Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан и Спартак (Плевен) имат нови американци

Къртис Джоунс
Снимка: Фейсбук на Балкан

Баскетболният вицешампион на България при мъжете Балкан привлече бившия състезател на Черно море Тича - Къртис Джоунс. 27-годишният американец подписа с варненци през септември 2023-а и изигра общо 31 мача за отбора в Националната баскетболна лига и турнира за Купата на България, а през следващия сезон 2024/2025 ще носи екипа на клуба от Ботевград.

"Добре дошъл, Къртис Джоунс!

БК Балкан привлече американския гард Къртис Джоунс. Миналия сезон той бе част от тима на Черно море Тича. 191-сантиметровият американец има средни показатели от 21,1 точки, 4,3 борби и 4,6 асистенции на мач!

Пожелаваме му успех със зеления екип", написаха от лагера на Балкан в социалните мрежи.

Същевременно американският гард Тревиън Холоуел премина в тима на Спартак (Плевен), съобщиха вицешампионите в Националната баскетболна лига.

26-годишният Холоуел е третото ново попълнение в Спартак след Виктор Гергов и Крис Кийлинг. Той е висок 190 сантиметра и е възпитаник на университета Морхед Стейт.

В професионалната си кариера плеймейкърът е играл във Втора Бундеслига на Германия за Арт Джайънтс Дюселдорф, а за последно се е подвизавал в първенството на Хърватия с екипа на Шкърлево.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Линда Носкова

Чехкинята Линда Носкова спечели първа титла в кариерата си

Поставената под номер 6 в схемата Линда Носкова от Чехия спечели титлата на турнира по тенис УТА 500 на твърда настилка в мексиканския град Монтерей с награден фонд 922 хиляди долара. На финала Носкова надделя над Лулу Сун (Нова Зеландия) със 7:6(6), 6:4 за 1:50 час и взе първи трофей от УТА в кариерата си. Така тя взе реванш за загубата..

публикувано на 25.08.24 в 09:22
Валентин Антов

Валентин Антов и Петко Христов с добри изяви в Италия

Българските защитници Валентин Антов и Петко Христов изиграха почти пълни 90 минути за своите отбори Кремонезе и Специя във втория кръг на италианската Серия Б. Антов се представи на ниво за Кремонезе при успеха с 1:0 срещу Карарезе. Единственото попадение в 88-ата минута реализира резервата Франко Васкес от дузпа. Българинът беше..

публикувано на 25.08.24 в 09:19
Реал Сосиедад победи Еспаньол с 1:0

Реал Сосиедад спечели гостуването на Еспаньол

Отборът на Реал Сосиедад постигна победа над Еспаньол с 1:0 като гост в мач от втория кръг в испанското футболно първенство. Единственото попадение реализира в 80-ата минута резервата Такефуса Кубо. Това е първи успех за Реал Сосиедад, който загуби от Райо Валекано в първия си двубой за новия сезон, докато Еспаньол няма спечелена точка в два..

публикувано на 25.08.24 в 08:44
Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0

Льо Авър с първи успех за сезона във Франция

Отборът на Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0 като гост в среща от втория кръг на футболното първенство на Франция. Абдулай Туре даде аванс на тима в 57-ата минута от дузпа, а десет по-късно Аруна Санганте удвои. Льо Авър постигна първа победа в Лига 1 през новия сезон, докато Сент Етиен загуби и втория си двубой след завръщането в..

публикувано на 25.08.24 в 08:34
Интер победи Лече с 2:0

Шампионът Интер с първа победа за сезона

Шампионът Интер победи Лече с 2:0 у дома в двубой от втория кръг на Серия А, като голове на Матео Дармиан и Хакан Чалханоглу осигуриха на отбора на Симоне Индзаги първи успех за сезона. Интер, който завърши наравно 2:2 с Дженоа миналия уикенд, контролираше срещата и временно се изкачи на върха в класирането с четири точки. Дармиан даде..

публикувано на 25.08.24 в 08:26
Александър Томаш

Александър Томаш: Казах на играчите, че трябва да преборят себе си

Старши треньорът на Спартак (Варна) - Александър Томаш, поздрави своите футболисти за успеха с 1:0 при гостуването на Ботев (Пловдив).  "Излязохме срещу отбор с доста добри футболисти с качества. През седмицата казах на моите състезатели, че единственият ни шанс е да излезем като отбор. Имахме проблеми с притежанието на топката през първата..

публикувано на 25.08.24 в 06:18
Душан Керкез

Душан Керкез: Няма как да победим, ако не реализираме

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, изрази разочарованието си след допуснатата загуба с 0:1 при домакинството на Спартак (Варна), но остава уверен, че отборът ще успее отново да се класира за евротурнирите в края на сезона.  "Неприятна загуба. Това е футболът. За да спечелим този мач, трябваше да отбележим нашите положения...

публикувано на 25.08.24 в 06:15