Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски не се затрудни с Етър във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Отборът на Левски победи Етър с 3:0 във Велико Търново в мач от 25-ия кръг на елитното ни футболно първенство. Головете за столичани паднаха след почивката, като точни бяха Джавад Ел Джемили на два пъти, за когото това бяха седмо и осмо попадение за сезона и е едноличен голмайстор на тима. Нападателят асистира и за третия гол на тима си - на Марин Петков. 

Треньорът на Левски Николай Костов имаше да разрешава някои проблеми заради отсъствието на наказаните Патрик-Габриел Галчев, Карлос Офене и Рикардиньо. Ван дер Каап действа като десен защитник за "сините", които в този мач играха в резервния си жърт екип, словакът Патрик Мислович се появи на мястото на Охене, а на върха на атаката бе последното попълнение Евертон, който на моменти сменяше местата си с Фабио Лима.

Самият Костов също не можеше да води тима си заради наказание и изгледа срещата от централната трибуна в компанията на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков. Отборът бе воден от тъчлинията от асистента на Костов Кирило Нестеренко. 

Първият удар за Левски бе именно на Евертон Бала в 19-ата минута, но бразилецът не успя да уцели добре топката и я прати в тъч. Още в 20-ата минута Асен Митков получи контузия на лявото коляно и се наложи да бъде принудително сменен от Асими Фадига.

В 40-ата минута Мислович, който за първи път започна като титуляр за Левски, стреля покрай стената от пряк свободен удар, но и право в тялото на вратаря на домакините Мартин Величков. 
Две минути по-късно Кольо Станев от Етър се измъкна зад гърба на защитата отляво, но бе застигнат от Хосе Кордоба, който му отне топката.

Първата част се игра със 7 минути добавено време, тъй като мачът бе спрян заради димки и факли, пуснати от публиката на домакините.

Тимът на Левски тръгна по-агресивно напред в началото на втората част. При един пробив на Вен дер Каап топката стигна до Евертон, който се завъртя и от границата на наказателното поле стреля над напречната греда. Веднага след това Марин Петров стреля до десния стълб в аут.

Така се стигна и до 52-рата минута, когато Пламен Андреев даде начало на бърза контраатака, която премина през Фабио Лима и стигна до Джавад Ел Джемили, който от границата на наказателното поле стреля в левия крак, а след рикошет топката заблуди вратаря Величков и влетя в мрежата му - 0:1.

В 61-вата минута вратарят на Етър Величков не се намеси добре при центриране отляво, но след това се реваншира като с крак изби шут на Марин Петков.

В 82-рата минута Ел Джемили открадна топката на Георги Александров и подаде на Марин Петков, който с плътен удар между краката на Величков удвои аванса на Левски. 

В края на мача Хосе Кордоба от гостите получи жълт картон, който е негов пети за сезона и ще пропусне домакинството на Славия в следващия кръг след паузата на първенството. 

В последните секунди Джавад Ел Джемили реализира хладнокръвно за крайното 3:0, като в наказателното поле финтира съперник и от малък ъгъл вкара между краката на Величков. 

Със спечелените три точки Левски се завърна на четвърто място в класирането, като изпревари Локомотив (Пловдив). Етър записа четвърта загуба в последните си пет мача и е твърдо на последното място в подреждането. 

Етър - Левски - 0:3 
0:1 Джавад Ел Джемили 52

0:2 Марин Петков 82

0:3 Джавад Ел Джемили 90+7

Етър: Мартин Величков, Хосекарлос Ван Ранкин (68 - Жан-Марк Тибуе), Килиан Гесум, Георги Александров, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Моузес Кандидус (68 - Николай Янков), Мартин Моран (90+3 - Атанас Атанасов), Йоахим Карсела (84 - Дисис Пита), Кольо Станев, Иван Василев

Левски: Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба, Вандерсон Цунами, Асен Митков (24 - Асими Фадига), Патрик Мислович, Дважад Ел Джемили, Фабио Лима (88 - Преслав Бачев), Марин Петков, Евертон Бала (90+2 - Дейвид Михалев)


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Драган Йович води европейски медалисти в таекуондото на кампа в Ботевград

Европейският вицешампион по таекуондо за тази година в категория 58 килограма и участник на олимпийските игри в Париж 2024 Лев Корнеев и бронзовият медалист от първенството на Стария континент през 2018 година в категория 80 килограма Рустам Одинаев ще бъдат след участниците в лагера, организиран от легендарния треньор Драган Йович в Ботевград от 12 до..

публикувано на 11.09.24 в 08:05
Парагвай победи Бразилия с 1:0

Парагвай нанесе четвърта загуба на Бразилия

Отборът на Парагвай нанесе четвъртата загуба на Бразилия от началото на световните футболни квалификации в зона "Южна Америка". В мач от 8-ия кръг парагвайците спечелиха с 1:0 след гол на Диего Гомес в 20-ата минута. Това бе първи успех на Парагвай над Бразилия от 2008 година насам. Колумбия спря победния ход на Аржентина, след като..

публикувано на 11.09.24 в 07:23

Резултати от турнира Лига на нациите

Резултати от срещи от 2-ия кръг на ф утболния турнир Лига на нациите: Лига "А" Нидерландия - Германия 2:2 Унгария - Босна и Херцеговина 0:0 Лига "B" Албания - Грузия 0:1 Англия - Финландия 2:0 Ирландия - Гърция 0:2 Чехия - Украйна 3:2 Лига "C" Латвия - Фарьорски острови 1:1 Северна Македония - Армения 2:0..

публикувано на 11.09.24 в 07:21
Нидерландия и Германия завършиха 2:2

Нидерландия и Германия не се победиха

Съставите на Нидерландия и Германия завършиха 2:2 на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, в мач от футболния турнир Лига на нациите. Играчът на Милан Тижани Райндерс откри резултата за домакините още във 2-ата минута. До края на полувремето обаче германците обърнаха нещата в своя полза. Дениз Ундав изравни в 38-ата, а Кимих вкара..

публикувано на 11.09.24 в 07:07
Хари Кейн вкара и двата гола срещу Финландия

Хари Кейн с два гола в 100-тния си мач за Англия

Националният отбор на Англия победи Финландия с 2:0 в мач от 2-ия кръг на футболния турнир Лигата на нациите и записа втори пореден успех. И двата гола отбеляза Хари Кейн, който преди срещата на "Уембли" беше награден за мач номер 100 с екипа на английския тим. Домакините доминираха през цялата среща и пропуснаха много положения. В..

публикувано на 11.09.24 в 07:05
Младежки национален отбор на България

Младежите ни загубиха от Полша и пропиляха шансовете си за класиране

Младежкият национален отбор на България отстъпи с 1:3 на Полша в среща от група D на квалификациите за Европейско първенство и пропиля шансовете да се класира на 2-о място. Българите остават с 12 точки в потока два кръга преди края, докато поляците с 18 си гарантираха минимум тази позиция и ще се борят до края с Германия за 1-ата. Първият отбор в крайното..

публикувано на 10.09.24 в 21:17
Ивайло Стоянов

Футболният съдия Ивайло Стоянов с решаваща намеса при автомобилна катастрофа

Българският футболен съдия Ивайло Стоянов отново се притече на помощ на сериозно пострадали хора при автомобилна катастрофа. Стоянов се оказа първи на инцидента, който се е случил на 240-ия километър на автомагистрала "Тракия", съобщиха очевидци за БТА. Опитният рефер видял, че автомобил се е забил в мантинелата и веднага отбил в аварийното платно...

публикувано на 10.09.24 в 20:04