Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посред бял ден: Хванаха шофьор с 1,2 промила в Монтана

Снимка: БГНЕС

Пиян шофьор посред бял ден установиха полицаите в Монтана.

При осъществяване контрол на пътното движение в Монтана, малко преди 12 часа вчера на обяд, служители на "Пътна полиция" спират за проверка  лек автомобил, управляван от 40-годишен водач от Монтана.

При извършена проверка на водача с тест за алкохол 7510, уредът отчел 1,20 промила на 1000 в издишания въздух. На водача е издаден талон за медицинско изследване и е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Нито един пиян шофьор не е хванах от пътните полицаи в Берковица при специализирана акция.

От 6 до 8 януари са проверени близо 100 автомобила на пътя, като всички проби за алкохол на водачите са били отрицателни. За други нарушения са съставени 5 акта и са издаден 10 фиша, съобщават от пресслужбата на полицията.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да задминеш „Майкрософт“ и „Епъл“ (макар и за кратко)

Бърз скок в цените на акциите и - макар и само за няколко дни - първото място в списъка с най-скъпите компании в света на американския широкообхватен индекс Стандард енд Пуърс 500. Това се случи миналата седмица с американската технологична компания „Енвидиа“, чиято стойност надхвърли три трилиона долара. Само преди няколко месеца беше оценявана на..

публикувано на 29.06.24 в 14:00

С между 10 и 45% ще намалее размерът на предоставяните обезпечения на българските IATA агенции от септември

Разходите за поддържане на туристическите агенции оторизирани да издават самолетни билети в България ще намалеят с до 45% от 01 септември 2024 г. Това стана ясно по време на 23-та годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, която се проведе в Кюстендил. С между 10 и 45% ще намалее размерът на предоставяните..

публикувано на 29.06.24 в 13:43

"Морско дело и рибарство" е една от най-успешно усвоимите програми

Програмата за "Морско дело и рибарство" е една от успешно работещите програми, финансирани от Европейския съюз.  За отминалия програмен период е ефективно усвоен почти 100 % от бюджета й , който е в размер на 200 млн. лв .   Кои са хората, които са положили и продължават да полагат много лични усилия , за да вложат смислено..

публикувано на 29.06.24 в 13:35

Илияна Йотова: Ситуацията в страната е нестабилна

Ситуацията в страната е нестабилна, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.  Тя коментира политическите заявки преди връчването на първия проучвателен мандат в понеделник. "Всички чакат третия мандат и както всички чакат третия мандат, има вече партии, които определено се заявиха като желаещи да го получат и на другия ден всички останали..

публикувано на 29.06.24 в 13:33
Пожар в АЕЦ

Как Украйна може да се спаси от енергийния терор на Русия?

Поне половината от украинския капацитет за производство и пренос на електроенергия е разрушен от руски ракети и дронове, съобщават властите в Киев.  Въпреки непрекъснато увеличаващия се внос на ток, на много места в Украйна е въведен режим на потреблението. А следващият студен сезон ще е по-лош от всички досега от началото на войната...

публикувано на 29.06.24 в 13:20

ДПС - Пловдив сваля доверието си от Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай. Това потвърдиха от организацията за Радио Пловдив.  Причината е,че на последните избори движението привлече 6 хиляди гласа в областта при 12 хиляди на предишния вот. Аталай беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17 МИР на изборите за 50-тото..

публикувано на 29.06.24 в 13:15

Над 85 % от пожарите се дължат на човешка грешка и умишлено запалване на стърнища

612 горски пожара са възникнали у нас през миналата година , като при тях са унищожени 7 700 хектара гора – това каза заместник министъра на земеделието Мирослав Маринов при официалното откриване на образователно-информационната кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите за опазване на..

публикувано на 29.06.24 в 13:08