Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биатлонистите ни не завършиха смесените щафети в Осло

Норвежко-шведски двубой за първото място.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвегия спечели единичната смесена щафета от Световната купа по биатлон пред родна публика в Осло-Холменколен. Ветле Кристиансен и Юни Арнеклейв изминаха трасето за 38:43.6 минути с осем допълнителни патрона и една наказателна обиколка.

В хода на състезанието лидерството се смени няколко пъти, след като Швеция, Норвегия и Финландия бяха на върха. След последната стрелба начело беше шведът Себастиан Самуелсон, но Кристиансен се движеше плътно зад него. В крайна сметка се наложи фотофиниш за определяне на победителя. Норвежкият биатлонист изпревари съперника си с 0,1 секунди. Швеция завърши със 7 допълнителни патрона и без наказателен рунд. Финландският отбор допълни челната тройка с пасив от 31.3 секунди и 6 допълнителни патрона.

Тимът на България в състав Мария Здравкова и Антон Синапов беше затворен с обиколка по време на третия пост и се класира на 22-о място от 23 щафети. Преди да бъдат извадени от състезанието националите бяха използвали 17 допълнителни патрона и имаха 3 наказателни обиколки.

В класическата щафета тимът на България Валентина Димитрова, Лора Христова, Владимир Илиев и Благой Тодев беше затворен с обиколка и остана на 11-а позиция. Преди да бъдат извадени от надпреварата българите използваха 9 допълнителни патрона, Лора Христова влезе в две наказателни обиколки, а Тодев изобщо не стартира.

Победа за Франция. Жюлия Симон, Софи Шово, Фабиен Клод и Кентен Фийон Майе изминаха трасето за 1:03:48.6 час със само 6 допълнителни патрона. Французите водеха убедително през цялото състезание, което завършиха едва 10 от общо 23 щафети.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Без Григор Димитров в последния ден на "Лейвър Къп"

Григор Димитров пропуска третия състезателен ден на турнира по тенис „Лейвър къп“. Българинът има физическите проблеми, които е изпитвал при победата си над Алехандро Табило в петък вечер, най-вероятно става въпрос за контузията от Откритото първенство на САЩ, която все още го измъчва. В днешния последен ден на турнира в Берлин програмата..

публикувано на 22.09.24 в 11:41
Пари Сен Жермен

ПСЖ стъпи накриво във Франция

Реймс и Пари Сен Жермен завършиха 1:1 в среща от 5-ия кръг на френското футболно първенство. Домакините поведоха с гол на Кейто Накамура в 9-ата минута, а в средата на второто полувреме Усман Дембеле изравни. Парижани са начело в подреждането с 13 точки, следвани от Олимпик (Марсилия) и Монако с по 10 пункта. Реймс е на петата позиция с 8 точки. Реймс..

публикувано на 22.09.24 в 09:44
Реал (Мадрид) - Еспаньол

Реал (Мадрид) обърна Еспаньол в Испания

Реал (Мадрид) постигна победа с 4:1 над Еспаньол в домакинството си от 6-ия кръг на испанското футболно първенство. Автогол на Тибо Куртоа даде преднина на каталунците в 54-тата минута, но Даниел Карвахал изравни в 59-ата минута. Ключова се оказа появата от резервната скамейка на Винисиус Жуниор. Бразилецът първо асистира на Родриго за втория гол в 75-ата..

публикувано на 22.09.24 в 09:34
Даниел Дюбоа - Антъни Джошуа

Даниел Дюбоа нокаутира Антъни Джошуа

Даниел Дюбоа нокаутира в петия рунд Антъни Джошуа в тежка категория на професионалния ринг на боксовата галавечер в Лондон пред 96 хиляди зрители на стадион "Уембли". Той защити титлата си в световната боксова федерация и очаква сблъсък с победителя от реванша между Александър Усик и Тайсън Фюри. Дюбоа прати четири пъти в нокдаун Джошуа преди съдията..

публикувано на 22.09.24 в 07:07
Европейска купа в Подгорица

Джудистът Иван Симеонов спечели златото в Подгорица

Иван Симеонов спечели златния медал на турнира за европейската купа по джудо за мъже в Подгорица (Черна гора). Българинът бе над всички в категория 60 килограма, като постигна четири победи, а на финала се наложи с "ипон" над сърбина Марко Йоргич. Преди това Симеонов победи германеца Бенджамин Ховард, после Рашко Анджелович (Сърбия), а на..

публикувано на 22.09.24 в 06:36
Левски

Левски с втора победа на турнира в Нови Сад

Левски София се приближи до защита трофея от миналата година в турнира за мъже в памет на именитите сръбски волейболисти Жарко Петрович и Радован Дабич "Мемориал Великана" в Нови Сад. "Сините", водени от старши треньора Николай Желязков, спечелиха и втората си среща. След успеха над домакините от Войводина, те обърнаха до 3:1 (24:26,..

публикувано на 22.09.24 в 06:30
Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед

Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед разделиха точките

Манчестър Юнайтед завърши наравно 0:0 като гост срещу Кристъл Палас в среща от петия кръг във Висшата английска футболна лига. Равенството е първо за Юнайтед, който е на 11-то място в класирането със 7 точки. Преди почивката удари на Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш срещнаха напречната греда на вратата на лондончани, а през второто полувреме..

публикувано на 22.09.24 в 06:25