Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талантът Божидар Аврамов ще участва на „Рамус София къп“ след почти половин година отсъствие от състезания

Един от най- големите ни таланти в олимпийското таекуондо Божидар Аврамов се завръща на състезателния доджанг след пауза от половин година. Възпитаникът на Димитър Михайлов ще се бори за отличията по време на десетия турнир "Рамус София къп" и то в нова категория. Сребърният медалист от Мултиевропейските игри ще изпробва своите възможности в  категория 74 килограма.

„За тези  месеци не бих казал, че съм се подготвял. По лични причини - здравословни реших да си взема почивка и всъщност да си отговори на въпроса как искам да продължавам? Искам ли да продължавам със спорта? Та в крайна сметка искам да се занимавам със спорт, защото няма една вечер, в която аз да заспя и да не си мисля за това как ще се върна. Наистина много ми се играе, липсва ми, може би просто правилното решение беше да сменя атмосферата малко. По отношение на предстоящото състезание – това е силен ранкингов турнир за кадети, младежи и  девойки. Ние досега сме организирали София оупън, който е много силен ранкингов, турнир за мъже и жени, но тази година поради странични причини ще организираме само ранкингов турнир за младежи и кадети и девойки“ сподели специално за БНР Божидар Аврамов и допълни


"Най- вълнуващото, че сега като че ли започвам  на чисто.  За момента първата  ми цел е  да се стабилизирам, да бъда успешен и същевременно здрав, защото това беше моят най - голям проблем – аз не бях нито физически, нито психически, нито емоционално здрав. Главната ми цел е да започна да се състезавам, ако трябва на по- ниски и рангови турнири. Надявам се имам шанс да бъда селектиран за европейската квалификация за олимпиадата другата година. Сравнително скоро е,  и съответно аз трябва малко по -бързо да се мобилизирам. За момента имаме план да мине този турнир за да видя в каква форма съм. В края на месеца и има турнир с ранг G1 в Босна. Там обмисляме да ходим. Естествено, не е сигурно  но за момента тези две състезания са ми пред очите, а  за другата година все още е неизвестно"

Домакин на "Рамус София къп" утре и в неделя ще е столичната „Асикс Арена“. Заявка за участие в турнира са подали над 900 състезатели от 21 държави. Турнирът се организира по повод 1 ноември - Ден на народните будители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 г. е европейски шампион

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния и Гърция воденият от Антонина Зетова тим на България победи с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26) Белгия. За пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите.  Последният подобен успех за българския волейбол в..

публикувано на 13.07.24 в 20:52
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни спечели многобоя на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока.

Ансамбълът на България за жени спечели многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.  Това е последно състезание за тима преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха много силно..

публикувано на 13.07.24 в 19:38
Тадей Погачар

Тадей Погачар спечели 14-ия етап от Обиколката на Франция

Словенецът Тадей Погачар успя да отвори разлика от почти две минути в генералното класиране пред основния си конкурент Йонас Вингегор след 14-ия етап от Обиколката на Франция. Звездата на тима на Обединените арабски емирства триумфира в изключително тежкия 151,9-километров етап от По до Сен-Лари-Сулан Пла д'Аде с време от 4 часа, 1 минута и 51 секунди...

публикувано на 13.07.24 в 19:33
Валентин Антов

Валентин Антов остава под наем в Кремонезе

Италианският клуб Кремонезе обяви, че отново е взел под наем българския национален състезател Валентин Антов, чиито права се държат от отбора на Монца.  Така защитникът, роден през 2000 г., ще изживее второто си поредно приключение в "сиво-червено", след като пристигна в последните часове на летния трансферен пазар през 2023-а година. Антов през..

публикувано на 13.07.24 в 19:09
Барбора Крейчикова

Барбора Крейчикова спечели титлата на "Уимбълдън"

Чехкинята Барбора Крейчикова спечели титлата на турнира "Уимбълдън", след като на финала се наложи над Джазмин Паолини (Италия) с 6:2, 2:6, 6:4, като срещата продължи час и 58 минути.  Това е втора титла за Крейчикова от "Големия шлем" след победата й на "Ролан Гарос" през 2021-а година. Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в..

публикувано на 13.07.24 в 19:06
Мариян Михалев и Катерина Кулешова

Катерина Кулешова с първа титла от ДП по скокове на батут, спортистите на “Акро-Арт“ спечелиха отборната титла

Катерина Кулешова (Имидж-Русе) спечели първа титла в индивидуалната дисциплина  от държавно първенство по скокове на батут, което се проведе в Габрово. Украинката, която очаква да получи българско гражданство, беше най-стабилна и с оценка от 47.700 точки стъпи на първото място. Държавна вицешампионка с резултат от 44.760 точки стана Диана Сарафова..

публикувано на 13.07.24 в 13:18

Бившият вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор Илия Вълов е починал тази нощ

Легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България Илия Вълов е починал на 62-годишна възраст в болница във Враца тази нощ.  Вълов е бил приет в болницата във Враца за смяна на става, но е развил инфекция на белите дробове. Все още няма яснота кога ще бъде погребението на бившия футболист, тъй като се чака семейството му. Негов..

публикувано на 13.07.24 в 12:46