Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое победи Хебър в Първа лига

Снимка: БТА

Хебър загуби драматично с 0:1 пред собствена публика срещу Берое в мач от 33-ия кръг от Първа лига.

В първия половин час от двубоя нямаше интересни моменти пред двете врати, а в 32-ата минута видео асистент реферите не отсъдиха дузпа за домакините след разглеждане на ситуация за игра с ръка в наказателното поле на Вини Трибуле.

Три минути след това Федерико Санети шутира от близо 20 метра, но топката премина покрай покрай вратата, пазена от Петър Дебърлиев.

В 38-ата минута Георги Каракашев пробва да стреля към вратата на гостите от Стара Загора, но отново неточно.

Краят на първата част беше белязан от удари на Атанас Кабов и Божидар Пенчев, но те не затрудниха стража на гостите Родриго Ачинели. 

След почивката Хебър опита да стигне до успеха, въпреки че първата опасност беше пред вратата на домакините. Лазар Марин направи грешка при изнасянето на топката, но Трибуле шутира много неточно.  

Седем минути след това се стигна до нова добра възможност за домакините. Архан Исуф центрира за Георги Каракашев във вратарското поле, но той прати топката над вратата на Берое.

В 67-ата минута Ангел Бастунов направи пробив през центъра и нанесе удар към вратата на Берое от около 20 метра, но топката излезе в аут.

Точно 11 минути след това Каетано би с левия крак към близкия ъгъл, но Петър Дебърлиев изби.  

Осем минути преди края на редовното време Берое достигна до най-чистото си положение, като Уерик беше изведен от Стефан Гаврилов на стрелкова позиция, но Дебърлиев пак се справи с положението.

В допълнителното време Вини Трибуле беше изведен сам срещу Дебърлиев от Франсиско Политино и реализира победния гол в двубоя.

Веднага след това Ангел Бастунов получи червен картон заради грубо влизане в центъра на терена срещу Стефан Гаврилов.  

Берое има 42 точки на 11-та позиция, докато Хебър е на 14-та позиция с 30 пункта.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хуан Баутиста Торес

Аржентинец спечели "Чалънджър" в Добрич

Хуан Баутиста Торес от Аржентина спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36 900 евро на кортовете на ТК "Изида". На финала Торес направи обрат и победи руснака Иван Гахов с 5:7, 6:0, 7:5 за 2:27 часа. На двойки трофея спечелиха Александър Мерино (Перу) и Кристоф Негриту..

публикувано на 24.08.24 в 17:35
Джон Флорвиъс

Черно море привлече центъра Джон Флорвиъс

Баскетболният Черно море привлече Джон Флорвиъс, съобщиха на официалната си фейсбук страница от варненския тим. "Джон Флориъс е нашето следващо попълнение, което ще заеме ключовата позиция център в отбора! Той идва при нас със сериозен опит и шампионски дух, след като миналия сезон стана шампион с отбора на Рилски Спортист. Вярваме, че..

публикувано на 24.08.24 в 17:21
Брайтън победи Манчестър Юнайтед с 2:1

Брайтън повали Манчестър Юнайтед с гол в добавеното време

Брайтън победи Манчестър Юнайтед с 2:1 у дома на "Амекс Стейдиъм" в мач от втория кръг на английската Висша лига. Двубоят започна с натиск на гостите, но до средата на първото полувреме те нямаха точен удар. В 32-та минута ветеранът Дани Уелбек засече подаване по земя на Кауро Митома и изведе "чайките" напред в резултата. В ответната атака..

публикувано на 24.08.24 в 16:43
Пламен Милушев

Ясни са финалистите на държавното първенство по тенис

Действащият шампион на страната в зала Пламен Милушев и вицешампионът Симон-Антони Иванов ще спорят за титлата на Държавното първенство по тенис на открито при мъжете. Надпреварата с общ награден фонд 10 хиляди лева се провежда на червените кортове на ТК "Левски" в София. Водачът в схемата и финалист на закрито Симон-Антони Иванов победи в..

публикувано на 24.08.24 в 16:12
Христо Стоичков се срещна с жители и гости на Бяла

Стоичков: Винаги съветвам децата да се учат и да спортуват

Христо Стоичков се срещна с жителите и гостите на Бяла. Повече от час и половина той раздава автографи и се снима с хората в новопостроения експоцентър "Уста Колю Фичето". "Искам да виждам усмихнати хора. Така се зареждам. Всички се радват и казват как прославям България, но аз съм го направил благодарение на моите колеги, семейството,..

публикувано на 24.08.24 в 14:54
Логан Сарджънт претърпя тежка катастрофа

Сарджънт катастрофира тежко преди Гран При на Нидерландия

Пилотът на Уилямс - Логан Сарджънт, претърпя тежка катастрофа по време на третата тренировка в Гран При на Нидерландия във Формула 1, поставяйки участието му в квалификацията по-късно днес под въпрос. 23-годишният американец изгубил контрол, излезе от пистата, след което колата му се запали. Сарджънт се отърва без контузии, но свободната..

публикувано на 24.08.24 в 14:39
Хуан Искиердо (в синьо и черно)

Уругвай спря футбола заради здравословното състояние на Искиердо

Уругвай отложи всички футболни мачове за уикенда заради "деликатното здравословно състояние на Хуан Искиердо", след като защитникът на Национал колабира по време на мача срещу Сао Пауло за Копа Либертадорес. Искиердо, който замени Себастиан Коатес на полувремето, падна на земята в безсъзнание в 84-ата минута, без да влиза в контакт с друг..

публикувано на 24.08.24 в 14:31