Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

21 милиона за Велики Преслав

Снимка: Радио Шумен

Общинският бюджет ще обсъждат днес съветниците във Велики Преслав. През 2024 г. общината ще разполага с близо 21 млн. лв. От тях 6 милиона се очакват като приходи от местни дейности. 

И тази година преславската болница ще получи 100 хил. лв. от общината, над 1 милион лева са парите за чистота. Капиталовите разходи са близо 3 млн. лв., към 300 хиляди са предвидени за ремонт и поддръжка на пътища и улична мрежа. 

В капиталовата програма са заложени 45 хил. лв. за нов клуб за хората със зрителни увреждания и пари за два автомобила за нуждите на Домашния социален патронаж.

На сесията ще се обсъждат и 3 проекта – за домашно компостиране, за доставка на нов пътнически автомобил за нуждите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция и за детска площадка в детската градина.

Сесията започва в 10.30 ч. днес.



По публикацията работи: Росица Арабаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.