Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентина Димитрова 26-а на биатлона в Йостерсунд

Валентина Димитрова
Снимка: БФ Биатлон

Валентина Димитрова завърши на 26-о място в първото за сезона преследване на 10 километра за жени от първия кръг за Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд.

Българката, която стартира 29-а след спринта в петък, допусна една грешка в първата от четирите стрелби и финишира за 35:09.3 минути, на 3:28.0 от победителката Лу Жанмоно от Франция.

Втората националка Лора Христова се нареди на 47-а позиция с три пропуснати мишени и изоставане от 7:14.4 минути.

Французойката Лу Жанмоно постигна втора поредна победа за сезона и в кариерата си. След успеха в спринта в петък днес тя отново показа класа, повали всичките 20 мишени и измина трасето за 31:41.3 минути.

Надпреварата беше изключително драматична и се реши с финален спринт, в който Жанмоно изпревари германката Франциска Пройс. На последната обиколка французойката изоставаше с около две секунди, но на финалната права успя да се пребори за първото място, изпреварвайки само с три десети своята съперничка. Пройс пропусна една от 20-е мишени.

"Треньорът ми каза, че съм на 5 секунди от Франциска и реших, че ще се стремя към второто място. Но се чувствах добре в във втората част на състезанието, имах много сили в краката и се борих до финалната линия. Не очаквах да постигна две победи в първия кръг тук", каза французойката след победата.

Трета се нареди друга германка - Ванеса Фойгт, също с една наказателна обиколка и пасив от 18.5 секунди.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Жулия Симон от Франция завърши на седмо място с две грешки и изоставане от 1:16.4 минута.

В състезанието участваха само 49 биатлонистки, 11 не стартираха, а две бяха затворени с обиколка.

В генералното класиране за Световната купа след три състезания начело е Франциска Пройс с 200 точки, следвана от Лу Жанмоно със 197, Ванеса Фойгт със 165 точки и други.

Валентина Димитрова взе точки във втория пореден старт и с 27 се нарежда 37-а в общото подреждане.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море излезе на второ място в Първа лига след равенство с Левски

Отборите на Левски и Черно море завършиха 0:0 в доста скучен мач на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". От равенството много по-доволни трябва да бъдат варненци, които си осигуриха минимум третото място в крайното класиране. Мачът пък ще бъде запомнен най-вече с това, което се случи преди него. Двубоят на "Герена" започна с четвърт час..

публикувано на 12.05.24 в 21:49
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев с второ място в първия кръг ан СШ по Хард Ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на второто място в първия кръг от световния хард ендуро шампионат “Valleys Hard Enduro” в Уелс. Българинът, който този сезон кара за отбора на "Шерко рейсинг" направи страхотно каране във всички състезателни дни и заслужено развя българския флаг на финала. Световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи от 2019 година..

публикувано на 12.05.24 в 20:22

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на СК по гимнастически паркур в Монпелие

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на световната купа по гимнастически паркур, която се проведе в Монпелие (Франция). Състезателката на Делян Димитров завърши на 8-мо място в дисциплината "Скорост" след като не можа да преодолее полуфиналната фаза. Момчилова, която миналата година спечели първия медал за България (сребро) в тази дисциплина на..

публикувано на 12.05.24 в 19:41
Футболен отбор

Берое победи Пирин и си гарантира мястото в Първа лига и през следващия сезон

Берое осигури и на теория оставането си в елита на българския футбол след домакинска победа с 2:0 над Пирин в среща от 32-рия кръг на Първа лига . С успеха старозагорци събраха 39 точки и имат девет повече от тима на Пирин при оставащи три мача до края на сезона. Берое обаче има предимство в директните мачове, като този сезон победи на два пъти..

публикувано на 12.05.24 в 19:18
Александра Начева

Александра Начева се завърна с победа в тройния скок

Александра Начева се завърна с победа след лечение на контузия. 22-годишната българка спечели надпреварата в дисциплината троен скок на турнира "Пловдив" след  като записа  резултат от 14 метра и 1 сантиметър .  Това е първо състезание за атлетката след близо 12 месеца отсъствие заради травма.  Александра Начева е световна шампионка до 20 години в..

публикувано на 12.05.24 в 18:53
Николай Грязин

Николай Грязин със седмо място в рали Португалия

Състезаващият се с български лиценз руски пилот Николай Грязин се нареди на седмо място в  рали Португалия, пети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки. Състезателят на Ситроен изостана на 5:12.4 минути след победителя Себастиен Ожие с Тойота. Осемкратният шампион  финишира за 3:41:32.3 часа и постигна рекордната шеста..

публикувано на 12.05.24 в 18:49
Стилияна Николова

Краснобаева и Николова с по два златни медала от финалите на уреди на ДП по художествена гимнастика

Елвира Краснобаева и Стилияна Николова спечелиха по два златни медала на финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова". Краснобаева от клуб Грация игра най-силно, получи оценки 37.450 точки на обръч и 37.300 на топка и взе златните отличия. На бухалки и на лента шампион..

публикувано на 12.05.24 в 17:57