Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лара Гут-Бехрами триумфира в Кортина Д'Ампецо

Лара Гут-Бехрами
Снимка: БТА

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо.

32-годишната швейцарка беше най-бърза по трасето с 1:20:75 минута и записа четвърта победа за сезона и 41-а в кариерата си.

За Гут-Бехрами това е 21-и успех в тази дисциплина. Само американката Линдзи Вон има повече от швейцарката - 28.

Втора на 21 стотни от секундата финишира Щефани Фениер (Австрия), а трета на 41 стотни е Роман Мирадоли (Франция).

Норвежката Рагнхилд Мовинкел, която спечели спускането вчера в Кортина Д'Ампецо, остана четвърта с пасив от 53 стотни.

Състезанието беше прекъсвано няколко пъти заради падания, едното от които на канадката Валери Грение.

Тя уцели неравност, а след това падна на ледената писта с висока скорост. Грение получи медицинска помощ няколко минути и беше транспортирана в болница със спасителна шейна.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води американката Микаела Шифрин с 1209 точки, която не участва в днешния старт.

След успеха Лара Гут-Бехрами се изкачи на втора позиция с 1014 точки, а трета е Федерика Бриньоне (Италия) с 838.

В подреждането за малкия кристален глобус в супергигантския слалом начело излезе Гут-Бехрами с 320 точки, следвана от Корнелия Хютер с 310 точки, Федерика Бриньоне с 246 и други.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България с девет медала от Открития ЕШ по лека атлетика за спортисти с интелектуални затруднения

Общо девет медала спечелиха българските състезатели от Открития европейски шампионат по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания в Швеция Към шестте отличия от първите два дни Александър Асенов и Радена Ангелова добавиха още злато, сребро и бронз  в актива на България. Асенов, който спечели златото в спринта на 100 метра, беше над всички..

публикувано на 16.06.24 в 15:49
Клод Гонсалвеш

Бившият халф на Лудогорец Клод Гонсалвеш ще продължи кариерата си в Легия Варшава

Полският гранд Легия Варшава представи новото попълнение Клод Гонсалвеш. Бившият халф на Лудогорец подписа за три години с поляците. 30-годишният португалец пристигна във Варшава като свободен агент, след като договорът му с Лудогорец не бе подновен. "Много съм щастлив. С Легия бих искал да спечеля титлата. Обичам да играя под напрежение. Присъединих..

публикувано на 16.06.24 в 11:25

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16 часа съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт, Словения - Дания. Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си на..

публикувано на 16.06.24 в 07:44
Дерой Дуарте

Лудогорец привлече нов полузащитник

Лудогорец си осигури услугите на още един полузащитник.  Това е халфът на нидерландския  Фортуна Ситард Дерой Дуарте.. Дуарте е национална Кабо Верде и пристига като свободен агент, след като договорът му с Фортуна изтече.  24-годишният футболист вече е преминал медицински прегледи, след което е парафирал за 4 години. Дуарте е сложил подписа си под..

публикувано на 16.06.24 в 06:21

Италия започна защитата на европейската си титла с победа срещу Албания

Отборът на Италия победи Албания с 2:1 във втората среща от втора група на европейското първенство по футбол. В Дортмунд, Албания поведе в резултата още в първата минута с попадението на Байрами. Италианските футболисти отвърнаха бързо и с два гола на Бастони в 11-тата и Барела в 16-тата минута обърна резултата. В първата среща в групата Испания -..

публикувано на 15.06.24 в 23:56
Испания-Хърватия 3:0

Испания стартира на Евро 2024 с убедителна победа срещу Хърватия

Отборът на Испания също стартира много силно на Евро 2024, като победи тима на Хърватия с 3:0 в дебюта си на Олимпийския стадион в Берлин пред близо 40 хиляди хървати на трибуните. Испанците вкараха всичките си попадения преди почивката, като точни бяха таранът Алваро Мората, халфът Фабиан Руис и защитникът Дани Карвахал в добавеното време. Хърватите..

публикувано на 15.06.24 в 21:28
Елвира Краснобаева

Титла за Елвира Краснобаева в многобоя на турнира Гран При в Бърно

Елвира Краснобаева спечели титлата в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в Бърно (Чехия). След изключително силна игра въз питаничката на Светлана Юриевна доказа класата си като  извоюва златото с  актив от 135.800 точки. Състезателката  на варненския клуб "Грация" получи 34.500 точки за изпълнението си с  обръч, 35.200..

публикувано на 15.06.24 в 20:16