Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гвоздейков поиска оставките на генералния директор и председателя на УС на НКЖИ

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на заседанието на ресорната парламентарна комисия - 30 ноември 2023 г.
Снимка: БТА

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков поиска оставките на генералния директор и на председателя на Управителния съвет на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради занижен контрол на безопасността и зачестилите инциденти по жп инфраструктурата.

Последният случай е от вчера в участъка Мирково - Долно Камарци, където няколко вагона излязоха от релсите.

Според Гвоздейков сегашното ръководство на железопътната компания многократно е показало, че не може ефективно да управлява процесите в една от най-големите държавни компании в страната.

Той посочва, че ситуацията от вчера отново доказва, че има проблем с управлението на системите за безопасност на жп превозите.

Транспортният министър настоява, освен ръководството, отговорност да понесат и служителите, които са ангажирани с експлоатацията на железния път и неговото състояние.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Людмила Петкова

До 30 септември земеделците ще получат следващо плащане по "украинската помощ"

Служебният вицепремиер Людмила Петкова обяви, че до 30 септември ще бъде направено следващото плащане за земеделските производители, които търпят щети заради последиците от войната на Русия срещу Украйна. От парламентарната трибуна тя заяви, че вчера е имало среща по темата, като и че в момента текат проверки. По думите ѝ, сумата може..

публикувано на 02.08.24 в 12:07
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Има сериозно задимяване от пожара в депото за отпадъци в Цалапица

Има сериозно задимяване от пожара в депото за отпадъци в Цалапица. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. "Действително има задимяване, но няма опасност. Имам предвид всички цифри са в нормите. Основните места, на които имаме проблеми, както вие знаете, това е Благоевградска област. Там в днешния ден ще работят два..

публикувано на 02.08.24 в 11:46
Румен Радев

Радев поздрави президента на РСМ за държавния празник на страната

Президентът Румен Радев поздрави държавния глава на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова по случай държавния празник на страната - Ден на републиката. На 2 август - Илинден по Юлианския календар - се навършват 121 години от Илинденско-Преображенското въстание. "Саможертвата на героите" от него "носи паметта през..

публикувано на 02.08.24 в 11:33

Продължава гасенето на пожара над квартал "Изток" във Вършец

Продължава гасенето на пожара, възникнал вчера в борова гора над квартал "Изток" на Вършец. Пожар на близо 30 декара гора са гасили огнеборците до късно снощи. Локализирани са две огнища. В последствие е възникнало и трето, уточниха от пожарната в Монтана. Тъй като мястото е труднодостъпно действията по гасенето са подновени тази сутрин...

публикувано на 02.08.24 в 11:23

ГДПБЗН получава шест нови пожарни и една линейка

Шест нови противопожарни автомобила и една линейка получава Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Те са закупени за близо 4 милиона лева от Фонд "Пътна безопасност". Пожарните автомобили са за Велико Търново, Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Ямбол, а линейката е за столичната пожарна...

публикувано на 02.08.24 в 11:10

КНСБ: Линията на бедност за 2025 година трябва да е 667 лв., а не 638

Линията на бедност за 2025 година трябва да бъде 667 лева, а не 638 лева, както предвижда проект на правителствено постановление - това се посочва в позиция на КНСБ, изпратена до служебния социален министър Ивайло Иванов. Срокът за обществено обсъждане на проекта е 12 август. Определянето на линията на бедността се прави ежегодно, съгласно..

публикувано на 02.08.24 в 10:48
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Петър Бояджиев: Доган се е надценил, вярвайки, че Пеевски ще му бъде поредната мъжка секретарка

Доган се е надценил, вярвайки, че Пеевски ще му бъде поредната мъжка секретарка. Това заяви пред БНР Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент.  "В ДПС театър няма. Пеевски е много добре подготвен. Той води нещата, а Чакъров жестикулира, залагайки единствено на фактора Доган".  Модел "Пеевски" няма , както няма модел "Борисов" или..

публикувано на 02.08.24 в 10:44