Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години.

В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия, Австрия и Украйна преди това.

Още от началото мачът се разви негативно за българския тим, който допусна изоставане от 4:12 точки в първия гейм и в нито един момент не бе близо до това да притесни съперника си.

Най-доброто си представяне домакините записаха във втория гейм, в който с доста сериозно подобрение в атака се наложиха с 25:22. 

В третия гейм играта вървеше точка за точка до средата, след което Финландия успя да наложи волята си и да поведе в геймовете след 25:19. В четвъртия гейм скандинавците поведоха още от самото начало и макар до края България да се държеше с минимално изоставане, до обрат не се стигна.


Жасмин Величков завърши с 19 точки за България, а още 10 прибави Николай Николаев. За Финландия Каспер Весанен наниза 19 точки, докато 18 прибави Каапо Ванхатупа.

За българския отбор следващият мач от турнира е в понеделник срещу Турция.

В класирането в групата България е на трето място с 9 точки, докато Финландия е на четвърта позиция с 5 точки. Лидери в потока са Полша с 12 точки и Франция с 9, но "петлите" играят по-късно днес с Португалия и при победа ще се изравнят на първата позиция.

Преди мача в залата бяха посрещнати волейболистките от националния отбор за девойки в същата възрастова група, които  спечелиха европейската титла след победа на финала на шампионата в Румъния и Гърция с 3:0 гейма над Белгия.  Сред тях бяха бившите националки Елица Василева и Христина Вучкова, както и представители на БФВ.Президентът и старши треньор на мъжкия отбор на ЦСКА Александър Попов също бе там. Капитанът Виктория Нинова донесе шампионската купа, след което целият отбор на България начело със старши треньора Антонина Зетова, позираха за шампионска снимка.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия. От олимпийският стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!!!!

публикувано на 14.07.24 в 23:55

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент на финала и да олицетворява положителните ценности на спорта. Централната му тема е да почете..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши..

публикувано на 14.07.24 в 22:08
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе надигран с 2:6, 2:6, 6:7(4), като показа равностойна игра срещу 21-годишния Алкарас единствено в третия..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос". "Истината е, че за мен винаги..

публикувано на 14.07.24 в 20:54
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион..

публикувано на 14.07.24 в 20:40
Карлос Алкарас защити титлата си на

Карлос Алкарас защити титлата си на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас защити титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис.   В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец надигра Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6(4) за точно два час и половина. За Алкарас това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от "Уимбълдън", като му липсва единствено трофея от..

публикувано на 14.07.24 в 18:58