Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлана Каменова триумфира с европейската титла на първенството в Белград

Светлана Каменова
Снимка: архив

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла, триумфирайки в категория до 57 килограма при жените на шампионата в сръбската столица Белград.

Каменова, която след по-малко от три месеца ще боксира и на Олимпийските игри в Париж, показа много добра игра от дистанция срещу рускинята Дария Абрамова. 

С премерени действия, точни комбинации и отличен усет при движението с крака тя установи превес. 

Националката натрупа аванс след първите два рунда и със самочувствие затвори срещата за успех с 5:0 гласа (30:27, 30:27, 30:27, 29:28, 30:27).


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Австралиецът Оскар Пиастри постигна първата си победа във Формула 1. На пистата "Хунгароринг" той спечели състезанието за Голямата награда на Унгария, 13-и кръг за сезон 2024. 23-годишният пилот на МакЛарън тръгна от втора позиция и води през по-голямата част от състезанието, но накрая трябваше да бъде пропуснат от съотборника си Ландо Норис, за да се..

публикувано на 21.07.24 в 18:06

Виктория Томова премина първия кръг на турнира в Прага

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в чешката столица Прага. Поставената под номер 5 в схемата Томова се нуждаеше от час и 32 минути, за да сломи съпротивата на 542-рата в света Рената Ямрихова от Словакия след 7:6(3), 6:3. Мачът започна с пробив за 49-ата в..

публикувано на 21.07.24 в 17:13

Никола Цолов: Видях много български знамена, благодаря за подкрепата

Никола Цолов грабна първата си победа в основно състезание от Формула 3. Българският пилот беше най-бърз на пистата "Хунгароринг" в Унгария. До този момент той имаше два успеха в спринтовите надпревари в Монте Карло и в Австрия. "Супер щастлив съм за победата днес. Това е доста голямо постижение за мен, особено във фийчър..

публикувано на 21.07.24 в 16:57
Петко Христов

Националът Петко Христов постигна съгласие със Специя за продължаване на договора си

Националът  Петко Христов се е разбрал с ръководството на италианския Специя да продължи договора си с клуба до лятото на 2027 година, предаде регионалният вестник "Ла Национе". Сегашният контракт на централния защитник с клуба от Серия B изтичаше в края на месец юни следващата година. Съвсем скоро се очаква да бъде обявена новината за..

публикувано на 21.07.24 в 16:41

Таекуондо клуб "Херея" с проект в подкрепа на борбата против насилието, основано на пола

Проектът #MeTae, вдъхновен от движението #MeToo, е към своя край. Партньорите, участници в проекта по програмата ERASMUS+, финансиран от ЕС, ТК Херея (България), E.TA.B.E.(Гърция) и ITML(Гърция) за пореден път обединиха усилията си по време на традиционния турнир Херея Оупън , където обсъдиха важните стратегии, целящи да привлекат вниманието..

публикувано на 21.07.24 в 16:30

Дарен Кирилов и Лора Великова спечелиха плуването на 3000 метра от международния плувен маратон „Порт-Бургас“

Рекорден брой от 217 състезатели от 8 държави ( България, Румъния,Северна Македония, Сърбия, Германия, Австрия, Русия и Украйна) взеха участие в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас“. Събитието се проведе в акваторията на Морска гара, Бургас и беше в две дисциплини – 1000 и 3000 метра.  Организатор беше световният..

публикувано на 21.07.24 в 16:21

Фернандо Алонсо: Браво, Никола Цолов

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо поздрави Никола Цолов за спечеланата тази сутрин победа в основното състезание за Гран при на Унгария във Формула 3. Испанецът, който от дълги години е ментор на 17-годишния българин, бе един от първите, които го приветстваха за успеха. В профила си в Инстаграм той качи на снимка на българина с..

публикувано на 21.07.24 в 15:43