Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един медал за българите на европейското по бокс за младежи

Викторио Илиев осигури трети медал в Пореч.
Снимка: БФбокс

Викторио Илиев осигури трети медал за младежите на България от европейското първенство по бокс в Пореч. Под наставленията на олимпийската шампионка Стойка Кръстева и Фикрет Ереджебов той се класира за полуфиналите на турнира в Хърватия и си осигури минимум бронзово отличие.

В категория до 60 килограма националът на България постигна заслужен успех над Николаис Замятинс. Илиев сломи съпротивата на латвиеца с 4:1 съдийски гласа и утре ще се изправи срещу представителя на домакините Матей Мартон. 

Във вечерната сесия в четвъртък има още два двубоя с българско участие. В 18:30 часа на ринг Б Константин Костов (57 кг) ще атакува полуфиналите срещу Адам Мача (Албания). Около 30 минути по-късно на ринг А Атанас Динков (54 кг) ще боксира с Али Демирезен от Турция.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира по тенис в Добрич

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на сингъл на турнира на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда при отлични условия на кортовете на ТК "Изида". Поставеният под номер 9 пловдивчанин победи със 7:5, 6:3 Раул Бранкачо (Италия), като срещата продължи 93 минути. Българинът поведе с 5:3 в..

публикувано на 10.09.24 в 18:09
Анисе Бру

Локомотив (Сф) подписа с белгийско крило

Белгийското крило Анисе Бру официално е част от Локомотив (София). 25-годишният футболист подписа днес двугодишен договор с клуба, написаха "червено-черните" на официалната си страница. "Много съм щастлив, че съм в Локомотив. Знам, че това е един от клубовете с най-голяма история в България, нямам търпение да облека “червено-черната” фланелка и да покажа..

публикувано на 10.09.24 в 17:57
Евгения Раданова

Олимпийски медалисти ще посадят дръвчета около спортна зала в София

Олимпийски медалисти, световни и европейски шампиони ще посадят 23 дръвчета на територията на спортна зала в София. Инициативата ще се проведе от 11:00 часа на 11 септември (сряда) само няколко дни преди празника на София като със събитието се отбелязва 23-годишнината на Лаборатория "Рамус". Фиданките ще посадят олимпийските медалистки Евгения Раданова..

публикувано на 10.09.24 в 15:50

Италия надигра като гост Израел в Лигата на нациите

Отборът на Италия победи с 2:1 като гост тима на Израел в среща от втория кръг на Лигата на нациите, Лига А. Головете за италианците отбелязаха Давиде Фратези (38') и Мойс Кийн (63'), а за израелците се разписа Мохамед Абу Фани (90'). Авторът на втория гол за "адзурите" - Кийн, се разписа още веднъж малко преди края на редовното време, но голът..

публикувано на 10.09.24 в 06:51

Франция победи Белгия в Лион

Отборът на Франция постигна едва втора победа в последните си осем мача в Лигата на нациите, след като спечели с 2:0 срещу Белгия в Лион. Резултатът откри Коло Муани резултата в 29-ата минута, а Усман Дембеле удвои в 57-ата минута. Французите не бяха вкарвали повече от един гол в последните си осем мача, като не успяха да го направят и на Евро 2024...

публикувано на 10.09.24 в 06:38
Александър Донски

Александър Донски започна с победа в Добрич

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Донски се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36900 евро. Получилият "уайлд кард" Донски надделя над номер 8 Клеман Табюр (Франция) със 7:6(4),6:2. Българинът загуби подаването си още в откриващия гейм, но успя да върне пробива..

публикувано на 09.09.24 в 20:04
Атанас Илиев (в бяло) ще играе за Анортозис

Атанас Илиев подписа с кипърския Анортозис

Нападателят Атанас Илиев премина официално в състава на Анортозис, съобщиха от елитния кипърски футболен клуб. Илиев парафира контракт за два сезона. Той ще носи фланелката с номер 9 в състава на "синьо-белите". 29-годишният таран подсилва Анортозис със свободен трансфер от Черно море, за който през последния сезон записа 12 гола и 6..

публикувано на 09.09.24 в 18:36