Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ники Хейли даде зелена светлина на делегатите си да подкрепят Тръмп

Ники Хейли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ники Хейли даде зелена светлина на делегатите, които е спечелила по време на тазгодишните първични избори на Републиканската партия, за да могат те свободно да подкрепят кандидата за президент Доналд Тръмп на партийния конгрес следващата седмица - ход, който е насочен към затвърждаване на подкрепата на републиканците около предполагаемия кандидат на партията, предаде АП, цитирана от БТА.

Хейли спечели подкрепата на 97 делегати по време на първични избори и партийните събрания по-рано през годината.

В изявлението си бившата губернаторка на щата Южна Каролина и бивш постоянен представител на САЩ в ООН призова за единство на партията на предстоящия Национален конгрес на републиканците в Милуоки, щата Уисконсис. Тя също така нарече кандидата на Демократическата партия и настоящ президент Джо Байдън "некомпетентен да изпълнява втори президентски мандат" и заяви, че вицепрезидентката Камала Харис - за която Хейли неведнъж е намеквала, че ще се окаже на президентския пост вместо Байдън - "ще бъде катастрофа за Америка".

"Нуждаем се от президент, който ще потърси отговорност от враговете ни, ще защити границата ни, ще намали дълга ни и ще върне икономиката ни в правилния път", заяви Хейли. "Насърчавам моите делегати да подкрепят Доналд Тръмп следващата седмица в Милуоки", допълни тя.

Хейли няма да присъства на събитието в Милуоки следващата седмица, заяви неин говорител.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.