Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е собственикът на пистолета от инцидента в Арбанаси

Снимка: Здравка Маслянкова
Чуй новината! Чуй новината:

Собственикът на бойния пистолет, с който на празненство в Арбанаси 11-годишният син на депутат простреля в крака 12-годишно момиче, е задържан за 24 часа.

Все още не му е повдигнато обвинение и той не е давал обяснения.

Инцидентът е станал в присъствието на поне 15 възрастни и деца.

Пистолетът е бил оставен на пейка, откъдето децата са го взели, след като го помислили за играчка.

На родителите няма да бъде търсена наказателна отговорност за неупражнен родителски надзор, но прокуратурата ще уведоми Агенцията за закрила на детето.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държането на огнестрелното оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, съобщи на брифинг тази сутрин районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. 

"Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления, са до 6 години лишаване от свобода за първото и от 3 до 10 години за второто престъпление. Изследват се всички възможни версии. Взети са натривки на всички присъстващи при инцидента лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в добро състояние, няма опасност за живота му", заяви той.

"Родителите не носят наказателна отговорност, но носят гражданска такава", заяви районният прокурор на Велико Търново.

Простреляното в десния крак момиче е оперирано и в добро общо състояние.

По неофициална информация бойният пистолет, с който е станал инцидента, е на бизнесмена Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, и е законно притежаван. 

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вече се продават билети на Централна гара в София

Заради технологичен проблем на билетите каси на Централната жп гара в София временно билети за пътуване не са се издавали, съобщиха от Компанията.  Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София Проблемът е възникнал в началото на работния ден, като пътниците са били насочвани да закупуват билети онлайн или..

публикувано на 12.07.24 в 12:17

Три пожара гасят служители на Югозападното държавно предприятие. Единият е в РСМ

Три горски пожара на територията на областите Благоевград и Кюстендил гасят служители на Югозападното държавно предприятие. Единият от тях е на територията на Република Северна Македония, близо до границата. Служители на държавното горско стопанство в Петрич са получили сигнал за голям горски пожар , който бушува на територията на Северна..

публикувано на 12.07.24 в 11:45
Илиана Иванова

Еврокомисарят Илиана Иванова: Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към Европа

Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към европейските партньори. Това каза за БНТ комисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана Иванова . "Важно е да стоим стабилно и да вдъхваме доверие у нашите европейски партньори. Последният конвергентен доклад показа, че..

публикувано на 12.07.24 в 11:22

С протестно автошествие почетоха паметта на загиналите в катастрофата край с. Кесарево

Близо 40 таксиметрови автомобила се включиха в протестно автошествие тази сутрин през Велико Търново, Арбанаси до гробищния парк в Горна Оряховица, за да изпратят таксиметровия шофьор Огнян Георгиев и неговия брат, които загинаха при катастрофата в началото на тази седмица на главния път София – Варна при стражишкото село Кесарево. Катастрофата беше..

публикувано на 12.07.24 в 11:13
Централна гара София

Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София

На Централната жп гара в София не се продават билети. Проверка на репортер на БНР показа, че продажбата е спряна заради софтуерен проблем.  Служители на гарата твърдят, че временно не се издават билети за влаковете в цялата страна. Пътниците са посъветвани да си купят билет във влака или пък онлайн.

публикувано на 12.07.24 в 11:08

Пореден депутат напусна ПГ на ДПС, така засега са 23-ма

Втори депутат напусна ПГ на ДПС в петъчния ден. Информацията обяви председателя на парламента Рая Назарян. Пред народните представители тя обяви, че заявление за напускане на групата е подал Мюмюн Мюмюн.  Така групата на ДПС остава с 23-ма членове, а вече напусналите групата на движението са 24. По-рано през деня ПГ на ДПС напусна..

публикувано на 12.07.24 в 11:00
Деница Сачева зам.-председател на ПГ на ГЕРБ –СДС

Деница Сачева: Позицията на ГЕРБ-СДС за втория и третия мандат остава непроменена

Позицията на ГЕРБ-СДС за неподкрепа на втория и третия мандат за съставяне на правителство на този етап е непроменена, заяви Деница Сачева в отговор на въпрос дали има промяна на тази позиция с оглед на последните политически събития и дали ако получат покана от ПП-ДБ, ще се явят на разговори. Тя коментира и възможностите за техническо..

публикувано на 12.07.24 в 10:55