Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леденият парк на София отново отвори врати

Леденият парк на София отвори врати за втора поредна година. Известната като ICE PARK Sofia пързалка пак е позиционирана в Княжеска градина до Орлов мост, но този път е с променена форма, обхващаща двете широки алеи, успоредни на бул. Руски, точно срещу главния вход на Софийския университет.

Съоръжението вече работи с четири сесии всеки ден. Пързалката разполага с няколко хиляди чифта кънки, десетки тренажори за обучение на деца, няколко инструктори и непрекъснато медицинско обслужване.

Цената на посещение е 15 лв. за една сесия от два часа, промоцията е валидна до отварянето на останалите ледени алеи с етап 2 от изграждането, който се забави поради събитията около монумента. Предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 3 лв. Билети могат да се купят и онлайн през сайта https://www.icepark.bg/, откъдето може да се изберат желаната дата и сесия. Също така могат да заявят кънки под наем, тренажор или индивидуален урок с инструктор.


Работното време е всеки ден от 11.00 до 22.00 ч. с четири двучасови сесии ежедневно: 11.00–13.00 ч., 14.00–16.00 ч., 17.00–19.00 ч. и 20.00–22.00 ч. с едночасова почивка за почистване на леда.

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е изградено по инициатива „София – световна столица на спорта“ по модела и с опита на водеща австрийска фирма в тази област. Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

След 15 януари ICE PARK Sofia отново ще предостави възможност за безплатно ползване от организирани училищни групи с преподавател, всеки делничен ден от понеделник до четвъртък в часовете 11.00-13.00 ч. и 14.00-16.00 ч., за което всички директори на столични училища ще бъдат уведомени с писма и подробна информация.

В дебютния си сезон миналата зима Леденият парк предизвика огромен интерес и бе арена на няколко емблематични срещи на българските звезди в зимните спортове. ICE PARK Sofia ще работи през цялата зима поне до средата на февруари.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33
Ю Се

Китаецът Ю Се с олимпийската титла на 10 метра пистолет

Китаецът Ю Се спечели първата индивидуална титла в спортната стрелба на Олимпийските игри в Париж. 24-годишният Се триумфира на 10 метра пистолет при мъжете, като събра резултат от 240,9 точки. По този начин той стана олимпийски шампион за пръв път в кариерата си, а освен това донесе и четвърто злато на страната си в тази дисциплина. Втори с..

публикувано на 28.07.24 в 11:24
Виктория Томова с труден съперник на старта в Париж

Шестима наши във втория ден на Игрите в Париж

Шестима български спортисти в 4 вида спорт ще участват във втория състезателен ден на Олимпийските игри в Париж.  Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева стартира участието си в квалификациите за многобоя в спортната гимнастика. Тя ще играе само на три уреда - греда, смесена успоредка и прескок. Късно снощи при мъжете Кевин Пенев зае..

публикувано на 28.07.24 в 07:07
Призьори - първи ден

Призьорите от първия ден на Олимпиадата в Париж

Финали от първия ден на Олимпийските игри в Париж - 13 дисциплини: спортна стрелба, 10 метра пушка смесено отборно състезание: 1. Китай (Юйтин Хуан и Лихао Шън) 2. Република Корея (Джи-хьон Към и Ха-джун Парк) 3. Казахстан (Александра Ле и Ислам Сатпаев) синхронни скокове във вода от 3-метров трамплин, жени: 1. Китай (Яни Чан и Ивън Чън) - 337.68..

публикувано на 28.07.24 в 06:51