Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова: Борих се докрай, не съжалявам за нищо

Снимка: БТА

Първата ракета на България Виктория Томова заяви, че е доволна от олимпийския си дебют на турнира по тенис на Игрите в Париж.Томова отпадна днес във втория кръг след оспорван мач срещу поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и поражение със 7:6(5), 4:6, 1:6 след почти два часа и половина игра при много горещо време на корт номер 6 в комплекса "Ролан Гарос“. 

"Добър мач се получи. Третият сет тя физически взе превес. Нещата се обърнаха в нейна полза. Започна по-добре да отиграва по-добре от бекхенд моя топспин и да ме натиска. Просто беше по-свежа в края и това си оказа влияние. Иначе беше доста топло, но каквото е за мен, това е и за противника", коментира 29-годишната българка, която от днес зема рекордното в кариерата си 46-о място в световната ранглиста.

"Много пъти съм твърде взискателна към себе си, но мисля, че този път трябва да съм доволна. Борих се докрай. Не съжалявам за нищо. Дадох всичко от себе си. Нещата днес не се получиха, но си тръгвам оттук с два добри мача", допълни тя.

При 3:3 гейма във втория сет и 40:30 за Томова при подавана не българката се получи спорна ситуация, при която след върната топка от Ема Наваро беше отсъден аут, но съдията прегледа белега и прецени, че е била вътре и даде директно точката за американката, а не назначи преиграване. В последствие Наваро проби и до края взе осем от следващите десет гейма, за да довърши обрата.

"При 3:3 и 40:30 имаше едно решение на съдията, което не беше в моя полза. Да, топката беше вътре, но в други подобни ситуации, когато беше в обратната посока, той присъждаше да се преиграва точката, а сега реши друго. Но няма какво да се оправдавам. Случват се такива неща. Нормално е някой път отсъждането да е в мой ущърб. Днес беше такава ситуацията. Да, това може се да промени мача, защото ставаше 4:3 за мен, а в последствие стана 4:3 за нея. Но просто днес не се е получило, не е бил моят ден“, обясни софиянката.

Тя каза още, че е изпитала и физически дискомфорт в третия сет срещу 15-ата в света Наваро.

"В третия сет малко ме заболя китката (б.а. на играещата на дясната ръка) , надявам се да не е сериозно. Може би е просто преумора. Пръстът на крака също не си го чувствам, но това са дребни неща, с които всички тенисисти се сблъскват“, обясни българката.

Тя все още не е решила къде да бъде следващото й участие след Олимпиадата.

"Гледам напред, към Америка. За турнира в Торонто съм втора извън основната схема, но той е следваща седмица и трябва да реша какво да правя. Дали да взема няколко дни почивка и да се готвя на твърдо, или да отида там и да си пробвам късмета и да видим дали ще вляза", каза Томова.

Софиянката даде прогноза, че полякинята Ига Швьонтек ще спечели трофея, защото "доста доминира" при жените. Тя също така допълни, че стиска палци Новак Джокович (Сърбия) да триумфира в турнира при мъжете.


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в 13-ата минута, когато Красимир Станоев направи отличен самостоятелен пробив, но останал очи в очи..

публикувано на 29.07.24 в 21:13

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора за гости и прилежащите към него помещения. От Ботев публикуваха и снимки в социалните мрежи...

публикувано на 29.07.24 в 20:01

Арсенал обяви трансфера на Калафиори

Вицешампионът на Англия Арсенал обяви трансфера на италианския защитник Рикардо Калафиори. 22-годишният бранител преминава при лондончани с трансфер от италианския Болоня. От клуба не съобщиха трансферната сума, но според медиите тя е 45 милиона евро. "Рикардо е голяма личност и характер. Той има специфични умения, които ще ни направят по-силни..

публикувано на 29.07.24 в 19:56
Филип Янев и Валентина Георгиева

Филип Янев пред БНР: Благодарим за подкрепата на цяла България!

Валентина Георгиева ще помни винаги 18-ия си рожден ден. В деня, в който навърши пълнолетие, тя се класира за финала на прескок на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж.  България не е имала финалистка на най-големия спортен форум от 32 години. През 1992 година на олимпийските игри в Барселона Силвия Митова завършва на 8-мо място във..

публикувано на 29.07.24 в 17:10
Теодор Кабакчиев

Нов подиум за Теодор Кабакчиев в СШ по хард ендуро в Румъния

Теодор Кабакчиев записа нов успех в кръга от световния хард ендуро шампионат, който се проведе в Сибиу (Румъния). Българският пилот завърши на второ място, като изпревари съотборника си в „Sherco Factory Team“  Марио Роман и остана след световния шампион Мануел Леттенбихлер. Световният шампион по супер ендуро за младежи  спечели втория и..

публикувано на 29.07.24 в 13:31
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с 4-о място в Италия

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов (Опел Корса Rallu4) завършиха на 4-о място в своя клас ERC4 в рали „Рома Капитале”, пети кръг от Европейския рали шампионат. Катето и Георги имаха шанс за място на подиума в ERC4, но вчера спукаха гума и загубиха много време в тази битка. Това е дебютът на екипажа в..

публикувано на 29.07.24 в 12:27

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия, младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31