Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни загубиха и от Канада

Национален отбор по волейбол за мъже
Снимка: БТА

Представителния отбор на България загуби от състава на Канада с 0:3 (22:25, 28:30, 24:26) във втората си среща от група 1 на Лигата на нациите по волейбол за мъже. Така българските волейболисти допуснаха второ поражение след това от олимпийския шампион Франция на старта на състезанието и остават без спечелен гейм в турнира.

В следващия си мач националите ще се изправят срещу САЩ в събота, 25 май от 20:00 часа, а в неделя, 26 май отново от 20:00 часа ще играят срещу отбора на Нидерландия.

Селекционерът Джанлоренцо Бленджини избра в титулярния състав Симеон Николов, Димитър Димитров, Георги Татаров, Денис Карягин, Алекс Грозданов, Илия Петков и либерото Мартин Божилов, като не направи промени в сравнение с първия мач срещу Франция.

Българите започнаха добре двубоя и поведоха с 9:5 в първия гейм, а впоследствие имаха аванс от 12:9 и 14:11. Три поредни точки за канадците доведоха до обрат от 13:15 до 16:15 в тяхна полза. Преследването в резултата продължи, но Канада взе две точки аванс при 22:20 и затвори гейма при 25:22.

Последва много оспорвана втора част, в която разликата не надвишаваше 2 точки до момента, в който канадците дръпнаха с 19:16 и 20:17. Отлична серия от 5 поредни точки донесе обрат за България и преднина от 22:20 и 23:21. Националите обаче не успяха да се възползват от геймбол при 24:23, отразиха четири шанса за Канада да приключи частта, но не сполучиха при петата възможност и съперникът поведе с 2:0 след крайното 30:28.

Третият гейм започна с обещаващо за българите, който поведоха с 6:3, но бързо изпуснаха преднината си, а канадците изравниха играта и поеха водачеството, макар и само с точка-две. След равенство 17:17 тимът на Канада направи серия от пет точки до 22:17. Последваха силни моменти за България и изравняване за 22:22. Противниците взеха следващите две точки за 24:22, националите пак изравниха за 24:24, но Канада стигна до успеха с 26:24, а с това и в мача с 3:0 гейма.

Димитър Димитров бе най-резултатен за България с 15 точки, а 13 реализира Георги Татаров.

За канадския тим Ерик Льопки завърши с 14 точки.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яник Синер

Яник Синер уволни треньора и физиотерапевта си след допинг скандала

Световният номер 1 в мъжкия тенис Яник Синер обяви, че е уволнил треньора и физиотерапевта си, след като избегна допинг наказание, въпреки че даде два положителни теста през март. Италианецът е бил с положителна проба за стероида клостебол, който може да се използва за изграждане на мускулна маса, след като неговият физиотерапевт Джакомо Налди нанесе..

публикувано на 24.08.24 в 11:46
Томислав Стипич

Хлъзгаво гостуване за ЦСКА София на Стипич, ще предаваме мача с Арда по "Хоризонт"

С нови два мача днес ще продължи шестият кръг на Първа лига. От 19.00 часа ЦСКА София гостува на Арда в Кърджали, като тази среща ще предаваме в ефира на програма "Хоризонт" на БНР. А от 21.15 Ботев (Пд) е домакин на новака Спартак (Варна). В ранния двубой ЦСКА София на Томислав Стипич ще се опита поне частично да измие срама от последните си два мача..

публикувано на 24.08.24 в 06:38
Пари Сен Жермен

ПСЖ вкара шест на Монпелие

Пари Сен Жермен вкара много голове в първия мач за тима на "Парк де Пренс" за този сезон. Отборът на Луис Енрике разгроми Монпелие с 6:0. Въпреки че през лятото се раздели с Килиан Мбапе, а преди седмица тежка контузия получи Гонсало Рамош, ПСЖ показа, че няма да има никакви проблеми да бележи много. Брадли Баркола отбеляза два гола. Той откри..

публикувано на 24.08.24 в 06:14
Байер (Леверкузен)

Шампионът на Германия Леверкузен започна сезона с инфарктна победа

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) започна сезона 2024/2025 в Бундеслигата по начина, по който се представяха в доста от мачовете миналия сезон - постигайки инфарктна победа. Гостите стигнаха до успеха при гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:2, като победното попадение падна в 11-ата минута на добавеното време след редовните 90 минути...

публикувано на 24.08.24 в 06:10

Лийдс с Илия Груев с първа победа в Чемпиъншип

Отборът на Лийдс постигна първата си победа през новия сезон във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип. С Илия Груев в състава си, йоркшърци се наложиха с 2:0 като гости на Шефийлд Уензди. До този момент Лийдс имаше само две точки в актива си след две равенства. Българският национал започна като титуляр и остана на терена през всичките..

публикувано на 24.08.24 в 06:04
Левски победи Хебър с 1:0

Левски с минимален успех срещу Хебър

Тимът на Левски победи Хебър с минималното 1:0 в мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Победното попадение за "сините" вкара централният защитник Кристиан Димитров още в 3-ата минута, като това е най-бързият гол в първенството до момента. Треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на абсолютния същия състав, който загуби от..

публикувано на 23.08.24 в 23:21
Ботев (Вр) победи като гост Локо (Сф)

Ботев (Вр) спечели срещу Локомотив в София

Отборът на Ботев (Враца) победи с 1:0 като гост Локомотив (София) в първия мач от 6-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 3-ата минута Мартин Смоленски центрира от ъглов удар на близката греда и бившият футболист на столичани Даниел Генов с глава порази вратата на домакините. Три минути по-късно Светослав Диков бе изведен на чиста..

публикувано на 23.08.24 в 21:22