Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия - Ботев (Вр) и железничарско дерби на старта на 17-ия кръг

Привържениците на Локомотив Пд
Снимка: БГНЕС

С два мача днес започва 17-ият кръг от Първа лига. От 15,00 часа Славия приема Ботев Враца, а в 17,30 е дербито между Локомотив Пд и Локомотив Сф на "Лаута".

Домакините са на четвърто място в класирането с 32 точки след 16 изиграни двубоя. Доскорошният лидер в efbet Лига е в криза. Тимът няма победа в последните шест мача в първенството. "Черно-белите" записаха 4 равенства и 2 загуби по време на тази серия. В последния си мач Локо Пловдив завърши 0:0 като гост на Ботев Пловдив в градското дерби.

В предстоящия мач отборът на Александър Томаш има добра възможност да се върне на победния път, тъй като приема 12-ия в класирането Локо София. Гостите сразиха Ботев Враца с 2:0 в последната си среща, а преди това загубиха тежко с 0:6 от Ботев Пловдив. Локомотив София регистрира 3 победи и 5 загуби в своите 8 визити в лигата този сезон. Столичните "железничари" загубиха последните си два двубоя с Локомотив Пловдви.

В ранния мач несъмнено Славия е този, който се намира в много по-добра форма. И при трите си победи у дома „Белите“ запазиха суха мрежа, а отлично знаем, че Ботев Враца не е от добре справящите се отбори пред гола с едва десет попадения. Само три от тях са по чуждите терени, а Ботев е най-слабият гост в Първа Лига.

Славия спечели с 1:0 срещу Етър мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол беше реализиран от Тони Тасев от дузпа през първата половина на срещата, която не се запомни с нищо интересно. Този гол бе решаващ за успеха на “белите”. През по-голямата част от мача футболистите на Славия бяха по-активни и имаха възможност да постигнат още голове. След този успех тимът се намира на 13-то място в класирането с 14 точки.

Ботев Враца загуби от Локомотив София надделя с 0:2 у дома. Въпреки че столични не доминираха в играта, те успяха да надхитрят своя съперник. Нещо повече – играчите на Ботев Враца дори имаха късмет, след като два удара на “железничарите” срещнаха гредата. По този начин играчите на Ботев Враца инкасираха петата си поредна загуба в Ефбет лига.

Така тимът остана на предпоследната петнадесета позиция – с две точки повече от последния Етър. В предстоящия двубой гостите отново ще искат да прекъснат серията си от поражения, но състав на Славия би трябвало да успее да се възползва от домакинския фактор.

Програма

Петък

15:00 ч, Славия - Ботев Враца

17:30 ч, Локомотив Пловдив - Локомотив София

Събота

12:45 ч, Хебър - Черно море

15:15 ч, Пирин Благоевград - ФК ЦСКА 1948

17:45 ч, Арда - Берое

Неделя

13:00 ч, Крумовград - ЦСКА

15:30 ч, Левски - Ботев Пловдив

18:00 ч, Етър - Лудогорец. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Милов

Кирил Милов с нов шанс да се бори за медал в Париж

Кирил Милов получи шанс да се бори за медал на олимпийските игри в Париж, след като беше изтеглен за репешажите в категория 130 килограма в класическата борба. Това стана възможно, след като Ясмани Акоста Фернандес се класира за финала в категорията, след успех над китаеца Линчжъ Мън. Победата на представителя на Чили срещу китайския съперник..

публикувано на 05.08.24 в 23:11
Имане Хелиф

Скандалните боксьорки са се провалили на тест за полови хромозоми, заявиха от ИБА

Алжирската боксьорка Имане Хелиф и боксьорката от Тайван Лин Ю-Тин са били дисквалифицирани от световното първенство за жени през 2023 година, тъй като направеният на двете..

публикувано на 05.08.24 в 22:42
Испания

Испания на финал в олимпийския турнир по футбол

Испания направи пълен обрат и победи Мароко с 2:1, като по този начин се класира на финал на олимпийския турнир по футбол за мъже на Игрите в Париж. Мачът започна с куриозен момент. При единоборство с марокански играч в 12-ата минута десния бек на испанците Марк Пубил се вряза право в краката на узбекистанския главен съдия Илгиз Танташев и..

публикувано на 05.08.24 в 21:54
Георги Дерменджиев

Дерменджиев: Лудогорец се приближава към оптималната си форма

Старши треньорът на футболния Лудогорец Георги Дерменджиев говори на пресконференцията в Баку преди гостуването на “орлите” на Карабах (Агдам). Първият мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига е утре (вторник, 6-и август) от 19:00 часа на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку. "Отборът е в добро настроение и мисля, че сме готови..

публикувано на 05.08.24 в 21:27
Илиян Радулов

Илиян Радулов е във втория кръг на турнира в Таусте (Испания)

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Таусте (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара. Българинът се наложи над Амит Валес от Израел със 7:5, 6:2 за 92 минути. Радулов поведе с 5:3 в първия сет, но допусна изравняване при 5:5. Той направи нов пробив за 6:5, а след това при свой сервис спечели със..

публикувано на 05.08.24 в 20:37
Айк Мнацаканян

Айк Мнацаканян започва срещу световния вицешампион

Националът ни Айк Мнацаканян стартира срещу европейския първенец от Рим 2020 и вицешампион от последните две световни първенства Санан Сулейманов (Азербайджан) на олимпийския турнир по класическа борба в категория 77 килограма. Двубоят е последен от програмата осминафиналите на тепих А утре и се очаква да започне след 13:00 часа. 28-годишният..

публикувано на 05.08.24 в 20:35
Кирил Милов

Кирил Милов: Той ме победи без нито едно техническо действие

Кирил Милов заяви, че съжалява за загубата на осминафиналите на олимпийския турнир по класическа борба в категория 130 килограма от състезаващия се за Чили - Ясмани Акоста Фернандес. Двубоят приключи 1:1 точки, но 36-годишният Панамерикански шампион Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но от 2017 година представлява Чили, спечели заради критерия..

публикувано на 05.08.24 в 18:57