Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Свекърва" по Антон Страшимиров - 10 години на сцената на Силистренския театър

Снимка: Незабравка Кирова

„Свекърва“ по Антон Страшимиров, с режисьор Орлин Дяков отбелязва днес десет години на сцената на Драматично-куклен театър - Силистра.

Спектакълът ще се играе тази вечер от 19:00 часа.

За десет години „Свекърва“ е играна над 70 пъти, не само на сцената в Силистра, но и на турнета в страната, и продължава да се радва на зрителски интерес.

Една пиеса за конфликта между поколенията, между консерватизма на патриархалния морал и новия „градски“ начин на живот – една битова тема, за отношенията между снаха и свекърва.

Това представление е първото, след преобразуване на Кукления театър в Драматично-куклен театър – Силистра, с постановление на Министерски съвет от 5 март 2014 г. и отделянето му от театралния продуцентски център – Добрич.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служебното правителство осигурява 295 млн. лв. за т.нар. украинска помощ

Служебното правителство осигурява нужните 295 млн. лева за изплащане на „украинската помощ“ към земеделски стопани, съобщиха от правителствената пресслужба. Средствата се отпускат за подкрепа на земеделските стопани от първичното селскостопанско производство - животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни и пчелни семейства, както и производители..

публикувано на 30.04.24 в 17:23
Снимката е илюстративна

Гръцките медии: Цели хотели са ангажирани от българи

Активен е обменът на туристи между България и Гърция, посочват гръцките медии днес. На Халкидики има цели хотели, ангажирани за Великден от българи. Под заглавие "Гърция е втора най-предпочитана страна за българските туристи" днес медиите публикуват данни от проучване на българския Национален статистически институт. След Турция българите..

публикувано на 30.04.24 в 17:14

Окончателно и без дебат: Забранява се рекламата на хазарта в медиите

Без дебат и с единодушие депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта, с които се забранява рекламата на хазартни игри в медиите. Изключение се прави единствено за излъчването на тиражите на „Български спортен тотализатор“.  Забранени са рекламите на обществени места, допускат се само на съоръжения тип билборд, но те трябва да са на..

публикувано на 30.04.24 в 17:09
Бенямин Нетаняху

Нетаняху: Операция в Рафах ще има

Независимо дали бъде постигнато споразумение - операция срещу палестинската групировка в Рафах и срещу останали формации на "Хамас" ще има. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху. "Идеята, че ще спрем войната, преди да сме постигнали всичките ѝ цели, е изключена", каза Нетаняху. Анонимен източник, близък до премиера, е заявил пред "Ройтерс", че..

публикувано на 30.04.24 в 17:02
Проф. Велислав Минеков

Велислав Минеков: Време е за нови протести

Време е за нови протести, защото само това смущава тези престъпни типове, които искат да завладеят държавата. Друг начин не виждам. Констатацията направи пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата и бивш член на "Отровното трио", активен участник в протестите срещу управлението на Бойко Борисов през лятото на 2020 г. "С..

публикувано на 30.04.24 в 16:54
Росица Матева

Росица Матева: Подготовката за двойния вот върви нормално

40 дни преди изборите на 9 юни подготовката за двойния вот върви нормално. Това обобщи говорителят на ЦИК Росица Матева.  Вчера е изтекъл срокът за подаване на документи за регистриране на инициативни комитети, както в Централната избирателна комисия, така и в районните комисии:  "Нормално върви подготовката. Новата информация е, че сме регистрирали три..

публикувано на 30.04.24 в 16:22

Депутатите не приеха отмяна на алтернативния данък за бране на гъби, билки и горски плодове

С гласовете на ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП парламентът отхвърли на второ четене промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН в подкрепа на измененията не бяха достатъчни и след като не беше прието дори заглавието на законопроекта, разглеждането му в пленарната зала беше преустановено...

публикувано на 30.04.24 в 16:15