Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без земеделски протест в Кюстендилско

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес протести няма да има, съобщиха от местното сдружение на Обединени земеделски производители. 

Протестиращите са в постоянна връзка с колегите си от Перник, Радомир, Дупница, Сепарева баня. 

На изхода на Дупница при село Пипарево също няма да има протести. 

Машините са прибрани в очакване на договорености с министерството - каза за БНР тази сутрин организаторът Йордан Костов, както и на пътя Кюстендил-Дупница, на разклона за Слокощица:

"Вдигаме блокадата. Днес при нас няма да има протест. Чакаме писмото да дойде от Министерски съвет, да седнем с колегите да го обсъдим и да решим дали ще подпишем, или не". 

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Джаз концерт на "Шивачите на истории" в кино Кабана в София

В столичната градинка кино Кабана се очакват доста любители на джаза тази вечер на концерт в градинката пред НДК, съобщи Маргарита Борисова пред БНР. Музикалното събитие е от цикъла Джазфест 2 в столицата. "Цикълът Джаз 2 стартира с концерт на триото на Димитър Горчаков, пиано, Росен Захариев – Роко, тромпет, и Васил Вътев ударни. Те се наричат..

публикувано на 15.07.24 в 17:26

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия "Колекция Светлин Русев"

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия Дарение "Колекция Светлин Русев".  През 1984 г. акад. Светлин Русев подари на родния си град Плевен над 400 произведения на изкуството - живопис и скулптура, икони от личната си колекция. Община Плевен предостави за това изключително дарение уникалната сграда на бившата градска баня,..

публикувано на 15.07.24 в 17:02
Николай Денков  и президентът Румен Радев.

Кога ще бъде връчен вторият мандат? ПП-ДБ искат отлагане, предлагат декларация

От "Продължаваме промяната – Демократична България" поискаха от президента да забави връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, който коалицията трябва да получи. Среща на президента с представители на ПП-ДБ преди връчването на втория мандат От ПП-ДБ ще търсят широка политическа подкрепа в 50-ото Народно събрание..

публикувано на 15.07.24 в 16:56

ЕИФ е инвестирал в България 782 млн. евро през 2023 г.

782 млн. евро са инвестирани в България от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) миналата година. Това отрежда страната ни на второ място по кохезионни инвестиции от фонда, като пред нас е Румъния с над 2 млрд. евро, сочи доклад на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Групата на Европейската инвестиционна банка, в която е и инвестиционният..

публикувано на 15.07.24 в 16:48
Снимката е илюстративна.

25-годишен мъж се удави в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен

25-годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал вчера, съобщиха от полицията. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но неочаквано единият от тях потънал и изчезнал във водите.  На място пристигнали екипи от полицаи и..

публикувано на 15.07.24 в 16:38

Станислав Анастасов: В ДПС няма конфликт Пеевски - Доган, а срещу деребеите

Няма конфликт Пеевски – Доган, има конфликт Пеевски и деребеите. Четирима са тези, които са се възползвали от ДПС и имат скрит бизнес. Това са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючук и Джейхан Ибрямов. Това заяви в интервю пред БНР зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. Той също е въвлечен във вътрешния скандал в..

публикувано на 15.07.24 в 16:28
Проф. Иван Костов

Дългогодишният директор на "Майчин дом" проф. Иван Костов с мандат за още 3 години

Дългогодишният директор на "Майчин дом" проф. Иван Костов ще управлява лечебното заведение с мандат за още 3 години. Това показват окончателните резултати от конкурса за ръководител на държавната акушеро-гинекологична болница. Според информацията от проведената процедура Костов е бил единственият кандидат за ръководния пост и успешно е преминал..

публикувано на 15.07.24 в 16:28