Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалът на турнира за Купата на България по спортни танци се завръща в София

Над 200 двойки от цялата страна ще се включат в турнира  организиран от клуб по спортни танци „Дъга“. Домакин на надпреварата, която ще включва и финалния етап на веригата за Купа България в събота ще е столичната зала „Христо Ботев“. 

„Състезанието ще бъде за всички категории. Програмата ще включва надпревара, в която ще се включат съвсем начинаещи млади надежди. Ще има открит турнир за всички класове и възрасти, кулминацията ще е финалния етап на веригата за Купа България. Това е заключителният етап, който ще определи победителите за годината. Почти всички клубове ще присъстват. Възможно най –добрите двойки са подали заявка за участие. В последните години в София нямаше състезания по спортни танци поради много причини. Миналата година ние направихме пробно едно по -малко състезание. Тази година вече правим голямото, то е под егидата на Българска федерация на клубовете по спортни танци. Това е единствената лицензирана федерация в България. Надявам се да стане голямо състезание, да стане празник за всички любители на спортните танци“, това сподели организаторът на турнира Красимир Ефтимов.


Дългогодишният бивш президент на Българската федерация по спортни танци сега е президент на клуб по спортни танци „Дъга“, който преди броени дни отбеляза 33 години от основаването си.

„Това е една хубава, зряла възраст за един клуб. През тези 33 години записахме  изключително големи постижения, направихме много, много шампионски двойки. Организирахме почти всяка години в София големи състезания“, добави Евтимов и уточни, че в момента големият проблем на спортните танци е разделението.

„Спортните танци се разделиха на две федерации. Това е голям минус за спорта, това е голям проблем. Надявам се ръководствата на двете организации рано или късно да си подадат ръка, защото виждат, че от това има нужда този спорт. От това разделение страдат състезателите.  В момента имаме двойки, които представят България на международния паркет. Нашият състезател Мартин Славоев преди 2 - 3 седмици беше на финал на световното първенство по десетобой. Надяваме се след месец на шампионата на планетата много добре да се представи и Елизабет Кравец, сегашната мис България. Според нас тя също има възможност да влезе във финал“, допълни Красимир Евтимов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Анди Родик

Анди Родик разказа пред фенове как се е борил с рак в устните

Някогашният лидер в мъжкия професионален тенис Анди Родик съобщи, че е отстранил раков тумор от устните си. Американецът разказа пред феновете за продължаващата си борба с рака на кожата по време на тазседмичния епизод на неговия подкаст "Served“. "Страдах от различни типове рак на кожата от момента, в който спрях да играя", заяви шампионът..

публикувано на 12.05.24 в 11:47
Холщайн (Кил) влезе в Бундеслигата за първи път в историята

Холщайн (Кил) влезе в Бундеслигата за първи път в историята

Отборът на Холщайн (Кил) спечели промоция в Бундеслигата за първи път в историята, след като кръг преди края на второто ниво на футбола в Германия е недостижим на върха с 65 точки. Това се случи след домакинското равенство 1:1 срещу Фортуна (Дюселдорф), заемащ и преди, и след срещата 3-о място, вече с 60 точки. Още във 2-ата минута Бенедикт..

публикувано на 12.05.24 в 11:32
Доминик Янков игра 30 минути срещу Меси и Суарес

Доминик Янков игра 30 минути срещу Меси и Суарес

Българският национал Доминик Янков влезе като резерва в 63-ата минута за своя тим Монреал в първенството на Американската Мейджър-лига срещу Интер (Маями), в чиито редици блестят мегазвездите Лионел Меси и Луис Суарес. Монреал изненадващо поведе с 2:0 с голове на Брис Дюк в 22-ата минута и на Жюл Вилсен 10 минути по-късно. Вилсен се превърна в..

публикувано на 12.05.24 в 10:53
Бостън и Далас поведоха в полуфиналите на НБА

Бостън и Далас поведоха в полуфиналите на НБА

Първенство на Националната баскетболна асоциация на Северна Америка (НБА), плейофи: Източна конференция, полуфинал: Кливланд – Бостън          93:106 *Бостън води в серията с 2-1 победи, играе се до четири успеха Западна конференция, полуфинал: Далас – Оклахома Сити  105:101 *Далас води в серията с 2-1 победи, играе..

публикувано на 12.05.24 в 10:27
Андрей Рубльов

Нова победа на волята за Андрей Рубльов

Шампионът от Мадрид - Андрей Рубльов (Русия), се класира за третия кръг на тенис турнира от сериите Мастърс в италианската столица Рим, след като победи с 5:7, 6:4, 7:5 Маркос Хирон (САЩ). А след триумфа в Испания явно ще бъдат незабравими няколко седмици за Андрей Рубльов. 26-годишният руснак спечели втората си титла от Мастърс 1000 в..

публикувано на 12.05.24 в 09:53
Отборът на САЩ победи с 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) Германия

Първа победа за САЩ на световното първенство по хокей на лед

Отборът на САЩ постигна първа победа на световното първенство по хокей на лед за мъже, след като срази с 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) отборът на Германия и така се реваншира пред феновете си за петъчното поражение от шведите с 2:5. Джони Годрьо и Майкъл Кесерлинг вкараха по гол и подадохa за други два, докато останалите попадения бяха реализирани от..

публикувано на 12.05.24 в 08:26
Атлетик Билбао завърши 2:2 с Осасуна

Атлетик (Билбао) едва се спаси срещу Осасуна

Намиращият се на 5-о място в първенството на Испания по футбол отбор на Атлетик (Билбао) се спаси от домакинско поражение срещу Осасуна в добавеното време на срещата, когато Асиер Виялибре оформи крайното 2:2. Резултатът удари по амбициите на домакините да се докопат до първите четири места в крайното класиране и евентуално да вземат квота за..

публикувано на 12.05.24 в 08:22