Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда и Лудогорец не се победиха и завършиха 0:0

Снимка: БФС

Арда и Лудогорец затвориха 14-ия кръг в Първа лига с равенство 0:0 на "Арена Арда" и запазиха съответно шестото и петото място във временното класиране.

Арда е с 23 точки и една зад Лудогорец, който изостава с две зад четвъртия Левски. По-рано "сините" надвиха с 1:0 като домакини втория в подреждането Черно море (Варна).

Лудогорец направи първото си чисто положение още в четвъртата минута. Удар на Якуб Пьотровски бе блокиран и топката попадна в непокрития Мунир Шуяр, който я изпрати към опразнения ляв ъгъл на вратата. Шутът на офанзивния халф на разградчани обаче премина близо до гредата и излезе в аут.

Арда отговори в 13-ата минута, когато центриране на далечна греда намери Умар Сако непокрит, но бранителят стреля слабо в ръцете на Симон Слуга. Десет минути преди полувремето пък два удара на Пьотровски в наказателното поле бяха блокирани.

Първото чисто положение през второто полувреме бе за Арда. Центриране на Иван Тилев стигна до защитника Пламен Крачунов, който спечели високата топка на далечна греда, но не успя да уцели вратата.

Националът Спас Делев влезе в игра в 67-та минута и десет по-късно получи шанс да се разпише с глава. Центриране на Аслак Фон Витри бе засечено от нападателя в наказателното поле, но топката бе избита в ъглов удар. След него възможност да вкара имаше и Антон Недялков, който обаче бе неточен.

Домакините можеха да решат изхода от мача в своя полза в 87-та минута, но този път шампионите бяха спасени от гредата. Ел Мами Тетах направи индивидуален пробив до наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но уцели десния страничен стълб на Лудогорец.

Старши треньорът на Арда Александър Тунчев е доволен от равенството:

"Нямаше голове, но имаше интересни ситуации пред двете врати. Нормално е да сме доволни, тъй като Лудогорец е класен отбор. Допуснахме грешки и създадохме няколко ситуации в полза на гостите, но за щастие не успяха да ги отбележат. Срещу водещите отбори в България е най-лесно да се играе. На мен не ми е нужно да мотивирам футболистите, те сами го правят. Надявам се след този мач да бъдат още по-уверени. Крачунов играе много добре с глава, но в случая не трябваше да я върти. Не успя да насочи удара по най-добрия начин, но той и останалите се раздадоха. Днес играхме като отбор и няма  помен от мача срещу Славия. Мотивацията бе коренно различна".

Равенството 0:0 между Лудогорец и Арда е несправедлив резултат, сигурен е старши- треньорът на шампионите Ивайло Петев.

"Не мисля, че резултатът е справедлив. В първата част създадохме доста чисти ситуации и можехме бързо да водим с 2:0. Не мога да бъда недоволен, тъй като създавахме ситуации и играехме добре. Във всичките 90 минути стояхме стабилно. Имаше и едни две или три минути, в които и Арда създаде положения, но е така, когато търсиш победата с всички сили. Има още какво да се желае, но хората, които започнаха, играха на ниво. Щом сме завършили 0:0 обаче, нещо ни е спряло".




По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33
Ю Се

Китаецът Ю Се с олимпийската титла на 10 метра пистолет

Китаецът Ю Се спечели първата индивидуална титла в спортната стрелба на Олимпийските игри в Париж. 24-годишният Се триумфира на 10 метра пистолет при мъжете, като събра резултат от 240,9 точки. По този начин той стана олимпийски шампион за пръв път в кариерата си, а освен това донесе и четвърто злато на страната си в тази дисциплина. Втори с..

публикувано на 28.07.24 в 11:24