Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Торонто: Все още преговаряме с Везенков

Президентът на баскетболния отбор на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира пред медиите в САЩ ситуацията с българския национал Александър Везенков, който е спряган от медиите в Гърция за трансфер в тима на Олимпиакос.

28-годишният Везенков бе привлечен от Торонто преди броени дни в сделка, която изпрати крилото Джейлън МакДаниелс в Сакраменто Кингс. Българинът подписа тригодишен контракт със Сакраменто миналото лято, след като преди това бе спечелил наградата за "Най-полезен играч" в Евролигата като състезател на Олимпиакос. При "кралете" обаче той получи малко шансове за изявя, заради което се появиха и спекулациите, че той ще напусне Националната баскетболна асоциация, въпреки че има договор за още два сезона.

"Все още преговаряме", каза Уджири по адрес на Везенков по време на мача между Торонто и Оклахома Сити Тъндър от Лятната лига в Лас Вегас.

"Той имаше трудна година в НБА. Опитваме се да разберем какво точно се случва и какво иска той. Ще вземем правилното решение", добави роденият в Англия шеф на Раптърс.

"Лично аз смятам, че Везенков е феноменален играч. Той имаше труден сезон, но такива неща се случват. Той е отличен стрелец. Каквото и да стане обаче, ние ще извлечем максимума от ситуацията. Подкрепяме го по всякакъв начин и знаем посоката, в която се движи нашият отбор. Надявам се, че скоро ще имаме решение", каза още Уджири, който е един от най-уважаваните ръководители в НБА.

През 2013 година Масай Уджири бе избран за "Мениджър на годината" в НБА, а през 2019 година конструира отбора на Торонто, който спечели титлата в НБА. 

За сезон 2024/25 Александър Везенков има напълно гарантиран договор. След това Торонто може да реши дали да го удължи, или да го прекрати предсрочно.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион..

публикувано на 14.07.24 в 20:40

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години. В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия,..

публикувано на 14.07.24 в 20:34
Карлос Алкарас защити титлата си на

Карлос Алкарас защити титлата си на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас защити титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис.   В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец надигра Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6(4) за точно два час и половина. За Алкарас това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от "Уимбълдън", като му липсва единствено трофея от..

публикувано на 14.07.24 в 18:58
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни с бронз във финала с пет обръча на СЧК в Клуж-Напока (ОБНОВЕНА)

Ансамбълът на България за жени спечели бронзов медал във финала с пет обръча на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание за гимнастичките преди олимпийските игри в Париж. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и..

публикувано на 14.07.24 в 17:16
Стилияна Николова

Николова с три сребърни отличия, Калейн с бронз от финалите на СЧК в Клуж-Напока (ОБНОВЕНА)

Стилияна Николова спечели сребърните медали във финалите с обръч, с топка и с бухалки, а Боряна Калейн взе бронз в този с топка при жените на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание за гимнастичките преди олимпийските игри в Париж. В първия финал с обръч и двете българки допуснаха..

публикувано на 14.07.24 в 15:37

Пето и осмо място за състезателите в европейските квалификации по плажен хандбал

Пето и осмо място записаха българските състезатели в европейските квалификации по плажен хандбал, които се провеждат във Варна и така си осигуриха участие в шампионата на Стария континент догодина. Мъжкият ни тим  завърши на пета позиция в пресявките .  Момчетата на старши треньора Александър Бояджиев победиха в спора за петото място на тима на..

публикувано на 14.07.24 в 15:22
Петър Стойчев

Петър Стойчев преплува дистанцията от Северна Ирландия до Шотландия за по-малко от десет часа

Бившият световен шампион в плуването в открити води Петър Стойчев преплува 38,1-километровата дистанция от Северна Ирландия до Шотландия. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук. 47-годишният българин е изминал дистанцията за 9 часа и 56 минути, с което става едва 11-ият плувец в историята, който прави това за по-малко от 10 часа. "Северният..

публикувано на 14.07.24 в 15:14