Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДФ "Земеделие" е превел 17,7 млн. лева за компенсиране на щети от неблагоприятни климатични условия

Снимка: БГНЕС

Държавният фонд "Земеделие" е превел 17 735 000 лева на 708 земеделски стопани, които са подали заявления до 26 септември по схемата на държавна помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични условия.

За останалите срокът за подаване на заявление е 6 октомври, като те ще получат полагащата им се помощ до 27 октомври.

Общият размер на помощта за тази година е малко повече от 22 милиона лева.

Фонд "Земеделие" е превел и почти 178,5 милиона лева на 34 587 земеделски стопани - държавна помощ за преодоляване на негативното икономическо въздействие на войната в Украйна.

Бюджетът за този вид помощ за годината беше увеличен и възлиза на общо 426 милиона лева.
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Павел Дуров

Собственикът на "Телеграм" Павел Дуров пред френски съд след четири дни арест

Руският милиардер, собственик на "Телеграм", Павел Дуров е бил изпратен пред френски съд след четири дни арест.  Той беше задържан на летище "Бурже" в събота заради обвинения в съучастие в киберпрестъпления. Арестът на Павел Дуров е приключил, милиардерът се е явил пред съда в Париж с перспектива да бъде изправен на разпит и евентуално..

публикувано на 28.08.24 в 19:45

Синдикатите в здравеопазването подготвят протести заради липсата на колективен трудов договор

От Медицинска федерация "Подкрепа“ към КТ "Подкрепа" започват подготовка за национални протести и поетапно ефективно преустановяване на работа във всички структури в отрасъл "Здравеопазване“, в които функционират синдикални поделения на федерацията. Това съобщиха на сайта си от синдиката. Повод за подготвяните протести е липсата на нов..

публикувано на 28.08.24 в 19:45
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан

Турският външен министър на неофициална среща на външните министри от ЕС

Турският външен министър Хакан Фидан заминава утре за Брюксел за участие в неофициална среща на външните министри на ЕС от формата "Гимних", съобщиха турски медии, позовавайки се на дипломатически източници. По време на разговорите министърът на външните работи ще подчертае значението на засилването на институционалния диалог и по-тясното..

публикувано на 28.08.24 в 19:36
Снимката е илюстративна

Пожари в Гърция в близост до почиващи български туристи

Все по-усложнена става пожарната обстановка в района до Кавала. Седми ден гори в планината Пангео, в подножието на която почиват много български туристи. А сега още един пожар е в близост до туристически район. Огнището е само на 15 километра от туристическия район Хрисуполи, където почиват много българи. Огънят се придвижва и достигна на 35..

публикувано на 28.08.24 в 19:29

България отново излезе на международните дългови пазари

България отново излезе на международните дългови пазари, съобщиха за БНР пазарни анализатори. Става дума за 8 и 20-годишни книжа в евро и още една емисия, деноминирана в долари.  Общият обем е около 3.5 - 4 милиарда евро. Какъв ще бъде финалният вариант, ще бъде решено във финансовото министерство на база на интереса на инвеститорите, като първият..

публикувано на 28.08.24 в 19:23
Кириакос Мицотакис

Мицотакис: Мит е, че Гърция вече е по-зле като доходи дори и от България

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че е мит разпространяваната през последните дни от медии и анализатори в Гърция информация, че страната вече е по-зле като доходи дори и от България. На днешното заседание на гръцкото правителство Мицотакис направи и сравнение на минималната работна заплата в България и Гърция.  На заседанието на Министерския..

публикувано на 28.08.24 в 19:06
Тихомир Димитров в контролната зала на мисиите „Аполо“ в космическия център Джонсън, Хюстън, Тексас, САЩ.

Тихомир Димитров: Астронавтите на частния "Поларис дон" ще преминат през радиационния щит "Ван Алън"

Уникалното на мисията "Поларис дон" е, че ще изпрати хора в орбита около Земята и че най-близката точка до Земята, в тази елипса, по която ще се върти космическият кораб, е около 200 - 300 км, а най-далечната - около 1400 км, което е уникалното, коментира Тихомир Димитров в интервю пред БНР. "Хора не са се отдалечавали на толкова голямо..

публикувано на 28.08.24 в 18:53