на България по футбол, среща от 10-ия кръг на Първа лига:

Локомотив (Пловдив) – Славия     2:0 (0:0)
голмайстор: 1:0 Алфа Конте 69, 2:0 Алфа Конте 72
стадион: „Локомотив“, Пловдив
съдия: Драгомир Драганов, гр. Варна
жълти картони: Ефе Али (Локомотив Пловдив); Галин Иванов, Денислав Александров (Славия)
състав на Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш, Ангел Лясков, Ефе Али, Хорхе Сегура, Оливер Кандем, Христо Иванов (69-Лео Сена), Евандро (84-Георги Каракашев), Джовани Бариани (84-Ивайло Иванов), Димитър Илиев (60-Алфа Конте), Бабакар Дион (60-Петър Андреев), Георги Минчев;
състав на Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Мартин Георгиев, Велко Йеленкович, Венцислав Керчев, Емил Мартинов, Ерол Дост (78-Кристиян Стоянов), Иван Минчев, Кристиан Добрев (46-Денислав Александров), Тони Тасев (46-Емил Стоев), Галин Иванов (78-Владимир Николов).

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниил Медведев

Даниил Медведев елиминира лидера в световната ранглиста

Руснакът Даниил Медведев елиминира номер 1 в световната ранглиста Яник Синер (Италия) и за втора поредна година се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Петият поставен в схемата Медведев спечели с 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3. Така той сложи край на серията си от пет поредни загуби от италианеца. В..

публикувано на 09.07.24 в 20:22
Христина Пенева

БФ Скокове на батут изгражда нов национален център в Ямбол

Българската федерация по скокове на батут започна изграждането на нов национален център в Ямбол. "Преди над 10 години министър Весела Лечева ни предостави средства за да започнем строежа на зала в Ямбол. Тогава направихме и първа копка, но тогавашният кмет Георги Славов не ни подписа работния проект. Сега, благодарение на кмета Валентин..

публикувано на 09.07.24 в 13:28

Стилияна Николова, Боряна Калейн и ансамбъл (жени) ще участват на Световната чалъндж купа в Румъния

Стилияна Николова, Боряна Калейн и ансамбълът за жени ще участват на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли. Дни преди старта на олимпиадата в Париж, 42 индивидуални състезателки и 11 ансамбъла ще спорят за отличията в надпреварата. От тях 14 грации и 9 отбора ще бъдат и на Игрите..

публикувано на 09.07.24 в 13:09
Нико Уилямс тормози защитата на Германия.

Холивудската история на Нико Уилямс и неговото семейство

Испания е отборът, който прави най-голямо впечатление на европейското първенство по футбол. Невероятна симбиоза между опит и талант. Между скорост и техника, фини отигравания и тънкости, присъщи само за най-добрите. Естествено, няколко са имената, които се набиват на очи от началото на турнира. И не е случайно, че поне до момента лидерът в средата на..

обновено на 09.07.24 в 12:16
Салиба (вляво) се справи и с Роналдо.

Уилям Салиба - непробиваем, умен, търпелив

Невъзможно да бъде преодолян. Изключително умен. Търпелив. Така бивши треньори описват новата звезда в центъра на защитата на Франция Уилям Салиба. Защитникът на Арсенал вече си бе спечелил доверието на феновете на клуба и страхопочитанието у притивниковите футболисти и привърженици. Селекционерът на Франция Дидие Дешан всякаш преоткри Салиба на Евро..

обновено на 09.07.24 в 11:50
Детелин Баялцалиев.

Гласът на специалиста: Имаше дузпа за Германия в мача с Испания

Английският рефер Антъни Тейлър трябваше да отсъди дузпа за Германия в четвъртфиналния мач с Испания. Това заяви в интервю за БНР Детелин Баялцалиев - бивш рефер и сега инструктор и лектор на футболни арбитри.  Знам за новата инструкция в тази връзка, която УЕФА е дала преди първенството, досега такава нямаше,  но тя не трябва да бъде..

публикувано на 09.07.24 в 11:17

Националките на Антонина Зетова са на полуфинал на Евроволей

Националният отбор на България за девойки под 18 години продължава страхотното си представяне на Европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция. Воденият от Антонина Зетова тим се наложи над Гърция с 3:1 (25:18, 25:19, 24:26, 25:10) в среща от група II на надпреварата, изигран в Ираклион (Крит).  "Лъвиците"  са безапелационен лидер със..

публикувано на 09.07.24 в 06:19