Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 78 000 лв. глоба за хазарт в населени места в Румъния с под 15 000 жители

Румънски леи
Снимка: Алами/Ройтерс

Законът за забрана на хазарта в населени места с до 15 000 жители беше подписан от румънския президент Клаус Йоханис. 

Това съобщи Радио Румъния.

За нарушителите са определени глоби до 200 000 леи или около 78 000 лева.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

СГС решава за Европейска заповед за арест за трима чужденци заради опита за убийството на Алексей Петров

Софийският градски съд ще заседава по искане на прокуратурата да бъде издадена Европейска заповед за арест за трима чужди граждани, които от 9 години се издирват с червена бюлетина на Интерпол, във връзка с опита за убийство на Алексей Петров през 2015 година. Става дума за украинците Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков, за които..

публикувано на 11.07.24 в 13:00

Общо 30 пожара са избухнали от началото на месеца

От началото на юли до момента са избухнали 30 горски пожара, изгорели са 2540 хектара горски площи, 68 ха гори са напълно унищожени, съобщават от Агенцията по горите. За първите шест месеца на тази година в страната са възникнали 211 горски пожара. 56% от тях  са започнали  поради човешка небрежност. Умишлено са причинени 6 на сто от всички..

публикувано на 11.07.24 в 12:53
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Ако вторият мандат отиде в ПП-ДБ и ни поканят, ще имаме разговор

Ако вторият мандат отиде в "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ни поканят на разговор с цел създаване на кабинет, ще имаме разговор. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов. Какво ще стане – не знам, добави депутатът. От ИТН ще изпратим..

публикувано на 11.07.24 в 12:35

Стачка на таксиметровите шофьори в Атина

Шофьорите блокираха таксиметровия транспорт в Атина с 24-часова стачка. Настояват за оттегляне на проектозакон, който, според тях, застрашава сигурността на пътниците. Нито едно такси не се движи в цялата област Атика. Голям брой автомобили участват в протестна демонстрация пред министерството на транспорта и пред министерството на туризма...

публикувано на 11.07.24 в 12:25
Владимир Малинов в НС, архив.

Има неформално споразумение "Булгаргаз" да прехвърли част от правата по споразумението с "Боташ" на трети страни

Постигнато е неформално споразумение за възможността "Булгаргаз" да предложи за прехвърляне част от правата по споразумението с турската енергийна компания "Боташ" на трети страни. Това каза служебният министър на енергетиката по време на изслушване в парламента. Той уточни, че това е договорено на среща, провела се по негова инициатива с турския му..

публикувано на 11.07.24 в 12:16

Възможно е АЛДЕ да изключи от редиците си ДПС

Няколко европейски либерални партии са изпратили писмо до Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), в което настояват за наблюдение върху Делян Пеевски и изтъкват, че той е санкциониран от Министерството на финансите на САЩ и от Великобритания. Генералният секретар на паневропейската либерална партия Дидрик де Шетцен заяви пред..

публикувано на 11.07.24 в 12:11
Ахмед Вранчев (вляво) е председател на общинската организация на ДПС в Гърмен

Общинската организация на ДПС в Гърмен – първата в Благоевградско, която ще подкрепи Доган?

Общинската организация на ДПС в Гърмен вероятно ще бъде първата в област Благоевград, която официално ще подкрепи призива на почетния председател на Движението Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и още петима членове на ръководството на партията. За тази вечер е свикано разширено заседание на общинския съвет на ДПС в Гърмен...

публикувано на 11.07.24 в 12:08