Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заупокойна молитва за 20 дни от кончината на патриарх Неофит

Снимка: БГНЕС

Заупокойна молитва за 20 дни от кончината на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит беше отслужена днес на гроба на Негово Светейшество, който е при митрополитската катедрала "Св. великомъченица Неделя" в София. 

Траурната служба беше водена от наместник-председателя на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий.

Патриарх Неофит почина на 13 март след продължително боледуване.  

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Иванов

Христо Иванов ще положи клетва като депутат

Вече бившият председател на "Да, България" Христо Иванов ще положи клетва като депутат, след което ще подаде заявление за напускане на парламента, обявиха от партията. В деня след изборите Иванов подаде оставка като партиен лидер и обяви, че няма да е народен представител заради резултата на коалицията Продължаваме промяната - Демократична..

публикувано на 15.06.24 в 11:44

Институтът GATE започва прием за лятната си стажантска програма

Институтът GATE  - "Големи данни в полза на интелигентно общество" започва да приема стажанти в рамките на лятната си програма в областта на големите данни и изкуствения интелект. Програмата е тримесечна и включва обучение, значими изследвания и иновации. Стартът й ще е през юли. С предимство ще бъдат одобрени кандидатите с интереси в областта..

публикувано на 15.06.24 в 11:41
Владимир Путин и Си Дзинпин, май 2024 г.

Максим Блант: Китай може да прекрати войната в Украйна за броени дни

Съединените щати и Великобритания наложиха тази седмица на Русия нови санкции, под които попадна и Московската борса. В отговор Централната банка на Русия прекрати всички търгове с долари и евро на борсата и обяви, че занапред курсът на рублата ще се определя въз основа на данните от сделките на извънборсовия пазар. От регулатора обясниха още,..

публикувано на 15.06.24 в 11:35

Нинова призова НС на БСП да не хвърля партията в хаос

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в публикация във Facebook членовете на Националния съвет на партията да не хвърлят партията в хаос. В 11 часа започва неговото заседание, на което се очаква да бъде избран изпълняващ функциите на председател на партията след подадената от Нинова оставка. Избират временен председател на БСП В..

публикувано на 15.06.24 в 11:09

Общинарите в Кюстендил канят новоизбраните депутати от 10 МИР на среща

Общинските съветници в Кюстендил ще поканят с писмо новоизбраните депутати от 10 МИР на среща, за да поемат конкретни обещания за развитието на града и региона. Новите депутати от 10 МИР са бившият вътрешен министър Христо Терзийски, който влиза за четвърти път в парламента от ГЕРБ, Димчо Димчев от Възраждане, който не е кюстендилец. В..

публикувано на 15.06.24 в 11:02

Какво означават изборните резултати за ЕП в икономически план?

Еврото поевтиня, а френските облигации - доскоро смятани за сигурно инвеститорско убежище, се наредиха сред рисковите в Европа. Така пазарите реагираха на изборните резултати в първия ден след безсънната нощ на 9 срещу 10 юни, когато крайнодесните сили постигнаха очаквано добър резултат, а във Франция президентът Еманюел Макрон свика предсрочни..

публикувано на 15.06.24 в 10:55
Христомир Сърбинов

Флашмоб "Ела в София" на 16-ти юни на стадион “Юнак”

Богатство е да живееш на приказно място , за което легендите и до днес разказват истории за града наричан с много имена – Сердика, Сердикия, Триадица, Средец. В "Нощен хоризонт" ви каним на вълнуващо пътешествие с разказ за богатата историята на София и нейните наименования.  С Христомир Сърбинов разкриеваме магията на столицата ни,..

публикувано на 15.06.24 в 10:33