Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Естонците ни унижиха на хокей на лед

Снимка: БФХ

Българският национален отбор по хокей на лед за мъже загуби с 0:21 срещу Естония в първи мач от предварителните пресявки за класиране на Олимпийските игри през 2026. 

Естонците отбелязаха три попадения в първата третина, но във втората нанизаха още осем шайби. Те бяха най-резултатни в последната с още десет. Вадим Васьонкин наниза четири попадения и направи две асистенции, а Расмус Кик отбеляза хеттрик и записа голов пас. Най-много точки пък регистрира Роберт Арак с две попадения и шест асистенции.

Българските национали стреляха само 15 пъти към естонската врата и стражът Вилем-Хенрик Койтма извади всички удари. Естонците отправиха 71 удара, като Димитър Димитров отрази 37, а Андреа Карабаджаков - 13.

На първа линия излязоха защитниците Янаки Гачев и Константин Диков, както и нападателите Даниел Дилков, Иван Ходулов и Веселин Диков.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата. В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата..

публикувано на 26.07.24 в 21:14

България стартира със загуба на юношеския Евробаскет

Националният тим на България загуби от Черна гора със 77:79 (27:26, 14:16, 22:19, 14:18) в първия си мач от група А на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия B, което стартира в Скопие. Двата състава изиграха равностоен сблъсък, а на почивката България изоставаше с 41:42. Последва по-добра трета част за националите, което водеха с..

публикувано на 26.07.24 в 20:27

Компютърен срив опорочи откриването на олимпийските игри

Билети за церемонията за откриването на Олимпийските игри в Париж са били анулирани заради компютърен срив, информира БТА. Засега не са известни точните мащаби на проблема, който е в процес на разрешаване, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на службата „Париж 2024“, която е специално създадена за разрешаването въпроси от практическо..

публикувано на 26.07.24 в 20:20
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица. Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите, където ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор, играещ грамотен футбол. В някои моменти играе толкова, колкото ти позволи съперникът. Надяваме се да..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да съм доволен, когато загубим. Но ако някой преди мача беше казал, че в двубой срещу клуб с..

публикувано на 26.07.24 в 06:40

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 06:31