Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец е последният полуфиналист за купата на България

Лудогорец
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:1 в Разград в последния четвъртфинал в турнира за Купата на България по футбол. Това бе повторение на миналогодишния финал между двата тима, като "орлите" отново излязоха крайни победители. Двата гола за отбора на Георги Дерменджиев вкара Тодор Неделев, в края на срещата точен бе и Рик Джонатан. За гостите се разписа звездата им Педриньо.


Лудогорец създаде първото опасно положение в шестата минута, когато Кайо Видал центрира, а Руан Крус успя да стреля отблизо, но вратарят на гостите Генадий Генов изби като по чудо в корнер. В 17-ата минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар от 20 метра, като топката се заби под гредата и влетя във вратата за 1:0. Десет минути по-късно Рик Джонатан направи пропуск за „орлите“. В 36-ата минута Генев спаси и шут на Кайо Видал.

Втората част започна чудесно за домакините. Не бе изминала и една минута от подновяването на играта, когато Неделев посрещна избита топка от близо 25 метра и стреля без забавяне, като топката рикошира в крака на  Емил Виячки и хвана в крачка вратаря Генев, като влетя в обратния му ъгъл – 2:0.

ЦСКА 1948 се върна в мача в 58-ата минута. Реян Даскалов намери Педриньо, който стреля извън наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на Симон Слуга, като тя се оплете в мрежата му от вътрешната страна. Десетина минути по-късно Бирсент Карагарен нанесе плътен удар към вратата на домакините, но Слуга боксира топката. 

Голмайсторът на Лудогорец Неделев напусна терена с контузия, заменен от Квадво Дуа. Даскалов пък изби топката пред празната врата на гостите в корнер, преди тя де достигне до капитана на „орлите“ Пьотровски. В 81-вата Лудогорец реши мача. Пьотровски даде хубав извеждащ пас, който Виячки не успя да пресече и само чукна топката, която бе догонена от Рик Джонатан, който премина покрай вратаря на скорост и от малък ъгъл вкара третия гол за тима си. До края на срещата и резервата Квадво Дуа не успя да засече по най-добрия начин центриране на активния Пьотровски. 

Лудогорец стана последният полуфиналист в турнира и ще защитава трофея си в последната четворка, където са още тимовете на ЦСКА-София, Ботев (Пловдив) и дебютантът в тази фаза Хебър от Пазарджик.


Лудогорец – ЦСКА 1948 – 3:1 (1:0)

Голмайстори: 1:0 Тодор Неделев 17, 2:0 Тодор Неделев 46, 2:1, Педриньо 58, 3:1 Рик Джонатан 81

Разград, „Хювефарма Арена“

Съдия: Валентин Железов

Жълти картони: Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш (Лудогорец), Симеон Василев, Реян Даскалов  (ЦСКА 1948)

Състави: 

Лудогорец: Симон Слуга, Аслак фон Витри, Оливие Вердон (87 – Сонко Сундберг), Диниш Алмейда, Сон, Якуб Пьотровски (90+1 – Методи Стефанов), Педро Нареси, Кайо Видал (87 – Матиас Тисера), Рик Джонатан, Тодор Неделев (71 – Клод Гонсалвеш), Руан Крус (71 – Квадво Дуа)

ЦСКА 1948: Генадий Генов, Стив Фуртадо (46 – Парвиз Умарбаев), Росен Божинов, Симеон Василев, Емил Виячки, Реян Даскалов, Емил Ценов (86 – Никола Ценов), Бирсент Карагарен (86 – Радослав Кирилов), Талис, Педриньо, Евгений Сердюк (80 – Антонио).

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев загуби с 1:2 от Панатинайкос

Ботев (Пд) с минимална загуба от Панатинайкос

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия Панатинайкос в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Малко..

публикувано на 25.07.24 в 23:22
ЦСКА 1948 постигна първа победа в Европа

ЦСКА 1948 с историческа първа победа в Европа

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 у дома Будучност в първи мач от втория квалификационен кръг в турнира  Лигата на конференциите. В 5-ата минута Талис шутира от дистанция, но вратарят Милан Миятович улови топката. Осем минути след това Радослав Кирилов получи от Марио Илиевски, но се засуети в наказателното поле и пропусна момента, в който..

публикувано на 25.07.24 в 22:35
Апоел и Черно море завършиха 0:0

Апоел и Черно море не се победиха

Черно море  завърши 0:0 като гост на израелския Апоел (Беер Шева) в първа среща от втория кръг на турнира Лига на Конференциите  Мачът се игра в Ловеч, където израелският тим посреща съперниците си в Европа заради нестабилната ситуация в тяхната страна, породена от конфликта в Ивицата Газа. Втората среща ще се проведе също в България, като..

публикувано на 25.07.24 в 22:13

Резултатите в Шампионска лига и Лига на конференциите

Резултатите в първите мачове от втория квалификационен кръг в Шампионската лига по футбол:  Лудогорец Разград (България) - Динамо Минск (Беларус)        2:0 Целие (Словения) - Слован Братислава (Словакия)              1:1  ПАОК Солун (Гърция) - Борац Баня Лука (Босна и Херцеговина)  3:2. Първи мачове от втория квалификационен кръг в Лигата на..

публикувано на 25.07.24 в 06:55
Франция - САЩ

Франция започна с победа на Олимпиадата, напрежение в мач на Израел

Франция започна с победа участието си на олимпийския турнир по футбол. Домакините, водени от треньора Тиери Анри, се наложиха с 3:0 срещу САЩ след голове през второто полувреме. В срещата от група "А", играна в Марсилия, "петлите" успяха да наложат преимуществото си след почивката. В 61-ата минута Александър Лаказет откри резултата с неспасяем шут от..

публикувано на 25.07.24 в 06:39
Ботев (Пд)

Европейските мачове на Ботев (Пд), Черно море и ЦСКА 1948 в комбинирано предаване по "Хоризонт"

След Лудогорец още три български отбора ще изиграят днес първите си срещи от втория квалификационен кръг на европейските клубни турнири по футбол. По програма "Хоризонт" на БНР ще предаваме комбинирано и трите мача. Ето кои са те: Ботев (Пловдив) гостува на Панатинайкос от 21.00 часа с надеждата приказката да продължи. Двубоят е от Лига Европа, като..

публикувано на 25.07.24 в 06:31
Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на Шампионската лига

Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на ШЛ

Лудогорец победи с 2:0 у дома Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.  Преди почивката българският шампион достигна до сериозна преднина, която се дължи на попаденията на Бърнард Текпетей и на Тодор Неделев от дузпа. Довакините взеха аванс още в деветата минута. Рик Джонатан подаде към Якуб Пьотровски, а..

публикувано на 24.07.24 в 23:03