Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат трамвай 10 между площадите "Журналист" и "Велчова завера"

Снимка: БГНЕС

От днес се възстановява движението на трамвай номер 10  в участъка от площад "Журналист" до площад "Велчова завера". То временно беше променено именно заради клоните, паднали от натежалия им сняг.

В столицата днес и утре продължава и събирането, и извозването на пречупени клони и дървета след обилния снеговалеж в края на миналата седмица. Това съобщиха от Столичната община.

До вчера са били извозени 385 тона клони. За 3 дни получените сигнали надхвърлят близо петкратно сигналите за паднали дървета през цялата последна година, отбелязват от общината. Създадена организация между Столичния инспекторат, "Зелени системи", столичното предприятие за третиране на отпадъците и дирекция "Аварийна помощ и превенция" и са ангажирани всички налични ресурси на общината, както и всички ресурси на почистващите фирми, с които тя има договор

Вчера бяха разположени контейнери от 35 кубика за поставяне на клони в районите "Красна поляна", "Слатина", "Възраждане", "Изгрев", "Люлин", "Средец" и "Триадица". Целта е да се оптимизира и ускори дейността след запълването на капацитета на контейнера. Той се извозват до депото и отново се връща в съответния район, уточняват от Столичната община.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията издирва извършителите на въоръжения грабеж в Шивачево

Полицията издирва извършителите на въоръжен грабеж в сградата на кметството на Шивачево през изминалата нощ. По време на грабежа на кметството в град Шивачево двама са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Това съобщиха от Районната прокуратура в Сливен, където вече се води досъдебно производство за грабеж.  По първоначални..

публикувано на 28.05.24 в 15:20

Кирил Ташев: Два парка нямат План за управление, другите 9 трябва да се актуализират

За два от единадесетте природни парка в България трябва да се изготвят Планове за управление, а на другите да се актуализират. Това препоръча Кирил Ташев, началник на отдел  "Стопанисване на горските територии" към Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), в интервю пред БНР за  Европейския ден на природните паркове. "Природните..

публикувано на 28.05.24 в 15:20
Пропалестинска демонстрация в Барселона, 20 януари 2024 г.

Испания, Норвегия и Ирландия официално признаха Палестинска държава

Испания, Норвегия и Ирландия официално признаха Палестинска държава. Израел разкритикува решението им и го определи като "награда" за ислямистката групировка "Хамас". Премиерът на Испания Педро Санчес заяви, че ходът е единственият път за мирно и сигурно бъдеще между Палестина и Израел: "Признаването на Палестина като държава е решение,..

публикувано на 28.05.24 в 14:53
Росица Матева

ЦИК: Започна работата по инсталирането на машините за изборите на 9 юни

След като в събота Централната избирателна комисия  извърши доверено изграждане на изходния код на софтуера в защитена среда, машините за гласуване за чужбина вече се инсталират,  до дни ще бъдат предоставени на Министерството на външните работи за транспортиране до дипломатическите ни представителства зад граница: " От тези 245 машини, с които ще се..

публикувано на 28.05.24 в 14:51

За 126 сигнала за нарушения на изборното законодателство съобщи министър Стоянов

126 са сигналите за нарушения на изборното законодателство до момента, образувани са 51 съдебни производства. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов  в Роман, където бе възстановено районното управление. Районното управление на МВР в Роман ще е с нов статут Вътрешният министър посочи още, че днес на територията на област..

публикувано на 28.05.24 в 14:29

Евгения Костадинова, МОН: Категорично не се предвиждат изпити за детска градина

МОН категорично и ясно заяви, че изпити за детска градина и на изход не се предвиждат. Всъщност, диагностика на училищната готовност се прави от години, но това не е изпит, а измерване на онези области, които имат децата като знания. Изпити в детската градина няма да се въвеждат. Това заяви Евгения Костадинова, директор на "Съдържание на..

публикувано на 28.05.24 в 14:29
ПАВЕЦ „Белмекен“

Георги Самандов: ВЕЦ "Сестримо" ще гарантира сигурността на енергийната система

Със специална церемония беше отбелязано завършването на ремонта на ВЕЦ "Сестримо", с което приключва ремонтът на каскадата "Белмекен-Сестримо-Момина клисура". Рехабилитацията на ВЕЦ "Сестримо", като част от каскадата, е за 4,4 милиона евро.  В днешната церемония участваха зам.-министърът на енергетиката Георги Самандов и министърът на..

публикувано на 28.05.24 в 14:18