Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец е последният полуфиналист за купата на България

Лудогорец
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:1 в Разград в последния четвъртфинал в турнира за Купата на България по футбол. Това бе повторение на миналогодишния финал между двата тима, като "орлите" отново излязоха крайни победители. Двата гола за отбора на Георги Дерменджиев вкара Тодор Неделев, в края на срещата точен бе и Рик Джонатан. За гостите се разписа звездата им Педриньо.


Лудогорец създаде първото опасно положение в шестата минута, когато Кайо Видал центрира, а Руан Крус успя да стреля отблизо, но вратарят на гостите Генадий Генов изби като по чудо в корнер. В 17-ата минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар от 20 метра, като топката се заби под гредата и влетя във вратата за 1:0. Десет минути по-късно Рик Джонатан направи пропуск за „орлите“. В 36-ата минута Генев спаси и шут на Кайо Видал.

Втората част започна чудесно за домакините. Не бе изминала и една минута от подновяването на играта, когато Неделев посрещна избита топка от близо 25 метра и стреля без забавяне, като топката рикошира в крака на  Емил Виячки и хвана в крачка вратаря Генев, като влетя в обратния му ъгъл – 2:0.

ЦСКА 1948 се върна в мача в 58-ата минута. Реян Даскалов намери Педриньо, който стреля извън наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на Симон Слуга, като тя се оплете в мрежата му от вътрешната страна. Десетина минути по-късно Бирсент Карагарен нанесе плътен удар към вратата на домакините, но Слуга боксира топката. 

Голмайсторът на Лудогорец Неделев напусна терена с контузия, заменен от Квадво Дуа. Даскалов пък изби топката пред празната врата на гостите в корнер, преди тя де достигне до капитана на „орлите“ Пьотровски. В 81-вата Лудогорец реши мача. Пьотровски даде хубав извеждащ пас, който Виячки не успя да пресече и само чукна топката, която бе догонена от Рик Джонатан, който премина покрай вратаря на скорост и от малък ъгъл вкара третия гол за тима си. До края на срещата и резервата Квадво Дуа не успя да засече по най-добрия начин центриране на активния Пьотровски. 

Лудогорец стана последният полуфиналист в турнира и ще защитава трофея си в последната четворка, където са още тимовете на ЦСКА-София, Ботев (Пловдив) и дебютантът в тази фаза Хебър от Пазарджик.


Лудогорец – ЦСКА 1948 – 3:1 (1:0)

Голмайстори: 1:0 Тодор Неделев 17, 2:0 Тодор Неделев 46, 2:1, Педриньо 58, 3:1 Рик Джонатан 81

Разград, „Хювефарма Арена“

Съдия: Валентин Железов

Жълти картони: Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш (Лудогорец), Симеон Василев, Реян Даскалов  (ЦСКА 1948)

Състави: 

Лудогорец: Симон Слуга, Аслак фон Витри, Оливие Вердон (87 – Сонко Сундберг), Диниш Алмейда, Сон, Якуб Пьотровски (90+1 – Методи Стефанов), Педро Нареси, Кайо Видал (87 – Матиас Тисера), Рик Джонатан, Тодор Неделев (71 – Клод Гонсалвеш), Руан Крус (71 – Квадво Дуа)

ЦСКА 1948: Генадий Генов, Стив Фуртадо (46 – Парвиз Умарбаев), Росен Божинов, Симеон Василев, Емил Виячки, Реян Даскалов, Емил Ценов (86 – Никола Ценов), Бирсент Карагарен (86 – Радослав Кирилов), Талис, Педриньо, Евгений Сердюк (80 – Антонио).

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лесен успех за треньора на Локомотив Краси Балъков.

Локомотив (София) остава в елита

Локомотив София победи с 3:0 като гост Берое и си осигури участие в Първа лига и през следващия сезон. Столичани със сигурност ще завършат сезона rизвън последните 3 места, след като вече имат актив от 36 точки. Столичани бяха много по-активни и поведоха в резултата след само четвърт час игра чрез Кевин Маи. Енцо Еспиноса подаде неточно от тъч към Хуан..

публикувано на 21.05.24 в 20:48

Пореден успех за Тадей Погачар на Джирото

Лошото време съкрати почти наполовина 16-ия етап от Обиколката на Италия, но това не попречи по никакъв начин на лидера в генералното класиране Тадей Погачар да запише още една етапна победа, информира БТА. Словенецът, който кара за тима на Обединените арабски емирства, измина 118,4 километра от Лаас до Санта Кристина Валгардена за 2 часа, 49 минути и..

публикувано на 21.05.24 в 19:00
Елиза Чолакова

16-годишната Елиза Чолакова с амбиции за титла от СК по прескачане на препятствия

Световна купа по конен спорт с награден фонд 100 000 лева ще се проведе от четвъртък до неделя на конната база „ Фригопан“, село Царацово, до Пловдив. Надпреварата по прескачане на препятствия – две звезди, е квалификация за Олимпиадата в Париж. Турнирът е за деца, юноши, девойки , мъже и жени, като участие ще вземат близо 120 ездачи от..

публикувано на 21.05.24 в 18:44

Ботев (Враца) спечели ценна точка в Търново

Етър и Ботев (Враца) завършиха наравно 1:1 в мач от 34-ия кръг на Първа лига. На стадион „Ивайло“ във Велико Търново гостите откриха чрез Диого Барбоса в 21-та минута, но в края на първото полувреме „болярите“, които вече изпаднаха от елита, възстановиха паритета чрез Дидис Лутумба-Пита.  До края на срещата домакините бяха по-настъпателни, но врачани..

публикувано на 21.05.24 в 18:35

Кордоба е много близо до Рейнджърс

Хосе Кордоба е съвсем близо до трансфер в Рейнджърс, съобщава "Дейли Рекърд". Защитнтикът на българския Левски може да премина в клуба от Глазгоу за три милиона лири. 23-годишният Кордоба ще трябва да замени напускащите стадион "Айброкс" Борна Баришич, Джеймс Тавърниър и Конър Голдсън. Националът на Панама трябва да бъде един от..

публикувано на 21.05.24 в 06:08

Славия повали носителя на Купата

Игралият повече от едно полувреме с 10 футболисти отбор на Славия победи с 3:1 у дома носителя на купата на България за 2024 година Ботев (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото място в класирането, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите. Още в петата..

публикувано на 20.05.24 в 22:18

Официално: Ливърпул обяви Арне Слот

Ливърпул обяви назначението на новия си мениджър Арне Слот. 45-годишният специалист от Нидерландия наследява на поста германеца Юрген Клоп. Слот беше начело на Фейенорд Ротердам от 2021 година.  "Това не е никак лесно решение. Имах толкова много хубави моменти. Работих успешно със страхотни хора. Възможността да стана треньор във Висшата..

публикувано на 20.05.24 в 21:12