Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: Проектът ПП-ДБ приключи!

Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

"Проектът ПП-ДБ приключи, промяната се превърна в пълна контрабандна подмяна". 

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Кирил, който обяснява кой на кой е увиснал да ви кажа: молеше и скимтеше да го заведа при Борисов, който от два месеца не говореше с него. Молеше ми се: "Моля те, сдобри ни с Бойко. Моля те, моля те. Аз не го сдобрих. Тази вина трябва да я търсите в г-н Йордан Цонев, който един ден седящи с г-н Борисов в неговия кабинет, Йордан Цонев го хвърли като един малък пудел и затвори вратата след него. И Борисов гледаше като Тодор Живков на 9 срещу 10 ноември. Като го видя, стана и го прегърна, защото Бойко има голямо сърце, което може да вземе всички в него, със сигурност. И след изборите аз предричам, че след изборите е много вероятно този пудел да е част от неговия кучкарник", коментира той.

Пеевски призова Петков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не коментират с кого ще управлява ДПС, защото това зависи единствено от вота на избирателите и решението на движението. 

"Първо да видим как ще ни подреди народа. Може пък аз да застана между тях и да направя баланса да не могат да откраднат държавата Кирил Петков и компания. Със сигурност няма да им позволя да разбият българските служби, да разбият българската правосъдна система. Ето, аз го обявявам, защото винаги казвате, че има нещо задкулисно. Не. Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски", заяви той.

А в коментара си освен тях замеси и друго знаково лице на ПП – Лена Бориславова.

"Не знам защо тези две булки обясняват тази работа. Кирил Петков може да бъде булка само на Борисов, защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя. Бъдете сигурни. От днес ви го предричам. А до него сигурно ще е неговата приятелка, която е по телевизиите. Ще драскат, ще скимтят, ще искат да влязат в неговия кучкарник. Сигурно за да си играят с неговите овчарки. Този проект приключи и той остана при контрабандните канали и при техния ментор Рашков", заяви Пеевски. 

Минути по-късно съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори на казаното от Делян Пеевски.

"Във връзка с репликите на Пеевски за пудели, булки и т.н., аз въобще не искам да влизам в тези мутренски изяви на г-н Пеевски. Но едно ще му кажа. Нека ме чуе. Аз абсолютно не вярвам, че той би посмял да ми ги каже тези неща, ако бяхме само двамата и бодигардите са му отвън", коментира Петков. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трети обвиняем по случая с радиоактивния метал америций

Има трети обвиняем след операцията на МВР и ДАНС срещу група, целяла продажба на количества от радиоактивния метал америций, научи БНР.  Четирима души бяха първоначално задържани в Пловдивско, двама остават в ареста, а властите откриха 80 плочки америций. Двама души остават в ареста след аферата с радиоактивния метал америций

публикувано на 21.09.24 в 21:12

Близки и съмишленици на Вера Иванова почетоха паметта ѝ в центъра на София

Близки и съмишленици на Вера Иванова почетоха паметта ѝ в триъгълника на властта в центъра на София.  Тя беше председател на Националната гражданска организация "Системата ни убива" и се бореше за правата на хората с увреждания у нас.  За кратко беше спряно движението по бул. "Дондуков". "Нели Димитрова, сподвижник на Вера Иванова от "Системата ни..

публикувано на 21.09.24 в 20:42

Израелските военни съобщиха, че нанасят удари по още цели на "Хизбула" в Ливан

Тази вечер израелските военни съобщиха, че нанасят удари по още цели на "Хизбула" в Ливан, след като по-рано през деня обявиха, че са поразили хиляди ракетни установки и други цели. Военните "в момента нанасят удари по цели, принадлежащи на терористичната организация "Хизбула" в Ливан“, се казва в изявлението, цитирано от Франс прес.

публикувано на 21.09.24 в 20:21

България попадна в списък на Кремъл с държави, които налагат деструктивни нагласи

България попадна в списък на Кремъл с държави, които налагат деструктивни нагласи, противоречащи на руските духовни и морални ценности. Руският премиер Михаил Мишустин е одобрил списък на страните, предаде ТАСС. Списъкът включва 47 държави и територии, които "провеждат политика, налагаща разрушителни неолиберални идеологически нагласи, противоречащи на..

публикувано на 21.09.24 в 20:09
Аналена Бербок

Германия настоява за успокояване на напрежението в Близкия изток

Германия заяви, че има спешна нужда от успокояване на напрежението в Близкия изток, тъй като войната на Израел срещу "Хамас" в Газа заплашва да се разпространи и в Ливан,  съобщава Франс прес. "Имаме спешна нужда от конкретни мерки в Близкия изток, за да се разсее напрежението и да се избегнат още цивилни жертви", заявиха от германското външно..

публикувано на 21.09.24 в 19:53
Боен дрон, снимката е илюстративна

Русия въведе "местна извънредна ситуация" в южния град Тихорецк

Русия въведе "местна извънредна ситуация" в южния град Тихорецк, след като разпореди евакуация след атака на украински дрон, който според Киев е поразил оръжеен склад, предаде Франс прес. Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев заяви в социалните мрежи, че е въведен "режим на местно извънредно положение, за да се организира помощ за хората..

публикувано на 21.09.24 в 19:42
Албин Курти

Албин Курти обвини западните официални представители в отстъпчивост към Сърбия

Премиерът на Косово Албин Курти обвини западните официални представители в "отстъпчивост" към Сърбия, която по думите му е мотивирана от прекомерните страхове, че Белград може да се приближи още повече към Москва. В интервю за Ройтерс Курти каза, че Европейският съюз не успява да играе ролята на "рефер" в прилагането на договореното с посредничеството на..

публикувано на 21.09.24 в 19:23