Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Камерън критикува Найджъл Фарадж в интервю за "Таймс"

Дейвид Камерън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Найджъл Фарадж се опитва "да унищожи" торите като стане лидер на "Реформирай Обединеното кралство“, посочва Дейвид Камерън в интервю за вестник "Таймс", в което критикува "огнения език" на Фарадж по отношение на миграцията. 

Външният министър допълва, че се надява в парламента да няма представители на партията на Фараж след изорите на 4 юли и че Консервативната партия може да продължи силно напред. 

Според Камерън имиграцията наистина е важен въпрос, но консерваторите далеч не одобряват крайния подход, който Фарадж привнася към темата. 

"Гласуването за "Реформирай Обединеното кралство“ или която и да е друга партия с популистки и подстрекателски език ще направи Великобритания по-несигурно място", казва Камерън. 

Той изтъква, че единствено консерваторите имат план, екип и ръководство за справяне с проблемите на сигурността и просперитета.

Найджъл Фарадж
По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

100 двойки на НВО по български език за четвърти клас в Монтана

100 двойки са получил учениците от четвърти клас в област Монтана на външно оценяване по български език и литература. По математика има намаление на слабите оценки в сравнение с миналата година. Като цяло по-добри са оценките на четвъртокласниците в област Монтана на външното оценяване от миналата година. С 50 повече са отличните оценки..

публикувано на 18.06.24 в 17:06

ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС

ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС, научи БНР от свои източници в коалицията.  Засега нагласата е да не участват със свой кандидат.  От коалицията ще предложат само зам.-председател - засега обсъжданото име е на председателя на ДСБ Атанас Атанасов.  Окончателното решение ще бъде взето от коалицията тази вечер.

публикувано на 18.06.24 в 17:06

Българските деветокласници са на 55-о място в класация на ОИСР за креативни идеи

Българските деветокласници са на 55-о място от общо 64 в класация на Организацията за  икономическо сътрудничество и развитие за създаване на оригинални и креативни идеи и за предлагане на иновативни решения за социални и научни проблеми. Това сочи доклад на Организацията, който изследва творческото мислене на учениците. Общият среден резултат..

публикувано на 18.06.24 в 17:05
Джъстин Тимбърлейк

Арестуваха Джъстин Тимбърлейк, карал пиян

Популярният изпълнител Джъстин Тимбърлейк е бил арестуван от полицията в Саг Харбър, щата Ню Йорк заради шофиране в нетрезво състояние, съобщи Си Би Ес. Очаква се днес да му бъдат предявени обвинения в съда. Тимбърлейк има два планирани концерта - в Чикаго в края на седмицата и в Ню Йорк следващата седмица.

публикувано на 18.06.24 в 16:49
Иво Инджов

Иво Инджов: Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще има съдбата на сглобката

Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще последва съдбата на сглобката . Трябва да има някакво споразумение, за да има някаква стабилност. Такава е практиката в целия свят. Това мнение изказа пред БНР доц. Иво Инджов, анализатор и експерт по политически комуникации. Според него нарастват шансовете за правителство на ГЕРБ с ДПС и..

публикувано на 18.06.24 в 16:46

Проучване: Реалистичният срок за присъединяване на България към еврозоната е началото на 2026 г.

Според проучване на Асоциацията на търговците на нехранителни стоки реалистичният срок България да се присъедини към еврото е в началото на 2026 г.   Адвокат Галин Попов, изпълнителен директор на асоциацията, обясни: "25% смятат, че това (въвеждането на еврото) може да се случи към 1 юли 2025-а, под 15% смятат, че това може да стане в началото на..

публикувано на 18.06.24 в 16:09
Лидерът на

Митинги на опозицията в Италия в защита на конституцията и срещу реформи на правителството

Митинги на опозицията в Италия в защита на конституцията и срещу реформи на правителството. Митингът в Рим е организиран на площад "Santi Apostoli" - символ на победите на левите политически сили. В него участват Демократическата партия, движението "Пет звезди", алианса "Зелена партия – Левица", "Повече Европа" начело с техните лидери съответно Ели..

публикувано на 18.06.24 в 15:59