Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха 105 работни места на трудова борса в Кюстендил

Снимка: Pixabay

10 фирми и офиси представиха 105 свободни работни места на организираната от Бюрото по труда в Кюстендил специализирана трудова борса за лица в неравностойно положение. Участваха не само безработни, а и търсещи работа от трите общини Кюстендил, Невестино и Трекляно.

Кандидатстващите имаха възможност за включване в обучения на дигитални умения и компетенции и предоставяне на обучения за дигитални умения и създаване на платформа за обучение на възрастни от Националния план за възстановяване и развитие.

Обявени бяха работни места за: сезонен работник, в промишленото производство, машинен оператор, сушене на хранителни продукти.

Преобладават търсещите бармани, сервитьори, готвачи, но и спасители за басейн или на плаж. Както и касиер–продавачи, счетоводители. Най-вече крояч обувни изделия, конфекционер на обувки (ръчно) или - монтажник "сложни комбинирани изделия" и др.

От месеци безработните в трите общини Кюстендил, Невестино, Трекляно са около 10%, докато в Дупница и шестте общини Рила, Кочериново, Бобошево, Сапарева баня, Бобов дол е малко над 6%., т.е. по-ниска.  Директорът на Бюрото Любослава Даскалова каза:

"Ние сме насреща за съдействие и за реализация. Всички трябва да знаят, че при нас се регистрират не само безработни, но и заети, пенсионери и учащи над 16-годишна възраст, които търсят работа или търсят по-добра работа".


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Делегати от ПАСЕ се запознаха с организацията на предстоящите избори

388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите са постъпили до момента в МВР.  Образувани са общо 97 досъдебни производства, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той и представители на още три министерства - на транспорта и съобщенията, на електронното управление и на  външните работи,..

публикувано на 08.06.24 в 20:37
Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен

Министърът на културата разпореди проверка във връзка с инцидента в театъра в Плевен

Министърът на културата Найден Тодоров разпореди проверка във връзка с инцидента в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен, при който тежко пострада 17- годишно момиче.  Проверката трябва да установи дали са спазени всички необходими мерки за безопасност в театъра. По-рано директорът на театъра Димитър Кабаков разпореди вътрешно разследване...

публикувано на 08.06.24 в 20:11
Снимката е илюстративна, архив

Специализирана полицейска операция в Шуменско

В ход е операция за противодействие на престъпността, против нарушаване на политическите права на гражданите, за опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, предаде БТА.  Екипи на дирекцията и Зонално жандармерийско управление във Варна, при Главна..

публикувано на 08.06.24 в 19:56

Полицията в Пазарджик пое охраната на всичките 367 секции в областта

Полицията в Пазарджик пое охраната на всичките 367 секции в областта, в които утре ще се проведат изборите за национален и европейски парламент.  Към момента няма получени сигнали за неизправни машини за гласуване, каза председателят на РИК Антони Върбев.  В районната комисия са получени сигнали да незаконна агитация в деня за размисъл.  Част от тях са..

публикувано на 08.06.24 в 19:39

Представителите на близо 100 СИК в област Благоевград не са се явили за изборните материали

Представителите на близо 100 секционни комисии в област Благоевград не са се явили за получаване на изборните материали. Спешни смени за попълване на състава на секциите са поискани от осем общини. Само в последните няколко часа на електронната поща на Районната избирателна комисия са получени писма с искане за спешни смени в състава на..

публикувано на 08.06.24 в 19:26

Членовете на СИК в Сливен не се притесняват от механизма на вота в неделя

Членовете на СИК в Сливен не виждат нищо притеснително в механизма на вота за Народно събрание и Европейски парламент. Според тях цветните бюлетини и машинния вот няма да забавят или затруднят гласоподавателите и броенето. В Сливенска област в 248 секции ще се гласува смесено – машинно и с хартиена бюлетина. Част от членовете на тези..

публикувано на 08.06.24 в 19:10
 Васил Вълчев

Всички 166 избирателни секции в Турция вече са запечатани

Всички 166 избирателни секции в Турция вече са запечатани успешно и са готови за утре, съобщи за БНР генералният консул на страната ни в Истанбул Васил Вълчев. Подготовката на изборите в Турция протича спокойно, благодарение на опита натрупан при предходните пет вота за Народно събрание от 2021 година насам, обясни Васил Вълчев: "Не очаквам да..

публикувано на 08.06.24 в 18:43